4/8/10

Πρόεδρος του Πακιστάν: «Οι Ταλιμπάν κερδίζουν τον πόλεμο»

Η διεθνής κοινότητα χάνει τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

«Θεωρώ ότι η διεθνής κοινότητα, στην οποία ανήκει το Πακιστάν, χάνει τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν. Και αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή χάσαμε τη μάχη της κατάκτησης της καρδιάς και του πνεύματος», δήλωσε ο Πακιστανός πρόεδρος, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Γαλλία. Ερωτηθείς από την ηλεκτρονική έκδοση της «Le Monde» σχετικά με τις κατηγορίες που θέλουν το Πακιστάν να διατηρεί σχέσεις με τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ο Ζαρντάρι τις χαρακτήρισε «γελοίες».

«Δεν υπάρχουν καλοί Ταλιμπάν με τους οποίους θα μπορούσε κανείς να συζητήσει και άλλοι, κακοί, τους οποίους πρέπει να πολεμήσουμε. Το Πακιστάν και ο λαός του είναι θύματα τρομοκρατών. Το μόνο που κάνουμε είναι να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας και να μαχόμαστε κατά της τρομοκρατίας και εκείνων που την πρεσβεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πακιστανός πρόεδρος, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από τη γαλλική πρωτεύουσα για το Λονδίνο.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον περί «διπλού παιχνιδιού» του Πακιστάν, ο Ζαρντάρι δήλωσε ότι «μπροστά στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και όχι αντιμέτωποι. Θα του εξηγήσω ότι στον πόλεμο αυτό η χώρα μου είναι αυτή που πληρώνει το υψηλότερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές».

Ο Πακιστανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό την Παρασκευή, στην εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς. Παρά τις έντονες αντιδράσεις για την απουσία του από τη χώρα, τη στιγμή που περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 χρόνων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε άτομα, ο Ζαρντάρι δεν σκοπεύει να συντομεύσει το ταξίδι του στη Βρετανία.
Agelioforos.gr

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.