30/5/17

Τζον Μακέιν: Ο Πούτιν αποτελεί μεγαλύτερη απειλή από το Ισλαμικό Κράτος

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια από το Ισλαμικό Κράτος«, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν.
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008, όπου είχε ηττηθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα, προειδοποίησε ότι η Γερουσία θα προωθήσει κυρώσεις εναντίον της Μόσχας για τις φερόμενες παρεμβάσεις της στις αμερικανικές εκλογές πέρυσι.

Ο Μακέιν, σημαντικός εκφραστής εξωτερικής πολιτικής στο αμερικανικό Κογκρέσο, έκανε τις δηλώσεις του σε συνέντευξη στην Αυστραλία, όπου συμμετείχε σε συνομιλίες για την ασφάλεια καθ’ οδόν σε συνάντηση κορυφής για την ασφάλεια στη Σιγκαπούρη.
«Νομίζω ότι (ο Πούτιν) είναι η πρωταρχική και πιό σημαντική απειλή, περισσότερο ακόμα και από το ISIS», είπε σε συνέντευξη στην Αυστραλιανή Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης (ABC), αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος με εναλλακτική ονομασία.
Δήλωσε ότι ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Ρώσοι κατάφεραν να αλλάξουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, εξακολουθούν να προσπαθούν να αλλάξουν τα αποτελέσματα εκλογών, συμπεριλαμβανόμενων και των πρόσφατων γαλλικών εκλογών.
«Θεωρώ τους Ρώσους την κατά πολύ μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Μακέιν, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας.
«Άρα χρειάζεται να έχουμε αυξημένες κυρώσεις και ελπίζω ότι όταν επιστρέψουμε από τη διακοπή (των εργασιών), η Γερουσία θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και θα εφαρμόσει άλλες ποινές για τη ρωσική συμπεριφορά», σημείωσε.

1 σχόλιο:

  1. Αυτος δεν ειναι που ειχε ενσταντανε με τον αρχιμουλα του νταες μπαγκταντι ? Ευστοχος παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.