5/8/10

Δολοφονήθηκε ο διοικητής των Πακιστανών παραστρατιωτικών

Σοβαρό πλήγμα δέχτηκαν χτες οι πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας από τους Ταλιμπάν, τη στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα οποία προκλήθηκαν από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 80 ετών, και να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση στο Καράτσι, όπου η βία συνεχίζεται.

Στο Πεσαβάρ, καμικάζι των Ταλιμπάν παρέσυρε στο θάνατο τον Σιφουάτ Γκαγιούρ, ο οποίος ήταν διοικητής της ειδικής στρατιωτικής μονάδας της Αστυνομίας του Πακιστάν και είχε υπό τον έλεγχό του 25.000 άνδρες που δρούσαν στις περιοχές στα σύνορα με το Αφγανιστάν, των οποίων τον έλεγχο ο στρατός προσπαθεί να ανακτήσει. Ο Γκαγιούρ είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας που δολοφονούνται από τους αντάρτες.

Η δολοφονία του έγινε την ώρα που ο πακιστανικός λαός θρηνεί για τα τουλάχιστον 1.500 θύματα των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τους φετινούς μουσώνες. Εξαιτίας αυτών ελλοχεύει ο κίνδυνος επιδημιών και νέας διατροφικής κρίσης για τους τουλάχιστον τρία εκατομμύρια επιζώντες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Επιπλέον, οι νεκροί από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Καράτσι, μετά τη δολοφονία τοπικού βουλευτή το βράδυ της Δευτέρας έφτασαν τους 58.

Η κατάσταση είναι τεταμένη και στο ινδικό Κασμίρ, όπου χτες δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι που επιδιώκουν την προσάρτηση στο Πακιστάν διαδήλωσαν στο Κχριου και άλλες πόλεις ενάντια στην ινδική κυριαρχία, με αφορμή τις δολοφονίες ομοεθνών τους σε συγκρούσεις με τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες.
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.