3/8/10

Αποχωρούν σταδιακά οι Αμερικανοί από το Ιράκ

Ξεκινάει κι θα διαρκέσει έως τα τέλη Αυγούστου, η σταδιακή αποχώρηση μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.
Αναφερόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις προόδους που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ ανανέωσε την υπόσχεση του απευθυνόμενος σε Αμερικανούς Ανάπηρους Πολέμου στην Ατλάντα ότι έως τα τέλη του μηνός θα έχουν αποχωρήσει οι Αμερικανοί στρατιώτες από το Ιράκ.

Θα παραμείνουν στο έδαφος του Ιράκ 50.000 στρατιώτες μόνο οι οποίοι θα αναλάβουν την εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων.

"Η δέσμευση μας στο Ιράκ αλλάζει, από στρατιωτική μετατρέπεται σε πολιτική την οποία την αναλαμβάνουν οι διπλωμάτες μας", υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν κατά 30.000 στρατιώτες.

Αλλά, λόγω των αυξημένων το τελευταίο διάστημα απωλειών, εγείρονται στο εσωτερικό της χώρας συζητήσεις για την αποτελεσματικότητα των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το νόημα της παραμονής των Αμερικανών στο Αφγανιστάν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

19 σχόλια:

  1. 50.000 στρατιώτες για εκπαίδευση μόνο; Δεν νομίζω..
    Εδώ μια Ισραηλινή ομάδα εκπαιδεύει χιλιάδες Ιρακινούς..

    Στόχος των Αμερικανών: 50.000 στρατιώτες να μείνουν μόνιμα εκεί για να προστατεύουν το Ισραηλινό κράτος....
    Να λέμε τα πράγματα με τα ονόματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ξεκουμπίδια ρε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να πούμε τα πράγματα και με το ...επώνυμό τους, 50.000 Αμερικανοί θα παραμείνουν εκεί για να εξασφαλιστεί ότι οι Ιρακινοί δεν θα τρελαθούν, να θέλουν να μπεί μετρητής/ρολόι να μετρά το πετρέλαιο που φορτώνουν τα αμερικάνικα καράβια και να ζητάνε μετά να τους το πληρώνουν στην τιμή ανα βαρέλι που λέει το καθημερινό δελτίο.

    Εάν υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι ο πόλεμος έγινε για κάποιο άλλο λόγο, να τον ακούσω !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Β' Πόλεμος στο Ιράκ, φίλτατε Τζίμη, νομίζω έλαβε χώρα -εκτός της ανάγκης εκμεταλλεύσεως του ορυκτού πλούτου- κ για την προστασία του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή: του Ισραήλ. Στο ίδιο έργο θεατές με το Ιράν. Ας δούμε τι θα γίνει με το Βόρειο Ιράκ. Ας ελπίσουμε να κατορθώσουν οι Κουρδοι να παραμείνουν αλώβητοι από την μεγγένη των δικτατορικών καθεστώτων (Τουρκία-Συρία-Ιράν) που σφίγγει γύρω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα και το Ισραήλ τώρα, για το πετρέλαιο βρίσκεται εκεί.
    Εάν αυτό τελειώσει, θα τελειώσει και το κράτος του Ισραήλ έτσι όπως το ξέρουμε.
    Πιό ρατσιστές από τους Εβραίους (την ελίτ) των ΗΠΑ δεν υπάρχουν. Τους δε Εβραίους του Ισραήλ τους έχουν χεσμ@@@νους όπως τους είχαν μέχρι το 1967.
    Τους έχουν και τους χρησιμοποιούν ως τρίτης -τέταρτης κατηγορίας υπηρέτες/δούλους/χωροφύλακές τους. Στην ΤΕΛΙΚΗ, οι εβραίοι του Ισραήλ είναι κι αυτοί θύματά τους.
    Τους λυπάμαι ειλικρινά διότι έχω γνωρίσει και συνεργαστεί με πολλούς Ισραηλινούς.

    Ντρέπονται και οι ίδιοι γι' αυτό που κάνουν στους Παλαιστίνιους.
    Οι λιποτάκτες είναι χιλιάδες, οι αρνητές θητείας επίσης. Οι δε που χαπακώνονται καθημερινώς με ψυχοφάρμακα ατέλειωτες ουρές.

