26/8/10

Βιομηχανία παραγωγής ελικοπτέρων στην Τουρκία

Η τουρκική εφημερίδα «Zaman», στις εσωτερικές της σελίδες, με τον τίτλο «Πατήθηκε το κουμπί για το πρώτο τουρκικό ελικόπτερο», γράφει ότι έγινε το πρώτο βήμα για το «Σχέδιο Παραγωγής Τουρκικών Ελικοπτέρων», που είχε προκύψει από τη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ερντογάν.

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν οι συνομιλίες μεταξύ του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιο-μηχανίας και της Βιομηχανίας Αεροπορίας και Διαστήματος της Τουρκίας [TAI].

Η TAI, η οποία κινητοποιήθηκε με την έκθεση που έλαβε από το Υφυπουργείο, ξεκίνησε τις μελέτες σκοπιμότητας. Οι ειδικοί της TAI προβαίνουν σε έρευνες α-ναφορικά με το κόστος, που θα έχει το πρώτο τουρκικό ελικόπτερο, τα συστήμα-τα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, τις ευκαιρίες αγοράς, κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αμυντικούς κύκλους, γίνεται σκέψη για το σχεδια-σμό και την παραγωγή του ελικοπτέρου εντός χρονικού διαστήματος 7 - 8 ετών.

Η Τουρκία, πέραν αυτού, έχει θέσει στόχο την παραγωγή επιθετικών και ανα-γνωριστικών ελικοπτέρων, στο πλαίσιο του προγράμματος ATAK.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

13 σχόλια:

  1. ΕΕΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΞΥΠΝΑΤΕ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΟΧΙ.
    Οι Τουρκοι μπορουν εμεις γιατι οχι;;;;;;;;;;;;;
    Αμεση συνεργασια με τη Ρωσια στον τομεα εξορυξης πετρελαιων ,συμπαραγωγης πολεμικου υλικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο πιο πολυ σηκωνεται ενα δενδρο τοσο πιο ευκολα πεφτει και δεν λεω μαλακ..ς .σκεφθητε οτι αυτα πραγματικα πονανε τα αμερικανακια που προσβλεπουν σε αγορες μονο πλεον οπλικων συστηματων ,τα υπολοιπα τα φαγαν οι κινεζοι,οσο δε για τους εβραιους το μονο που δεν επιθυμουν ειναι η ανασυσταση μιας οθωμανικης αυτοκρατοριας που τοσο κοπιασαν να διαλυσουν(αλλιως ισραηλ παπαλα).γιαυτο να μην συγκινησθαι απο τετοιου ειδους εξαγγελιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απορια. θα μας στοιχιζουν φτηνοτερα τα πολεμικα ελικοπτερα
    αν τα αγοραζουμε απο την Τουρκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ..ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε πολύ ωραία τα λες αλλά αν περιμένεις από αυτά τα πουλημένα τομάρια που μας κυβερνούν κατά καιρούς (αλλά δεν φταίνε αυτοί βέβαια αλλά οι Έλληνες που τους ψηφίζουν)ν ακάνουν κάτι τέτοιο που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μην χάσουν την εξουσία τους τότε σε βλέπω να περιμένεις πολλούς αιώνες κια ειλικρινά ζηλεύω πολλές φορές τους ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν για την πατρίδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πρόκειτε να πιστέψω ότι η Τουρκία σχεδίασε και εξέλιξε μόνη οποιοδήποτε οπλικό σύστημα δίχως τη βοήθεια περιφεριακών της φίλων.....


    Όταν βγεί στην παραγωγή και δούμε της πραγματικές του δυνατότητες τότε τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα που είμαστε περισσότερο φίλοι με τους Τούρκους μπορούμε να αγοράσουμε ακόμα και ελικόπτερα...

    Άλλωστε υπάρχει και προηγούμενο με τα αεροσκάφη της Piaggio για το ΕΚΑΒ. Η Piaggio ήταν σε Τουρκικό έλεγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπου να 'ναι οι τούρκοι θα ανακοινώσουν και επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι.
    Μέχρι χτες το μόνο που είχαν ανακαλύψει ως λαός ήταν το...γιαούρτι και τώρα φτιάχνουν (κυρίως στη φαντασία τους) απο τουφέκια μέχρι αεροπλάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ε.Α.Β.,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΤΗΣ.ΤΟ Ε.Μ.Π.ΤΟ ΙΔΙΟ.ΠΑΛΙ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσοι εχουν εστω και την παραμικρη σχεση με τον χωρο και βλεπουν τα γιγαντιαια βηματα που εχει κανει η Τουρκια τα τελευτια χρονια στον αμυντικο-κατασκευαστικο συγκρινοντας τα με την δικη μας ανυπαρξια απλα θλιβονται κ ανησυχουν για το τι μας περιμενει-στην καλυτερη περιπτωση πληρης φινλανδποιηση της Ελλαδας εντος δεκαετιας. Ολοι οι αλλοι απλα ζουν στο δικο τους παραλληλο συμπαν αρνουμενοι να δεχτουν την πραγματικοτητα(Και ναι συγκεκριμενα ανταλλακτικα που αγορασαμε για τα F-16 ηταν κατασκευασμενα στην Τουρκια-οταν τo αντιληφθηκαμε το ΓΕΑ ζητησε απο την ΔΑΥ να γινουν παραγγελιες των αντιστοιχων MADE IN USA).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιά την ώρα, το πρωτότυπο ελικόπτερο έπεσε πριν ένα χρόνο στα καλά καθούμενα !!!
    Σιγά μην πάνε και στον Άρη με τα διαστημικά τους !
    Από παραμύθια οι Τούρκοι, άλλο τίποτα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι κατασκευάζονται F-16 (ή μέρη αυτών) στην Τουρκία τι να λέει;
    Δηλ αν ανοίξουν η ferrari και η bmw απο ένα εργοστάσιο στην Ελλάδα εμείς θα υπερηφανευόμαστε για τα...βιομηχανικά μας επιτεύγματα;
    Όσο για πρωτότυπα, δώσε λεφτά στα πανεπιστήμια και σε ένα μήνα θα έχεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αεροπλάνα, ελικόπτερα και δορυφόρους έτοιμα για....κάποια έκθεση (γιατί για πραγματική αξιοποίηση θες κάτι τι περισσότερο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.