13/8/10

Αλβανία - Αντιδράσεις για τη δολοφονία Ελληνα ομογενούς, ύστερα από διαπληκτισμό του με ομάδα Αλβανών


Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χειμάρρα η κηδεία του 37χρονου ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από ομάδα τριών Αλβανών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όλα άρχισαν χθες, πριν το μεσημέρι, όταν τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 37χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός. Ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί.
Οι τρεις Αλβανοί, όμως, τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Οι δράστες όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν.
Κάτοικοι της πόλης, αντιδρώντας στη δολοφονία, απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην αποφυγή των άγριων εθνικιστικών ενεργειών σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από και προς τη Χειμάρρα. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε σήμερα στις 11 τοπική ώρα. Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα ξανακλείσουν το δρόμο έαν δεν ληφθούν έμπρακτα μέτρα.
Η Αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, δεν εξέδωσε ωστόσο ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια του συμβάντος, το οποίο ο σημερινός αλβανικός Τύπος χαρακτήρισε ως δυστύχημα.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος επεσήμανε ότι "πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, αφού οι δράστες από ημέρες προκαλούσαν τον δολοφονηθέντα". Ακόμη, μίλησε για ρατσιστικά φαινόμενα, τα οποία οπισθοδρομούν την αλβανική κοινωνία.
Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, σε σχετική δήλωσή του,
υπογράμμισε:
"Με οδύνη συμμετέχω στο βαθύ πόνο που προκάλεσε η δολοφονία τουΑριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα. Συλλυπούμαι ολόψυχα την οικογένειάτου, δεόμενος όπως ο Θέος αναπαύσει εν ειρήνη την ψυχήν του.
Τέτοιες αδικαιολόγητες, βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες απόκάθε εχέφρονα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα της αρμονικήςσυνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουναγωνισθεί. Και ακόμη απειλούν να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις καιμίση στην περιοχή.
Στην κρίσιμη αυτή στιγμή απαιτείται από κάθε υπεύθυνο,νηφαλιότητα, αποφυγή αυτοδικιών, αναζήτηση της αλήθειας και επιβολήτης δικαιοσύνης. Και ακόμα επιβάλλεται να ενταθούν οι ειλικρινείςπροσπάθειες για να εξασφαλιστεί ο σεβασμός της ελευθερίας κάθε πολίτηκαι όλων γενικώς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
express.gr

33 σχόλια:

  1. Με αφορμή τη δολοφονία Έλληνα ομογενούς, ύστερα από διαπληκτισμό
    του με ομάδα Αλβανών, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ,. Κωστής Αϊβαλιώτης
    έκανε την ακόλουθη δήλωση:



    «Εάν εμείς σκοτώναμε τον κάθε έναν που μιλά Αλβανικά στην Ελλάδα
    θα είχαμε μετατρέψει τον τόπο σ’ ένα απέραντο νεκροταφείο…

    Με μια διαφορά: σε κείνα τα χώματα μιλάνε ελληνικά συνεχώς επί
    3.000 χρόνια.

    Όταν ο ΛΑ.Ο.Σ. επεφυλάσσετο στη Βουλή για τη σύσφιγξη των σχέσεων
    Αλβανίας και Ε.Ε. είχαμε κατά νου την παντελή έλλειψη προστασίας των
    ομογενών μας στη Βόρειο Ήπειρο», κατέληξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα άπλα μαθηματικά λένε 1 προς 20
    όχι άλλα έντονα διαβήματα
    όχι άλλοι υποχωρητικότητα
    όχι άλλα ψεύτικα λογία μεγάλα
    έτοιμος αλλά μόνος?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @13 Αυγούστου 2010 5:40 μ.μ.

    Ξεκίνα εσύ Ράμπο και θα έρθουμε και 'μεις. Μετά πάμε και στην Πόλη, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανοικτός ορίζοντας13 Αυγούστου 2010 στις 5:59 μ.μ.

