26/8/10

Σύγκρουση στον αέρα δύο F16

Δύο πολεμικά αεροσκάφη F16 συγκρούστηκαν κοντά στην Κρήτη, νοτιοδυτικά της Νήσου Χρυσή.Πιθανότητα κατά η διάρκεια άσκησης.Συνολικά στα δύο αεροσκάφη επέβαιναν τρία άτομα.Σώοι βρέθηκαν οι δύο από τους τρείς χειριστές των δύο ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F16 (τύπου block 52 plus) που συγκρούστηκαν στον αέρα νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσή,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο τρίτος είναι καλά στην υγεία του.

Σύγκρουση δύο μαχητικών F-16 νοτιοδυτικά της Κρήτης.
Χανιά.Δύο μαχητικά F-16 συγκρούστηκαν στον αέρα νοτιοδυτικά της νήσου Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) με αποτέλεσμα να συντριβούν.Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγα Μάχης με έδρα τη Σούδα Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εκ των χειριστών πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και περισυνελέγη από αλιευτικό.Στην περιοχή διεξάγονται εντατικές έρευνες.
Newsroom ΔΟΛ,ΕΘΝΟΣ

31 σχόλια:

  1. Σύγκρουση δύο F-16 στον αέρα στην Κρήτη - Ζωντανοί και οι 3 πιλότοι! (συνεχής ροή) Εκτύπωση E-mail
    26-08-2010 13:58:53

    ImageΣτον αέρα συγκρούστηκαν πριν από λίγη ώρα δύο αεροσκάφη τύπου F-16 ντιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Γαιδουρονήσι (νήσος Χρυσή).

    Πρόκειται για ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο αεροσκάφος της 340 Μοίρας "Αλεπού" και αφορά F-16C Block 52+ και την διθέσια έκδοση "D". Πετούσαν σε τετράδα. Η Μοίρα "Αλεπού" είναι ειδικευμένη σε νυκτερινές αποστολές κρούσης από χαμηλά ύψη με την χρήση του συστήματος στόχευσης και ναυτιλίας LANTIRN.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι τρεις διασώθηκαν κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης. Δυνάμεις του Λιμενικού και του Π.Ν. σπεύδουν στο σημείο που έχουν καταπέσει τα δύο αεροσκάφη.

    Τμήμα ειδήσεων defencenert.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. από την σκληρή εκπαίδευση συγκρούστηκαν???? η απο τις βλακείες που έκαναν??? Πάνε τα f-16 και 120 εκατ. ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που να γινοταν και πολεμος δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10 λεπτα θα σε ηθελα στον αερα
    να σε εβλεπα αν θα κατεβαινες ορθιος, που τολμας να μιλας για " βλακειες ".
    Ο Σωκρατης ειπε κάποτε "...να σε νοιαζει η γνώμη των ειδικών..." και όχι των άσχετων όπως εσύ, αλλά δεν μπορώ να ακουω τετοια σχολια ενω ακόμα δεν ξέρουμε αν θα τρέχουμε αυριο σε κηδείες. Όταν φίλε μου θα πας σε μια τέτοια κηδεία( κι εχω π'αει σε αρκετες) τότε έλα να μου πείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ''ΒΛΑΚΕΙΕΣ'' ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΕΙΧΕΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ 120 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΠΕΣΜΟΥ ΕΣΥ κ. ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ????
    ΑΣΜΧΟΣ ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πεί κανείς, είναι απίστευτο, πια δεν χρειαζόμαστε την ΤΗΚ για να γίνουμε ρεζίλι. Το κάνουμε απο μόνοι μας.

    Αλληλοκαταρίπτουμε τα αεροσκάφη μας, άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία για την χώρα στην οποία ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

    Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν το έχει σκεφτεί κανείς, είμαστε τόσο μπροστά πια που ακόμα και στην ΝΑΣΑ ψάχνονται. Την USAF ώς γνωστόν την έχουμε αφήσει πίσω, απο τότε που το F-104G της 335 Τίγρης...πέρασε κάτω απο τον Ισθμό της Κορίνθου. Τι να μας πούνε πια τα Αμερικανάκια, εδώ περνάμε το 104 κάτω απο τον Ισθμό, εμείς δεν είμαστε Αεροπορία, είμαστε το Σμήνος Αναχαιτήσεως του Battlestar Galactica.