    Εκτός βέβαια από τους φανατικούς σιωνιστές που μερικοί είναι ικανοί να πεθάνουν και να θυσιάσουν τα παιδιά τους όπως ο Γκέμπελς τα δικά του.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αποχωρούν σταδιακά οι Αμερικάνοι από το Ιράκ" ή τους ...αποχωρούν τάχιστα οι Ιρακινοί που εξακολουθούν να αντιστέκονται;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοι φιλοι
    οτι γινεται στην Μεση Ανατολη γινεται για το συμφερον και την προστασια των Κεντρικων γραφειων της Μαφιας του ΜΗ κρατους της ισραηλογιαφκας απο τις ΗΠΑ στις οποιες ΗΠΑ, οι οβριοι εχουν περασει λαιμαρια και την συρουν οπου θελουν.
    Ο βασικος λογος που οι εβραιοι εριξαν (με την ανοχη και την συνεργασια βεβαια των μυστικων Αμερικανικων υπηρεσιων) τους διδυμους πυργους στην ΝΥ ηταν ακριβως αυτος:
    Να βρουν πατημα για να κανουν αυτο το αιματοκυλισμα που κανουν σημερα και να φοβισουν τον Αραβικο Κοσμο.
    Αν διαβασετε την "μελετη" που εκαναν και υπεργραψαν οβριοι της Αμερικης με τιτλο:
    "A Clean Break:
    A New Strategy for Securing the Realm" (http://www.iasps.org/strat1.htm) θα δειτε ξεκαθαρα τα αιτια και τις αφορμες των σημερινων γενοκτονιων απ' τους Αμερικανο/εβραιους σημερα.
    Οσο γι αυτα που μας γραφει η Πατσαβουροτυπια της Μανιας ειναι απλως λογια του πισινου.
    Οι Εβραιοτσολιαδες εχτισαν το μεγαλυτερο διοικητηριο/Πρεσβεια του κοσμου στη Βαγδατη. Και τωρα θα φυγουν; Μαλλον οποιος πιστευει αυτα πρεπει να πιστευη και τα παραμυθια των εβραιων περι τσουλουφρισματος του πωπου. Απλως εφαρμοζουν μια δοκιμασμενη τακτικη σαν αυτη που δοκιμασαν χρονια τωρα, με το μοντελο Γερμανιας και Ιαπωνιας.
    Χρησιμοποιουν τον Αμερικανικο στρατο σαν εκφοβιστικο εργαλειο για την καταπιεση των λαων των δυο αυτων κρατων και κοιταξτε τα αποτελεσματα. Η Γερμανια ειναι ενα υποχειριο των εβραιων στην Ευρωπη με ολη την σημασια της λεξης. Αν κανας Γερμαναρας κοιταξη στραβα εβραιο στην Γερμανια τον πανε φυλακη "σουμπιτο".
    Πανω σ' ολα αυτα στην ΜΑ υπαρχουν και τα παραπλευρα ευγερτηματα για την ισραελογιαφκα οπως το πετρελαιο και το νερο απο τους Τιγρη και Ευφρατη. Ουδεμια αντιρρησις. Αλλα οι εβραιοι δεν ανησυχουν για τετοιου ειδους λεπτομερειες διοτι οι Αμερικανοι τους τα "παρεχουν" ΟΛΑ μα ΟΛΑ στο πιατο.
    Ακομα και πετρελαιο απο τον "φιλο τους" τον Τζαβεζ τους πανε.
    Για ποιες δημοκρατιες και ελευθεριες μιλαμε λοιπον; Αυτοι (οι ιδιοι οι Αμερικανοι) ζουν σε ενα αστυνομικοκρατουμεη χωρα.
    Χεστηκαν οι εβραιοι πως χειριζονται και συμπεριφερονται οι Αραβες τις γυναικες τους. Οχι γιατι οι εβραιοι συμπεριφερονται καλυτερα στις γυναικες τους.
    Πουτανες και αιμομικτριες τις εχουν κανει σχεδον ολες. Ανοιξτε ενα οποιοδηποτε περιοδικο και καντε μπανιστιρι.
    Δειτε και ενα 10λεπτο απο συνεντευξη που εδωσε ο μακαριτης Ρουσσο σε αμερικανο δημοσιογραφο (με Ελληνικους υποτιτλους απο την αντιπληροφορηση) http://www.youtube.com/watch?v=p6s5eivVJ5Y&feature=player_embedded και βγαλτε μονοι σας τα συμπερασματα σας.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καιρός ήτανε αφού βρήκαν τα πυρηνικά κρέμασαν τον φασίστα τον santam και φέραν την δημοκρατία και ευμερια στον ιρακινό λαό ήρθε η ώρα της συγκινούμε που το λέω της αποχώρησης.τώρα πάνε να δώσουν αλλού την φλόγα της δημοκρατίας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εσείς όλοι που βρίζετε τους αμερικάνους σκεφτήτε ότι αν δεν υπήρχαν οι αμερικάνοι τώρα θα είσασταν όλοι δούλοι των μουσουλμάνων καθώς όλα τα δυτικά κράτη θα είχαν περιέλθει στα χέρια αράβων.
    τι νομίζατε ότι οι άραβες πακιστανοί ιρανοί... θα καθόντουσαν με σταυρομένα τα χέρια δείχνοντας τον σεβασμό τους προς τους χριστιανούς και τον πολιτισμό μας.δεν βλέπετε πως ζουνε, δεν βλέπετε τι νόμους έχουν,εδώ δεν σέβονται τους πολίτες τους τα παιδιά τους και τις γυναικες τους θα σεβαστούν τα δικά σας.