    άλλη μια έκφραση του ελληνικού σοβινισμού ,που δεν εννοεί καταλάβει της ιδιαιτερότητες τον γειτόνων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο παπαεβραίου έχει ετοιμασίες, περιμένει τους συγγενείς του από το ισραήλ με την μειονότητα θα ασχοληθεί τώρα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο κρίμα για το παιδί, που έφυγε άδικα επειδή απλά θέλησε να εκφραστεί ελεύθερα...
    Έχουμε ακόμα πολλά έτη φωτός να διανύσουμε ως πλανήτης μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να λεγόμαστε άνθρωποι, μιας και η κτηνωδία συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας.

    Υ.Γ. :
    Ρε ανώνυμε του 2ου σχολίου, που ούτε καλά-καλά την ελληνική δεν μπορείς να μιλήσεις, αφού δεν αισθάνεσαι ντροπή αντικρίζοντας τον καθρέφτη, περιττό θα'ναι ό,τι και να προσθέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ανοικτοι ορίζοντες μας μαράνανε.. οταν τα σύνορα θα πάνε στην πελλοπόνησο ολα θα είναι υπέροχα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αλβανικός ανθελληνισμός

    Και πριν δύο χρόνια, τα ίδια. και πόσες άλλες περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι επαγγελματίες αντιρατσιστές, πρέπει να βρουν αλλού να κάνουν τα κηρύγματά τους. Εκεί που πράγματι χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. από τον καναπέ πολλά λέγονται .
    τα στομάχια τα πεινασμένα τα γνωρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τερρέστριος
    εσύ πρέπει να είσαι ο ψονάρας με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ γλώσσα, αφού σε ενοχλεί γιατί δεν μαθαίνεις σε όλους μας τα ελληνικά που θεωρείς ότι γνωρίζεις.
    αυτός κάτι έβγαλε από μέσα του και το έγραψε ,και έβγαλες νόημα ,εσύ με αυτά που γράφεις τι θέλεις να φανερώσεις.
    σε ψυχολογώ για άτομο που δεν έχεις ένα τέλος στην υποχωρητικότητα σου ,για πες πως λέγετε αυτός που συνεχώς δικαιολογεί ακαταλαβιστικα οπως εσυ .
    νομίζω το πρώτο γράμμα που σε χαρακτηρίζει, αρχινά με Δ....α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 13 Αυγούστου 2010 6:17 μ.μ.

    Εντελώς άστοχο σχόλιο και κακόγουστο. Δεν αστειεύεται κανείς με τέτοια προβλήματα. Απλώς προβληματίζεται.

    Στην Αλβανία (και το ξέρουμε λίγο-πολύ όλοι), εδώ και χρόνια, τελείται πολιτισμική γενοκτονία εις βάρος του ΑΥΤΟΧΘΟΝΟΥ ελληνικού στοιχείου. Η Αθήνα κλείνει τα μάτια. Ο Αϊβαλιώτης έχει δίκιο. Τους δώσαμε πράσινο φως για ένταξη στις ευρωατλαντικές δομές, χωρίς καμμία επιφύλαξη. Είμαστε συνυπεύθυνοι για το δράμα των αδελφών μας εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν στην παρελαση της 25ης Μαρτίου ακούστηκαν από τα ΟΥΚ υβριστικά συνθήματα εναντίον των Αλβανών, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το συμβάν και ο πρέσβης της χώρας μας στα Τίρανα ζήτησε επίσημα συγνώμη εκ μέρους του ελληνικού κράτους για τα απαράδεκτα ρατσιστικά συνθήματα. Πληθώρα αρνητικών δημοσιευμάτων κατέκλυσε τον ελληνικό τύπο και η αλβανική αντίδραση δεν έδειξε να καταλαβαίνει τις ελληνικές ιδιαιτερότητες, φίλε των 5.59 μ.μ.
    Περιμένω να δω ποια θα είναι η αντίδραση και στις δύο χώρες τώρα που ο ρατσισμός δεν περιορίστηκε στην εκφορά συνθημάτων, αλλά έβαψε τα χέρια του με αίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τούρκος και Αλβανός δεν έχει μπέσα - φύλαγε το φίδι το χειμώνα να σε φάει το καλοκαίρι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν έχεις λυμένο το ζωνάρι σου Ανώνυμε του δευτέρου σχολίου (εσύ που δεν ξεκινάς με κεφαλαία γράμματα τις προτάσεις σου λέξη της κάθε σου πρότασης), όπως και κάποιοι άλλοι εκ των σχολιαστών, τότε λάθος τρόπο βρήκατε για να διοχετεύσετε την ενεργητικότητά σας.