    Εννοείται ότι τα τυπάκια που εμπλέκονται στο ατύχημα δεν πρέπει να ξαναπετάξουνε ποτέ στη ζωή τους, όχι πυροσβεστικό, ούτε κάν Ψεκαστικό α/φος. Είναι ικανοί να μπερδέψουνε τα μπιτόνια με το εντομοκτόνο με την μάνικα της κηροζίνης.

    Εύγε παιδιά και Αιέν Υψικρατείν. Και είς ανώτερα.

    ΥΓ: Περιμένω εναγωνίως να ακούσω για τους Ισραηλινούς Πράκτορες του κλιμακίου της Μοσσάντ που εμπλέκονται στο ατύχημα. Είμαι σίγουρος ότι θα σκάσει όπου να `ναι ή στο Ολύμπια ή στο Ταχάλια η ιστορία με τους πράκτορες της Μοσσάντ που ρίξανε τα αεροσκάφη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ





    To Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα 26 Αυγούστου 2010 και ώρα 14.05, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης (σενάριο 4 εναντίον 2) στην οποία συμμετείχαν έξι (6) αεροσκάφη, συγκρούστηκαν στον αέρα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο) της 115 Πτέρυγας Μάχης/ 340Μ. Το συμβάν έλαβε χώρα νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή.



    Οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο ένας εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.



    Ο τρίτος ιπτάμενος αναζητείται. Στην περιοχή του ατυχήματος εξελίσσεται συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και παραπλεόντων εμπορικών και αλιευτικών σκαφών.



    Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.







    Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

    Επισμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Γράψας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από την σκληρή εκπαίδευση συγκρούστηκαν???? η από τις βλακείες που έκαναν??? Πάνε τα f-16 και 120 εκατ. ευρώ...

    Φίλε Νεοέλληνα, είσαι απαράδεκτος!
    Δόξα το θεό να λες που δεν έπαθαν τίποτα οι πιλότοι μας!
    Όσο για τα 120 εκ. αυτά είναι μικροποσά σε σχέση με αυτά που κλέβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο τριτος πιλοτος βρεθηκε νεκρος λεει η τηλεοραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ <>.ΑΝΘΣΤΗΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΚΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΣΧΕΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΞΕΡΟΛΑ (ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΣΠΑΝΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΚΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (ή ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ) ΚΟΣΤΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΙ "ΒΛΑΚΕΙΕΣ" ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΤΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ, (ΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ), ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΟΙ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ). ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ, ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΟΣΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ Ή ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ), ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΒΛΑΚΕΙΕΣ" Ή ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΤΗ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ. ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΜΑΧΗΤΗ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΘΕΣΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΘΩΣ Η ΠΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΑΘΩΟ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ (ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ). ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    MIDAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΚΩΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΣΧΕΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΞΕΡΟΛΑ (ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΣΠΑΝΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ), ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΚΑΘΑΚΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (ή ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ) ΚΟΣΤΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΙ "ΒΛΑΚΕΙΕΣ" ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΤΟ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ, (ΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΟΧΙ), ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΟΙ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ). ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ, ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΟΣΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ Ή ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ), ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΒΛΑΚΕΙΕΣ" Ή ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΙΤΗ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ. ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΜΑΧΗΤΗ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΙΘΕΣΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΘΩΣ Η ΠΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΟΧΙ ΑΘΩΟ ΑΛΛΑ ΕΝΟΧΟ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ (ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ). ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΠΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΞΙΑ ΥΠΟ-ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΛΑΚΕΣ»
    MIDAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η συγκίνησή μου είναι απερίγραπτη, για τους ήρωές μας.