    που ζείτε ρε ξυπνήστε.
    δεν σιχαθήκατε την υποκρισία?
    δηλαδή όλο το κακό στον πλανήτη είναι οι αμερικάνοι?δηλαδή αν δεν υπήρχαν αυτοί θα ήταν όλα μια χαρά.
    πρέπει να είστε οι μεγαλύτεροι βλάκες για να το πιστεύετε αυτό.

    ...σαν τους άλλους που πιστεύουν ότι με τον κουμουνισμό θα είμασταν όλοι ευτυχισμένοι.

    400 χρόνια οθωμανισμού μάλλον δεν μας έφτασε..θέλουμε κι άλλο πιο σκληρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "εσείς όλοι που βρίζετε τους αμερικάνους..."
    Καλά δεν διάβασες το σχόλιο του Omadeon;
    Για τους εβραίους λέμε όχι για τους Αμερικανούς. Αλλά φταίνε κι αυτοί που έχουν δώσει το δικαίωμα στους εβραίους να κυβερνούν την Αμερική.



    Γιώργος Μανάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -03 Αυγούστου 2010 6:24 μ.μ.Μάλλον κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου αφού δικαιολογείς και συγκρίνεις τα αμερικανικά εκλήματα και την pax αμερικάνα ανά την υφήλιο με τους άραβες και τον οθωμανισμό λες και κάποιος εδώ θέλει να γίνει μουσουλμάνος.είσαι σε χώρο πατριωτικό εθνικό αν δεν το πήρες είδηση ακόμα.αμερικανόδουλος είσαι γιατί δεν έχεις επιχείρημα να πεις κάτι λογικό και με αυτά που λες εγκρίνεις ουσιαστικά την εισβολή στο ιράκ.άντε στο καλό και πριν γράψεις κάτι σκέψου το δυο φορές.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 03 Αυγούστου 2010 6:24 μ.μ.
    Πω-πω.
    Απύθμενο το μίσος σου για την ανθρωπότητα και ιδίως για τον Αραβικό κόσμο.
    Χρειάζεσαι άμμεση ιατρική περίθαλψη.


    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιός σου είπε ρε φίλε 6:24 μ.μ. ότι όποιος δεν γουστάρει τους αμερικάνους είναι ντε και καλά με τους μουσουλμάνους;
    Τι υπεραπλουστευτικά συμπεράσματα είναι αυτά;
    Πώς προεξοφλείτε ότι στην ισλαμική τρομοκρατία ή στον ισλαμικό επεκτατισμό οι Έλληνες θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια;
    Θα πρέπει να πάμε εκεί να σκοτωνόμαστε;
    Έχουμε σύνορα και θα τα φυλάξουμε.
    Οι Αμερικάνοι έχουν τον λόγο τους (πετρέλαια), εμείς ΟΧΙ !!!
    Εάν πράγματι υπάρχει κίνδυνος από όποιον είναι μουσουλμάνος, ας αρχίσουν οι Αμερικάνοι τις εκκαθαρίσεις από το εσωτερικό τους.

    Αυτά τα αυτιστικά/φασιστικά τα έλεγε ο Μπούς:
    " Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι μαζί τους" !
    Δύο φορές το είπε και βλέπω το εμπέδωσες αμέσως...

    Θα είμαστε στα σύνορα να τους περιμένουμε, όποιοι κι αν είναι και σε όποιο θεό πιστεύουνε.
    Όπως και το ΄40 !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝΤΙΣΙΜΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