    Τα ανερμάτιστα περί οψωνίων και... οψαρίων, τα ακούω εκ περισσού. Το παιδί που δολοφόνησαν οι τρεις υπάνθρωποι στην Αλβανία δεν έχει ανάγκη το υβρεολόγιό ΚΑΝΕΝΟΣ για να αναπαυθεί.

    Αν έχεις Έρωτα για την μεγαλύτερη γυναικάρα του Πλανήτη, την Ελλάδα, αλλιώς τον εκδηλώνεις και όχι με τα "χουλιγκανιλίκια των φόρουμ" ή απειλώντας με αναλογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το 90’ ανοίξατε τα σύνορα και ταΐσατε όλη την Αλβανία…ξεχάσατε όμως ότι εκεί υπάρχουν κάποιοι έλληνες φτωχοί κατατρεγμένοι φοβισμένοι..αντί να τους βυθίσετε για να παραμείνουν στις εστίες τους…βάλατε κυπατζιδες βρόμικους αμερικανοδουλους να κάνουν κουμάντο και αυτοί με την σειρά τους βρήκαν άλλους εκεί δήθεν έλληνες βρομοκουμουνια αλβανοδουλους και τα χρήματα που προοριζόταν για τον απλό λαό να τον βοηθήσουν να σηκώσει κεφάλι και να ξαναγίνει πάλη το κυρίαρχο στιχιο στο Αργυρόκαστρο στους Αγιους Σαράντα στο Δελβινο στη Χειμαρα στην Κοριτσα τα φαγανε σάπιοι ΟΜΟΝΟΙΤΕΣ πράκτορες του SIGURIMI !
    Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθαμε εδώ στην μητέρα πατρίδα και μάθαμε ότι όταν ανάφερες την λέξη βόρεια ήπειρος είσαι αλβανός..εμείς την είχαμε για καμάρι..που να το ξέραμε…οι αφελής
    Εκεί κγιαουριδες και τσομπάνηδες μας ανέβαζαν εδώ αλβανούς και βλάχους μας κατέβαζαν
    Και σεις ελλαδιτες μην βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κυβερνόντες…,που ηταν η αλληλεγγύη σας στο δρόμο στο περίπτερο στην οικοδομή στο supermarket ,αλβανους δεν μας λέγατε από μέσα σας..,και μην πείτε όχι! Τα έζησα μάλιστα κάποιος κάποτε μου’πε ‘’εε..Έλληνας ήσουν τότε παλιά τώρα είσαι αλβανός’’…έλα που ώμος δεν μ’ αφήνουν οι αλβανοί…μου θυμίζουν ότι είμαι Έλληνας καθημερινά(αλλα αυτό μ’ αρέσει..οπός τότε μικρός με λεγανε γκιαούρη αλλα εγω καμάρωνα εδώ για ποιο λογο να καμαρώνω(?!) που με λένε αλβανό) όπου και να γυρίσεις τα μάτια σου εκπομπές δελτία ειδήσεων πουθενά δεν ακούς την βόρεια ήπειρο…ξεχασμένοι και μείς σαν τις πέτρες μας εκεί τσα’πανο στ’ακροκεραυνια οροι!
    Στην εκπομπη ‘’στην υγεια μας ρε παιδια’’ του Σπύρου Παπαδοπούλου φιλοξενούσε κάποτε τον αετό τον Σάββα Σιατρα και ‘κει που ενας στίχος ηπειρώτικου δημοτικού τραγουδιού έλεγε ‘’δελβινο και Άγιοι Σαραντα-θα ‘ναι ελληνικά για παντα΄΄ μια ομορφη βουλευτίνα απ την πάτρα πάγωσε και προσπαθούσε να καταλάβει αν όντος έλεγε για την βόρεια ήπειρο(έτυχε να πέσει η κάμερα πάνο της και το προσεξα) πάγωσε αυτή..αλλα πάγωσα και γω …,είπα μέσα μου τόσο πολύ μας εχει απαρνηθεί αυτή η πατρίδα που τρέμει και στο άκουσμα του όνομα τος μας (αυτό για να εξηγήσω πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την ψυχοσύνθεση του σημερινού ελλαδιτη)
    Θα τα ξαναπούμε ώμος σύντομα…οι αλβανοί ξανάρχονται (και τώρα πια ος έλληνες πολίτες)και θα μας χρειαστείτε…παλι θα έρθουν ελλαδιτες πολιτικοί στα χώματα μας και θα μας πουνε εσείς είστε γέφυρα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας ,λες και μας ρώτησαν αν θέλουμε να μας πατανε και να περνάνε από πάνω μας…

    Βόρειοηπειρώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το 90’ ανοίξατε τα σύνορα και ταΐσατε όλη την Αλβανία…ξεχάσατε όμως ότι εκεί υπάρχουν κάποιοι έλληνες φτωχοί κατατρεγμένοι φοβισμένοι..αντί να τους βυθίσετε για να παραμείνουν στις εστίες τους…βάλατε κυπατζιδες βρόμικους αμερικανοδουλους να κάνουν κουμάντο και αυτοί με την σειρά τους βρήκαν άλλους εκεί δήθεν έλληνες βρομοκουμουνια αλβανοδουλους και τα χρήματα που προοριζόταν για τον απλό λαό να τον βοηθήσουν να σηκώσει κεφάλι και να ξαναγίνει πάλη το κυρίαρχο στιχιο στο Αργυρόκαστρο στους Αγιους Σαράντα στο Δελβινο στη Χειμαρα στην Κοριτσα τα φαγανε σάπιοι ΟΜΟΝΟΙΤΕΣ πράκτορες του SIGURIMI !
    Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθαμε εδώ στην μητέρα πατρίδα και μάθαμε ότι όταν ανάφερες την λέξη βόρεια ήπειρος είσαι αλβανός..εμείς την είχαμε για καμάρι..που να το ξέραμε…οι αφελής
    Εκεί κγιαουριδες και τσομπάνηδες μας ανέβαζαν εδώ αλβανούς και βλάχους μας κατέβαζαν
    Και σεις ελλαδιτες μην βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κυβερνόντες…,που ηταν η αλληλεγγύη σας στο δρόμο στο περίπτερο στην οικοδομή στο supermarket ,αλβανους δεν μας λέγατε από μέσα σας..,και μην πείτε όχι! Τα έζησα μάλιστα κάποιος κάποτε μου’πε ‘’εε..Έλληνας ήσουν τότε παλιά τώρα είσαι αλβανός’’…έλα που ώμος δεν μ’ αφήνουν οι αλβανοί…μου θυμίζουν ότι είμαι Έλληνας καθημερινά(αλλα αυτό μ’ αρέσει..οπός τότε μικρός με λεγανε γκιαούρη αλλα εγω καμάρωνα εδώ για ποιο λογο να καμαρώνω(?!) που με λένε αλβανό) όπου και να γυρίσεις τα μάτια σου εκπομπές δελτία ειδήσεων πουθενά δεν ακούς την βόρεια ήπειρο…ξεχασμένοι και μείς σαν τις πέτρες μας εκεί τσα’πανο στ’ακροκεραυνια οροι!
    Στην εκπομπη ‘’στην υγεια μας ρε παιδια’’ του Σπύρου Παπαδοπούλου φιλοξενούσε κάποτε τον αετό τον Σάββα Σιατρα και ‘κει που ενας στίχος ηπειρώτικου δημοτικού τραγουδιού έλεγε ‘’δελβινο και Άγιοι Σαραντα-θα ‘ναι ελληνικά για παντα΄΄ μια ομορφη βουλευτίνα απ την πάτρα πάγωσε και προσπαθούσε να καταλάβει αν όντος έλεγε για την βόρεια ήπειρο(έτυχε να πέσει η κάμερα πάνο της και το προσεξα) πάγωσε αυτή..αλλα πάγωσα και γω …,είπα μέσα μου τόσο πολύ μας εχει απαρνηθεί αυτή η πατρίδα που τρέμει και στο άκουσμα του όνομα τος μας (αυτό για να εξηγήσω πώς αντιλαμβάνομαι εγώ την ψυχοσύνθεση του σημερινού ελλαδιτη)
    Θα τα ξαναπούμε ώμος σύντομα…οι αλβανοί ξανάρχονται (και τώρα πια ος έλληνες πολίτες)και θα μας χρειαστείτε…παλι θα έρθουν ελλαδιτες πολιτικοί στα χώματα μας και θα μας πουνε εσείς είστε γέφυρα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας ,λες και μας ρώτησαν αν θέλουμε να μας πατανε και να περνάνε από πάνω μας…

    Βόρειοηπειρώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1 .Το 90’ ανοίξατε τα σύνορα και ταΐσατε όλη την Αλβανία…ξεχάσατε όμως ότι εκεί υπάρχουν κάποιοι έλληνες φτωχοί κατατρεγμένοι φοβισμένοι..αντί να τους βυθίσετε για να παραμείνουν στις εστίες τους…βάλατε κυπατζιδες βρόμικους αμερικανοδουλους να κάνουν κουμάντο και αυτοί με την σειρά τους βρήκαν άλλους εκεί δήθεν έλληνες βρομοκουμουνια αλβανοδουλους και τα χρήματα που προοριζόταν για τον απλό λαό να τον βοηθήσουν να σηκώσει κεφάλι και να ξαναγίνει πάλη το κυρίαρχο στιχιο στο Αργυρόκαστρο στους Αγιους Σαράντα στο Δελβινο στη Χειμαρα στην Κοριτσα τα φαγανε σάπιοι ΟΜΟΝΟΙΤΕΣ πράκτορες του SIGURIMI !
    Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθαμε εδώ στην μητέρα πατρίδα και μάθαμε ότι όταν ανάφερες την λέξη βόρεια ήπειρος είσαι αλβανός..εμείς την είχαμε για καμάρι..που να το ξέραμε…οι αφελής
    Εκεί κγιαουριδες και τσομπάνηδες μας ανέβαζαν εδώ αλβανούς και βλάχους μας κατέβαζαν
    Και σεις ελλαδιτες μην βιαστείτε να κατηγορήσετε τους κυβερνόντες…,που ηταν η αλληλεγγύη σας στο δρόμο στο περίπτερο στην οικοδομή στο supermarket ,αλβανους δεν μας λέγατε από μέσα σας..,και μην πείτε όχι! Τα έζησα μάλιστα κάποιος κάποτε μου’πε ‘’εε..Έλληνας ήσουν τότε παλιά τώρα είσαι αλβανός’’…έλα που ώμος δεν μ’ αφήνουν οι αλβανοί…μου θυμίζουν ότι είμαι Έλληνας καθημερινά(αλλα αυτό μ’ αρέσει..οπός τότε μικρός με λεγανε γκιαούρη αλλα εγω καμάρωνα εδώ για ποιο λογο να καμαρώνω(?!) που με λένε αλβανό) όπου και να γυρίσεις τα μάτια σου εκπομπές δελτία ειδήσεων πουθενά δεν ακούς την βόρεια ήπειρο…ξεχασμένοι και μείς σαν τις πέτρες μας εκεί τσα’πανο στ’ακροκεραυνια οροι!

    Βόρειοηπειρώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην είσαι και τόσο σιγουρος για Ελληνικό κράτος που θα περιλαμβάνει μόνο την Πελοπόνησσο. Μπορεί να την διεκδικήσουν οι απόγονοι του... Ιμπραήμ... Α ρε Ελλάδα σε τι τρύπιους έπεσες να σε κυβερνάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ανοικτέ ορίζοντα μήπως είσαι απλά ανοιχτοκόλης λόγω σχέσης σου με κάποιον Αλβανό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγνώμη που δεν τον σκοτώσατε με την πρώτη. Θα κάνουμε διάβημα στην Ομογένεια να κάθεται ήσυχα να πεθαίνει.... ΣΥΡΙΖΑΔΕΣ; ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ; Τι γίνεται; Κιχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 13 Αυγούστου 2010 7:27 μ.μ. όντως έχω προβληματιστεί αν στέκεις στα μυαλά σου καλά η όχι;σχόλιο κάνω δεν δίνω λύσης,το να προβληματιστούμε όπως λες δεν δίνη λύση στον θάνατο του μειονοτικού.ο παπάεβραίου κυβερνάει,αυτός είναι που έδωσε την διαταγή για τους ουκ στην παρέλαση για εδε,δήδεν θίχτηκαν οι αλβανοί για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν.Aυτός πρέπει να προβληματιστεί,και να πάρει αποφάσεις,άκουσες κάτι είδες κάτι που δεν είδα εγώ;γιατί ο παπάεβραίου κάνει διακοπές τώρα και είμαι σίγουρος ότι δεν έχει όρεξη να σταματήσει το κολύμπι του και το κανό του.Όμως αν κρίνω αυτά που λες είναι τελείως άστοχα γιατί αν ο αϊβαλιώτης έχει δίκιο(αλήθεια πότε πήγε το παλικάρι φαντάρος και το παίζει και πατριώτης τώρα) τότε να σου πω άντε στο καλό και μην ξεχάσεις το ΔΝΤ,α και μην ξεχάσω,διάβασα και του ΚΚΕ, και αυτοί πολύ ωραία ανακοίνωση βγάλανε,μήπως άλλαξε ο αλβανικός λαός και ζωντάνεψε ο άνθρωπος;Τώρα δεν ξέρω αν προβληματίστηκες καθόλου,σου τόπα έχει επισκέψεις ο άνθρωπος από την ιδιαίτερη του πατρίδα δεν προκάνει τώρα,άλλη φορά,ίσος.Πάντως όλοι λυπηθήκαμε για το δυσάρεστο αυτό γεγονός.έχω και όνομα για να ξέρεις σε ποιον απευθύνεσαι.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πραγματικά, πολύ εύστοχο το σχόλιο για το περιστατικό με τα ΟΥΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο ενδοτισμος και η ανυποληψια της Ελληνικης πολιτειας απεναντι στην τουρκια εχουν αποθρασυνει και το τελευταιο βαλκανικο ψοφιμι.
    Η Ελληνικη ομογενεια θυμα μιας μεταπολεμικης ανικανοτητας ειναι ορφανη μητερας πατριδας.Για το νεοελληνικο κρατος αποτελει εμψυχο αναλωσιμο στην υπηρεσια ενος μειοδοτικου δογματος εξωτερικης πολιτικης.
