17/8/10

Σερβία για τις μονές του Κοσσυφοπεδίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Σερβίας σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα εκφράζει ανησυχία για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες που θα έχει η απόφαση της KFOR για τη μεταβίβαση της ευθύνης για την ασφάλεια των σερβικών, ορθόδοξων μοναστηριών στην αστυνομία του Κοσόβου.

Στην ανακοίνωσή του το σερβικό υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει ότι τέσσερα μνημεία στο Κόσοβο - η Μονή της Γκρατσάνιτσα, η Μονή του Ντέτσανι, το Πατριαρχείο του Πετς και η Εκκλησία στο Πρίζρεν - συγκαταλέγονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι εξαιτίας των σοβαρών κινδύνων που διατρέχουν τα μνημεία αυτά έχουν συμπεριληφθεί επίσης στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία που είναι σε κίνδυνο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο αρμόδιο για το Κόσοβο θα ενημερώσει για το ζήτημα την UNESCO, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
athina984.gr

4 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ο λυκος να φυλάει τα πρόβατα. Η αλλιώς: Ουαι τοις ηττημένοις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζουνε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;;;; Οχι;;;πως οχι,να που τον βάζουνε... δλδ οι μουσουλμάνοι θα προσέχουν τα Μετόχια ,την κοιτίδα των Σερβων ...καλά...θα δείξει,γιατί οι Σερβοι δεν μασανε.Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. VAE VICTIS

    Και τιποτα δεν θα δειξει απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ, διοτι τους εταξαν Ευρωπη.Κοτουλες και οι Σερβοι μπροστα στην Ευρωπαϊκη προοπτικη της χωρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρωπη και μετα ΔΝΤ, και ξεπουλημα ολλα...

    Μα καλα δεν βλεπει ο κοσμος τι γινεται με την Ευρωπη??

    Γιατι τετοια πρεμουρα να μπουν ολλοι μεσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.