    "Ηρωικό θύμα νεοναζιστικής βίας" καταδικάζεται για ψευδή καταγγελία

    Η 17χρονη Ρεβέκα Κ. (εβραϊκής καταγωγής, κρίνοντας από το όνομα) είχε γίνει ηρωίδα στην Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο, μονοπωλώντας τα πρωτοσέλιδα και τους κεντρικούς τίτλους ειδήσεων στα ΜΜΕ επί εβδομάδες.
    Είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι 4 «νεοναζί» επιτέθηκαν σε ένα αλλοδαπό παιδί και, επειδή εκείνη με αυτοθυσία το υπερασπίστηκε, την έριξαν κάτω και της χάραξαν μια σβάστικα στον μηρό. Τον Φεβρουάριο βραβεύτηκε ως «πολίτης-κουράγιο», με ειδικά θεσπισμένο βραβείο, από βερολινέζικο ίδρυμα "Ενάντια στη Βία της Ακροδεξιάς".
    Οι αστυνομικές έρευνες στην πόλη Mittweida, ωστόσο, δεν κατάφεραν να βρουν μάρτυρα που να επιβεβαιώσει το περιστατικό και οι γιατροί, που την εξέτασαν, αποφάνθηκαν ότι η ίδια χάραξε το σώμα της. (Σας θυμίζει κάτι; Πάλι στα Χανιά πήγε το μυαλό σας;)

    Στη συνεδρίασή του της περασμένης Παρασκευής, το δικαστήριο του Hainichen την καταδίκασε σε 40 ώρες κοινωνικής εργασίας για εξαπάτηση του κοινού και των αρχών. Η απόφαση, εννοείται, δεν πήρε την ανάλογη έκταση στα ΜΜΕ, αφήνοντας το γερμανικό κοινό με τύψεις και φυσικά την ψευδή "ανάμνηση" ενός ακόμη περιστατικού "νεοναζιστικής βίας"

    Γαβγαβγανέλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ κοπελιά 03 Αυγούστου 2010 6:24 μ.μ.

    Για πες αλεύρι; Ο Γαβγαβγανέλ σε γυρεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. //πρέπει να είστε οι μεγαλύτεροι βλάκες για να το πιστεύετε αυτό.//

    Εσυ που ως φιλοαμερικανος εισαι πολυ εξυπνος, σπευσε να αγορασεις κρεας απο γενετικως τροποποιημενα ζωα, σαν και αυτα που υποχρεωνει η κωλοαμερικη σου να εισαγει και να εκτρεφει η Ευρωπη.Φρεσκια ειδηση στο αποψινο δελτιο ειδησεων καναλι mega.
    Το ιδιο ακριβως εκαναν πριν απο μερικα χρονια και με τα γενετικως τροποποιημενα φρουτα και λαχανικα και τα παραγωγα τους.
    Αν δεν εχεις το χρημα να αγορασεις τετοιο κρεας, πολυ ευχαριστως να σου στειλω πεσκεσι μερικους τονους για να το 'φχαριστηθεις.Να ευχαριστησεις και τους φιλους σου τους Αμερικανους.
    Οπως βλεπεις εμεις εχουμε λογους που ειμαστε αντιαμερικανοι, ενω εσυ κοιμασαι τον υπνο του δικαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "03 Αυγούστου 2010 11:40 π.μ."
    --------
    1)Ακριβως οπως τα γραφεις ειναι τα πραγματα για τους Ισραηλινους.
    2)Με την αναχωρηση της Αμερικης απο
    το Ιρακ αφηνουν την Τουρκια στη θεση τους σε μια θεση σφουγκοκολαριου που κανενα Τουρκο
    που μπορει να σκεφτει δεν τιμαει.
    Η τουρκια βγαινει μετα απο απομονωση 90 ετων και αυτης της πρωην αυτοκρατοριας της δινεται ο ταπεινωτικος ρολος του διακομιστη ενεργειας και ο ρολος του μαντροσκυλου της περιοχης για λογαριασμο αλλων και οχι δικο της.
    Τον Καυκασο να τον ξεχασει,τα Βαλκανια μεχρι ενα σημειο,η Ανατολικη Μεσογειος εχει χασει μεγαλο μερος της αξιας της με την υπερποντια ναυτιλεια,η Μεση Ανατολη
    παρ ολο σκορποχωρι οπως την αφησαν οι οθωμανοι καποτε θα της επιτρεψει
    μονο ελαχιστα.Το μονο που μενει για
    να παρει λιγη αιγλη η Τουρκια ειναι
    η Ελλαδα και εδω ειναι ο κινδυνος.
    Να μας καταπιει στο ονομα συνομοσπονδιας,κατι που προωθειται
    και απο την παρουσα κατασταση στην χωρα μας των επισημων
    δοσιλογων και εισπρακτορων του χρεους της διεθνους τοκογλυφιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλά αφού δεν μου επιτρέπετε να πω την άποψη μου σ αυτό το μπλογκ μετά από τρία χρόνια δεν θα ξαναγράψω.
    ...δόξα τον θεό που δεν μ έκανε υποκριτή σαν εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 05 Αυγούστου 2010 3:23 π.μ.

    Galia παλι θα φυγης;
    Μην μας το κανεις αυτο.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.