    Τετοιες ενεργειες απο τους αλβανους [κρατικους]παρακρατικους εγκληματιες εντασσονται στο σχεδιο αφελληνισμου της Β.Ηπειρου με τις οδηγιες της Αγκυρας γι'αυτο και γινονται αποδεκτες με την σιωπη της ικανοποιησης απο το εγχωριο νεοθωμανικο κατεστημενο.
    Η υλικη βοηθεια της εκκλησιας προς τους αλβανους ειναι μαλλον πεταμενα λεφτα οσο για το πνευματικο της εργο φαινεται τελικα οτι το γουρουνι θα δυσκολευτει να μαθει αλγεβρα.Τωρα παντως που το ιερατειο εσωσε την ψυχη του με το θεαρεστο οικουμενικο του εργο ας κοιταξει και για λιγο κατ'αποκλειστικοτητα τους εναπομειναντες Ελληνες.
    Σε καθε περιπτωση λοιπον πιστευω οτι τιποτα δεν προκειται να λυθει οσο η Β.Ηπειρος παραμενει υπο αλβανικη κατοχη και η υπολοιπη Ελλαδα υπο νεοελληνικη.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τερρέστριος
    τα 1000 μέτρα σε
    πόσες μέρες τα πιάνεις.???
    Όλα όσα προαναφέρεις να τα εκφράζεις στους δικούς σου ανθρώπους.
    Στις δε απόψεις σου, εάν ήσουν σύμβουλος κάποιου ηγετικού ,θα σε θεωρούσε υποχωρητικό και διασπαστικό για το στράτευμα και θα σε λόγχιζε.
    Όταν γράφεις κάτι, να έχει μέσα του ελπίδα και πατριωτισμό,όχι κορακίστικα και δουλικά σχόλια...... λυπάμαι που τα λέω άλλα τέτοιου είδους χαρακτήρες και σύμβουλοι, φοβούμενοι μην σκοτωθούν..,αυτοί και τα παιδιά τους,στα δύσκολα και πιεστικά, παίρναν αποφάσεις που ήταν δειλές ,άτολμες, ακαταλαβίστικες, και χάσαμε πολλά από αυτές τις αντιλήψεις .
    Συνεπώς άσε τους άλλους να εκφράζονται όπως θέλουν, και εσύ ο ειδικός να μαθαίνεις στους γύρω σου ότι αντιλαμβάνεσαι .
    ΌΤΑΝ κάτι κακό συμβεί, δεν θα τρέξεις εσύ ο λογικός και οι γύρω σου, που ψάχνουν τα έτη φωτός σε πλανήτες, άλλα ο απλός
    άνδρας του δευτέρου σχολίου που τα έχει ξεκάθαρα μέσα του ,
    και το είδος σου, θα είναι αυτό που θα τον δικάσει για εγκλήματα πόλεμου
    Τέλος μαζί σου
    ειλικρινώς λυπάμαι που σε σχολιάζω, αλλά δεν με αρέσουν οι απόλυτοι
    (ούτε καν τον γνώριζες, με τέτοια ευκολία τον σχολίασες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δυστυχως, η διαχρονικη ανικανοτητα και ραγιαδισμος των πολιτικατζηδων μας (και της κοινωνιας που τελικα υποστηριζει αυτο το φαινομενο), φαινεται ξεκαθαρα στις διεθνεις σχεσεις και διπλωματια που αφορα πχ, το Βορειοηπειρωτικο, Μακεδονικο, Ποντιακο και Κυπριακο ζητημα !