    3:31 ανώνυμε άνανδρε: έχω καταλάβει από καιρό ότι το συγκεκριμένο ιστολόγιο έλκει και πολλούς εχθρούς, πλην αυτών που πονάνε για τον τόπο, πολλούς χαιρέκακους και κομπλεξικούς.

    Η ετοιμότητα και μαχητικότητα των Ελλήνων πιλότων είναι αξιοζήλευτη, και η εμπειρία τους σε αναχαιτήσεις είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο: ούτε η Ισραηλινή αεροπορία δεν έχει τέτοια πείρα σε παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου. Είμαι περήφανος που έχω συγγενή-μηχανικού, πλήρωμα εδάφους, και γνωρίζω κάποια πράγματα για τους φίλους πιλότους που έχασε στην μοίρα του...

    Η εκπαίδευση σκληρότερη από άλλες Π.Α. ανά τον κόσμο: το τραγικό δυστύχημα/ατύχημα έγινε σε μια ακραία περίπτωση αερομαχίας 4-2.

    Δεν θα σε βρίσω, ούτε θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω τα λόγια σου, που πηγάζουνε από άνθρωπο που μάλλον δεν εργάζεται στην ζωή του. Η οκνηρία σου και η δειλία σου, τέτοιον χαιρέκακο άνθρωπο αποκαλύπτεις, με κάνουνε ν' αναρωτιέμαι τί γυρεύεις σε ένα τέτοιο ιστολόγιο.

    Ο θεός να αναπαύσει την ζωή του Ηρωα, ο οποίος πέρασε στην Ιστορία και στο πάνθεο των ηρώων, που πεθάνανε για να ζούνε άνθρωποι σαν κι εσένα με όλα τα κομφορ.

    Καλή ανάρωση στα άλλα δυο παληκάρια, με την ευχή να σκίζουνε τους αιθέρες το αργότερο σε ένα μήνα από τώρα.

    Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αγγλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣΜΧΟΣ ΚΛΑΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.
    Εισαστε Ε.Α η Ε.Ε;
    Αλλα οτι και να'στε, εχετε απολυτο δικιο.Που να το καταλαβουν ομως αυτο τα ψωνια με τα στρατιωτικα ζητηματα,τα οποια τις περισσοτερες φορες δεν εχουν υπηρετησει ουτε την κουτσουρεμενη στρατιωτικη τους θητεια.Αλλα εχουν αποψη για τα παντα.Απο το αν το cockpit των f16 ειναι σωστα τοποθετημενο, μεχρι αν τα ελαστικα τους εχουν υποστει τον καταλληλο βουλκανισμο.Και δυστυχως το παρον ιστολογιο βριθει απο τετοιους απιθανους τυπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπετε ζώα βουλευτές ποιος είναι ο δημόσιο υπάλληλος που δίνει το αίμα του για να είσαι εσύ μ@λ@κ@ βουλευτή στο έδρανο να απολαβαίνεις των παχυλό μισθό και να λες μ@λ@ ως παντογνώστης κατσαπλιας ας στο διάολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ντρέπεστε λίγο ρε ηλίθιοι να μιλάτε έτσι!Ο τρίτος πιλότος είναι νεκρός αλλά βέβαια όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει.Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν συμφωνώ με το δεύτερο σχόλιο. Ακόμα και να ισχύει δεν έπρεπε να γραφεί αυτή την στιγμή.
    Όμως δεν φταίει "ανώνυμος" για ότι έγινε σήμερα.
    Πολλά σχόλια γράφονται σε άπειρες ιστοσελίδες. Μην τα παίρνετε τόσο σοβαρά όλα αυτά.
    Οι πλειοψηφία του ελληνικού λαού τιμά και στηρίζει τους αξιωματικούς και τα μόνιμα μέλη του Ελληνικού Στρατού όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά.
    Είμαι μια ιδιαίτερη κατηγορία έμμισθων δημοσίων υπαλλήλων που αμείβονται με λιγότερα χρήματα από αυτά που θα έπρεπε σε σχέση με την προσφορά τους.
    Όμως αυτα μπορεί να δώσει η φτωχή Ελλάς.
    Πρέπει το ελληνικό κράτος να αγοράσει 11 εκατομύρια F-16 και να εκπαιδεύσει κάθε έλληνα σε ένα απο αυτά,
    για να μας θεωρεί μια μικρή κοινωνική ομάδα αντάξιους της? όχι βέβαια. Κάποια προσφορά έχει ο καθένας απο εμάς.
    Υπάρχουν πολλά εργατικά ατυχήματα στην χώρα. Κανείς μας δεν θα μάθει ποτέ για αυτά. Δεν θα λάβουν τιμές τα θύματα. Είναι σαν μην υπήρξαν ποτε.
    Προσέφεραν πολλά όμως στην ελληνική οικονομία. Κάθε επαγγελματική ομάδα έχει το ρόλο της στην κοινωνία μας.
    Ο στρατιωτικός εξοπλισμός είναι ιδιοκτησίας του ελληνικού κράτους και αποκτήθηκε με τις θυσίες και τον ιδρώτα των Ελλήνων.
    Όλες οι τιμές ανήκουν στούς Έλληνες.
    Οι αξιωματικοί πρέπει να είναι ψύχραιμοι και σώφρονες, όχι υβριστές όταν πρόκειται να δημοσιεύσουν σχόλια σε άρθρα/ειδήσεις στο διαδύκτιο.
    Είμαι και εγώ ένας "ανώνυμος". Όταν χρειαστεί, θα κάνω τα πάντα για την Ελλάδα, όπως τότε που είχα τύχη να υπηρετήσω την πατρίδα πρίν απο πολλά χρόνια.
    Δεν χρειάζομαι τιμές, δεν θέλω να αισθάνεται κανείς υποχρεωμένος σε μένα, δεν θέλω να μάθει κανείς ποιός είμαι γιατί θα κάνω απλός το καθήκον μου.
    Σας θυμίζω κάτι πολύ γνωστό: «Πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν μη φειδόμενοι της ζωής ημών»

    Μόνο οι συγγενείς του πιλότου θα υποφέρουν σε ολόκληρη τη ζωή τους. Κανείς απο εμάς.

    Ο θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ποιος θα πληρώσει τα δυο αεροσκαφη, ποιος ήαν υπευθύνως για την συντηρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτο που εσυ αποκαλεις βλακειες "ασημαντο ανθρωπιδιο" ειναι πραγματα που τα βλεπουν πιλοτοι αλλων αεροποριων και κοιτανε σα μαλακες.Ειναι αυτα που βλεπουν τα καρντασια απο απεναντι και τρεμουν την ωρα και τη στιγμη που θα μπουν σε κλειστη αερομαχια με τους δικους μας.

    Κριμα για τα παιδια,ενας νεκρος και μαλλον και ο δευτερος δεν θα ξαναπεταξει.

    Τα αεροσκαφη ναι ειναι πανακριβα και οι καιροι δυσκολοι,σιγουρα θα λειψουν απο την Π.Α. αλλα τιποτα δεν συγκρινεται με την ανθρωπινη ζωη.