    - Από την μεταπολίτευση του 1974 στην χρεοκοπία του 2010
    http://neo.antibaro.gr/forum/1864
    - Ν. Λυγερός, H στρατηγική και η ισχύς
    http://www.lygeros.org/6011-gr.html
    - Π. Ηφαιστος, Προκλήσεις στο Αιγαίο, αποτρεπτική στρατηγική - χειραφετημένη ανάλυση
    http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2090:0109-apotreptikh-strathgikh&catid=70:texts&Itemid=138
    - Ianus, "The martyrdom and agony of the Ecumenical Patriarchate in Turkey"
    http://www.danielpipes.org/comments/176646

    Ειμαστε αξιοι των επιλογων μας!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο/Η ανοικτός ορίζοντας είπε...

    άλλη μια έκφραση του ελληνικού σοβινισμού ,που δεν εννοεί καταλάβει της ιδιαιτερότητες τον γειτόνων του.

    τι μας λες ρε ανθρωπε. ειναι ελληνικος σοβινισμος να μιλαν οι ελληνες τη γλωσσα τους? αυτο μαλλον ειναι το προβλημα σας εκει στη κουμουνδουρου και στα εξαρχεια ολοι εχουν δικαιωμα να μιλουν τη γλωσσα τους πλην των ελληνων. πατε καλα στα μυαλα σας ρε φελλοι?

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 14 Αυγούστου 2010 12:03 π.μ.
    Οχι. Είμαι πολύ κλειστόκωλος. Απ το στόμα ξερνάω μόνο. Ρώτα και τον Βαλλιανάτο. Το ονοματάκι μου είναι καινούργιο.
    Πρώτα με λέγανε:

    ΜΠΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Οι Αλβανοί ουδέποτε αγάπησαν την Ελλάδα. Πάντα την είχαν μόνο για εκμετάλλευση. Επιπλέον έχουν σύμπλεγμα κατωτερότητος τρομακτικού βαθμού απέναντί μας.
    Αν μπορούσαν θα είχαν σκοτώσει όλους τους Έλληνες μέσα στη Βόρειο Ήπειρο. Δε φτάνει που κατέχουν ελληνικό έδαφος μιλάνε κι από πάνω.

    Χρειάζεται προσοχή επειδή τώρα, ενόψει της απογραφής στην Αλβανία που τους υποχρεώνει η Ευρώπη, θα φανεί ο πραματικός αριθμός των Ελλήνων. Οι Αλβανοί έχουν δηλώσει εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ότι ζουν εκεί μόνο 60.000 Έλληνες. Τώρα που θα φανεί το θήσκευμα και η εθνικότητα έχουν πάθει πανικό και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βγάλουν νοθευμένο αποτέλεσμα. Δεν τους συμφέρει να φανεί ο αληθινός αριθμός των Βορειοηπειρωτών που έχουν γεννηθεί σε αυτά τα μέρη.
    Ιδιαίτερα με τη Χειμάρρα (έτσι γράφεται κανονικά) έχουν μεγάλο μίσος γιατί εκεί είναι ο σκληρός πυρήνας του ελληνισμού.

    Παρακαλώ τους φίλους του εξωτερικού να ενημερώνουν σε κάθε κατεύθυνση για να παραμένει ζωντανό το θέμα αυτό και όταν γίνει κάποια διαδήλωση στην Αθήνα για το παλικάρι που έχασε τη ζωή του από τους φονιάδες Αλβανούς, να συμμετάσχουμε όλοι.

    Η Βόρειος Ήπειρος ήταν και θα ξαναγίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δυστυχώς δεν τον σκότωσε κανένας έλληνας αστυνομικός για να βγει ο κάθε ξεφτιλισμένος στους δρόμους να «διαδηλώσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η δολοφονία ήταν το ευχαριστώ των αλβανών που τους ξεπεινάσαμε σαν ηλίθιοι, που τους ανεχτήκαμε, που πήγε η Ελλάδα και τους έκανε δρόμους, που τους έκανε σχολεία για τα παιδιά τους (ή μήπως δεν το γνωρίζετε πως έχουν γίνει αυτά;) και που τους υποστηρίζει για να μπουν στην ΕΕ, λες και είναι άνθρωποι της προκοπής.

    Καλά να πάθουμε.

    Έτσι, να βάλουμε μυαλό γιατί μου φαίνεται, το 2004 που ταρακουνήθηκαν λίγο, αρχίζουν και το ξεχνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο " Βορειοηπειρώτης" τα έγραψε πολύ καλά !!!Αν και κάνει λάθος,οι Βορειοηπειρώτες ξεχωρίζουν από τους σίπταρους.Οχι μόνον ανθρωπομετρικά αλλά και στην συμπεριφορά.Πολύ καλά τα έγραψε.Αλλά πρέπει να τα διαβάσετε κιόλας....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.