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να έχουν σωθεί οι χειριστές και αεροπλάνα -να είμαστε καλά- να ξαναπάρουμε !!!
    Αυτός που κάνει κριτική στους πιλότους, είμαι σίγουρος ότι και ως πεζός, θα μπερδεύεται και θα πέφτει ακόμα και στο ίσιωμα !!!
    Και θα πρόκειται για άτομο που θα φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το έχω ξαναπεί ,το λίπος των μάχιμων και επιτελικών πρέπει να είναι 0.
    όχι άλλο κρέας στα όπλα ,είναι ακριβά και πολύτιμα ,εκπαιδεύσετε τους,μην το παίζετε δημόσια υπαλληλικά ,ο στρατός ανήκει μόνο σε αυτούς που θεωρούν πατρίδα την ΕΛΛΑΔΑ.
    δεν είναι υπαλληλική, είναι μάχιμοι πρέπει να διψάν για αίμα ,όχι για σαμπάνιες.
    γιατί μας έμαθαν ότι ο αρχηγός πρέπει να είναι 120 κιλά και στα καταφύγια
    θεωρούνται αναντικατάστατη
    δέστε όμως τι κάμουν των υψηλά εκπαιδευόμενο στρατό
    (στα γυμναστήρια )οι Αφγανοί.
    έχουν μικρές ευέλικτες μονάδες με αρχηγούς (με μεγάλα αρχ....)που έχουν τα βουνά σπίτι τους ,και γνωρίζουν τα πάντα στην περιοχή τους ,
    εμείς μόλις πάει το ωρολόι 1,30 φεύγουμε σαν να σχόλασε το εργοστάσιο .
    άντε ρε καθαρίστε το στρατό από της σαβούρες, και οποίος γουστάρει να μάθει να σκοτώνει ,αυτοί είναι η δουλεία του,του μάχιμου οπλίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κυριοι, χαλαρωστε.

    Κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια. Δέν είναι ώρα να κατηγορούμε τους χειριστές αφού κανείς μας δεν ξέρει τι έγινε. Ας σεβαστούμε τον πόνο των οικογενειών και την μνήμη τους. Απο εκει και πέρα όπως και παντού ετσι και στην αεροπορία υπάρχουν ολα. Απο τους πολύ καλούς χειριστές μέχρι τους πολυ κακούς χειριστές. Όπως παντού αλλωστε. Ούτε καλύτερη αεροπορία έχουμε ούτε χειρότερη. Και ούτε "χέζονται" οι απέναντι όπως δεν "χεζόμαστε" και εμείς . Ας σοβαρευτούμε λίγο. Και ας μήν μιλάνε οι απανταχού ξερόλες που μόνο χαρταετό έχουν πετάξει και με περιορισμένη επιτυχία μάλιστα.

    Κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΤΣΙΝΤΑΒΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ26 Αυγούστου 2010 στις 9:49 μ.μ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΔΕΙΚΤΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ KAFE ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΟΥΦΑΔΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ). ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΝΤΑΒΗΣ ΑΠΟ ΑΜΦΙΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ.
    ΔΗΘΕΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πέραν των ικανοτήτων, υπάρχουν και άλλοι πολλοί δυναμικοί παράγοντες σε μία πτήση, που μπορούν να οδηγήσουν στο μοιραίο. Όταν κάνεις ποδήλατο με 20 km/h και στραβοπατήσεις ένα πετραδάκι που δεν πρόσεξες γιατί προσέγγιζες σε μία διασταύρωση στην οποία έρχεται ένα αυτοκίνητο και εστίασες την προσοχή σου, μπορεί να πέσεις και να σπάσεις το χέρι σου. Φανταστείτε να πετάτε σε ένα περιβάλλον με άλλα 5 αεροσκάφη γύρω σας, εκ των οποίων κάποια "εχθρικά" στα πλαίσια της άσκησης, με 900 km/h, να μιλάτε στον ασύρματο, να ελέγχετε τα όργανα του αεροσκάφους σας, τον μικρότερο συνάδελφο στο φτερό σας κλπ κλπ ... Η παραμικρή "λάθος" κατανομή χρόνου (πολύ μικρής τάξης μεγέθους), μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες παραμέτρους πτήσης, σε απαίτηση για βίαιο ελιγμό (έχετε χάσει ποτέ τον έλεγχο του αυτοκινήτου με 50 km/h? ... τι έκπληξη!), σε σύγκρουση με το έδαφος, με πτηνό, με άλλο αεροσκάφος κπα. Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε αυτές τις συνθήκες 2 ώρες κάθε ημέρα (ή νύχτα), 5 ημέρες την εβδομάδα, 11 μήνες το χρόνο, για αρκετά χρόνια, πιστεύετε ότι είναι μικρή η πιθανότητα να υπάρξει συνδυασμός αστάθμητων παραγόντων που οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα? Και ρομπότ να πετούσε, κάποια στιγμή, ίσως "την πατούσε". Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι χειρότεροι από άλλους (ίσως να ισχύει το ακριβώς αντίθετο). Απλά στάθηκαν πιο άτυχοι. Ο ποδηλάτης που έσπασε το χέρι του, είναι χειρότερος από κάποιον που δεν είδε ποτέ το πετραδάκι, αλλά τυχαία πέρασε "ξυστά" δίπλα του? Άλλωστε, και λάθος να έκανε ένας από αυτούς, υπάρχει άνθρωπος που να μη κάνει λάθος? Όμως, από το συγκεκριμένο λάθος, δεν πέθανε ένας άγνωστος ασθενής, δεν τιμωρήθηκε άλλος ένας πελάτης, ούτε χτίστηκε μια επισφαλής πολυκατοικία στην οποία θα μείνουν άλλοι. Πέθανε o ίδιος ο σφάλων ή ένας αδερφός του (από 18 χρονών, μαζί ιδρώνανε πολλές ώρες καθημερινά)... Όσο για τα χαμένα 80εκ $ (40+40), με λίγο λιγότερη δημόσια σπατάλη, λίγο καλύτερη διαχείριση, με ένα κατά πολύ πιο ανώδυνο (από τα μέχρι τώρα) μέτρο του ΔΝΤ ή με 8 ευρώ/Έλληνα λιγότερη φοροδιαφυγή, θα τα έχει και πάλι το Ελληνικό κράτος στα ταμεία του, του χρόνου τέτοια εποχή που θα έχουν αναθαλλήσει τα λουλούδια στον τάφο του πιλότου.

    J. nettoR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριοι διάβασα τα σχολεια μερικών,και αηδίασα.
    Χάθηκε ένας συνάνθρωπος μας,και κάποιοι,και μάλιστα άσχετοι έβγαλαν το πόρισμα κιόλας. Ένα έχω να πω Ντροπή.
    Σίγουρα αυτοί που κριτικάρουν δεν έχουν δει ποτε τους πολεμικό αεροσκάφος.Η ανήκουν στους προοδευτικούς η όπως αλλιώς λέγονται.Πιστεύω ότι ο κάθε ένας μπορεί να εκφράσει την γνώμη του.Όταν όμως υβρίζει έναν Νεκρό,τότε έχει ξεπεράσει τα όρια.Αυτός ο νέος που σήμερα παρέδωσε ότι το πολυτιμότερο είχε,την ίδια του την ζωή,για όλους εμάς,ήξερε ότι υπήρχε πάντα τέτοια πιθανότητα.Δεν άλλαξε όμως επάγγελμα,αλλα συνέχισε με αίσθημα καθήκοντος να προσφέρει,τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα.Οφείλουμε να το σεβαστούμε αυτό.
    Η πτήση με αεροπλάνο είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Ποσο μάλλον με ένα πολεμικό.Η σωματική και ψυχική καταπόντιση ,πολλές φορες φέρνουν τον χειριστη σχεδόν εκτος οριων .Τότε μια λάθος εκτίμηση,επιφέρουν την καταστροφή.Για όσους δεν το έχουν ζήσει αυτό δεν μπορούν καν να το φανταστούν.Καλο είναι λοιπόν να προσέχουμε τα γραφόμενα μας. Γιατί αυτοί που με τόση Υπεροψία κατηγορούν κάποιον που ούτε καν τον γνωρίζουν,είναι αυτοί που στην πρώτη δυσκολία,τα κάνουν πάνω τους.
    Ο Θεός ας ανάπαυση την ψυχή αυτού του άτυχου Νέου,και να δώσει δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσυ που χλευαζεις τους πιλοτους μας λεγοντας οτι δεν πρεπει ουτε αεροπλανο πυροσβεστικο να πεταξουν περνα μετα απο τα γραφεια του κομματος σου στην πλατεια κουμουνδουρου να πληρωθεις!ΑΡΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι γίνονται και τραγικά λάθη ακόμα και απο τους καλύτερους χειριστές??? Τραγικό το ατύχημα...πικρός ο χαμός αλλά δεν μπορούμε να τα "ηρωοποιούμε" όλα και να μην αναζητούμε τα ΑΙΤΙΑ!!!! θα σας θυμήσω κάτι που έλεγε διαρκώς ένας "μικρός" της αεροπορίας εν ονόματι Chuck Yeagger: αυτοί που χάνονται εν καιρώ ειρήνης στην εκπαιδευση, θα χάνονταν ούτως η άλλως στο πεδίο της μάχης τις πρώτες ώρες! Ηρωες και στο Phantom στα Αντίκυρα (θυμάστε τί έγινε εκεί???)??? Ηρωας και το c130 στο Οθρυς σε ένα fucked up approach???? ήρωας το m2000 που προσθαλασώθηκε 1 mile short final το βράδυ στην Σκύρο? ήρωας το c130 sto όρος Πάστρα που πέταγε μέσα στην χαράδρα για να κόψει δρόμο(μετα απο βραδυνό φαγοπότι προαγωγής...)?? ήρωες τα 2 διθέσια φ16 που κάρφωσαν στο Πήλιο 15 χλμ απο τον διάδρομο της Αγχιάλου? Hρωας και το G-lock του Μπατσαρά? Εδώ έχουν μαζευτεί πολλοί ήρωες δεν νομιζετε??? και ακόμα δεν πολεμήσαμε! Δεν μπορεί να είστε τόσο κομπλεξικοί και να μην αναγνωρίζετε ότι γίνονται λάθη...Ούτε μπορεί να είστε τόσο αιθεροβάμονες και να νομίζετε ότι έιμαστε οι καλύτεροι από όλους...
    Υπάρχουν και άλλοι...Θέλει σεβασμό και μελέτη ο αντίπαλος για να νικηθεί!!!
    Οσο για την σύγκρουση των f16 ένα θα πώ: situational awareness below zero...άστα να πάνε! Όσοι δεν μπορείτε να δεχτείτε την πικρή αλήθεια και να δείτε τι έγινε...λυπάμαι. Τώρα εκτονώθείτε πάνω μου για να νιώσετε καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ταυτιζόμενο απόλυτα με αυτά που λες
    27 Αυγούστου 2010 4:54 μ.μ.
    είμαι
    26 Αυγούστου 2010 7:56 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς τους 26 Αυγούστου 2010 7:56 μ.μ.
    27 Αυγούστου 2010 4:54 μ.μ.

    Το ότι γίνονται λάθη δεν είναι καινούριο,ούτε Ελληνική επινόηση.Και παλαιότερα γινόταν ,και όχι μονο από την δικη μας Αεροπορία.Και δυστυχώς τέτοια θα γίνονται και στο μέλλον.Τώρα εσείς οι δυο πως με τόση βεβαιότητα βγάζετε συνπεράσματα για τα ατυχήματα που αναφέρατε, κατηγορώντας ανθρώπους όπου δεν είναι εν Ζωή,αυτό θα ήθελα να το κάνετε πιο σαφές.
    Αν σας ενοχλεί που κάποιοι τους αποκαλούν ήρωες, δεν σας υποχρεώνει κανεις να το αποδεχτείτε. Οι συνθήκες που έγιναν τα παραπάνω ατυχήματα,δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις ίδιες.Και δεν νομίζω αυτοί οι άνθρωποι να θέλαν να χάσουν την ζωή τους. Τα αεροπλάνα δεν είναι ούτε ποδήλατα ,ούτε αυτοκίνητα. Αλλα και εκεί γίνονται ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα.Άσχετοι σαν και εσάς καλά είναι να γραφουν προσεκτικότερα.Γιατί είστε άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.