26/8/10

Ολοκληρώθηκε η σημαντική επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Τουρκία

Με σημαντικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Ο κ. Αβραμόπουλος, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας και επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ήταν βασικός ομιλητής σε δείπνο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ μετά την επίσημη λήξη της εορτής του μπαϊραμιού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, του εθελοντισμού και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματικών ομάδων, επιχειρηματίες και ξένοι διπλωμάτες, οι οποίοι υπηρετούν στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής, αρμενικής και εβραϊκής κοινότητας.

Πριν από το δείπνο, πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση ανάμεσα στον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Μπαγίς, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις δύο χώρες, σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και η «πρόθεση» της τουρκικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των χωρών που θεωρούνται «απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας». Παράλληλα, αποφασίστηκε να προγραμματισθούν αμοιβαίες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Τουρκία, βουλευτών και στελεχών των δυο κομμάτων, προκειμένου να καθιερωθεί μια τακτική αλληλοενημέρωση μεταξύ των επιτελών της Ν.Δ. και του ΑΚΡ, που θα διευκολύνει την αλληλοκατανόηση, και θα οικοδομήσει νέες γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Επικρατείας της γείτονος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει το ΑΚΡ στην ανάπτυξη των σχέσεών του με τη Νέα Δημοκρατία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο το ΑΚΡ είναι παρατηρητής, και υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να γίνει πλήρες μέλος. Ταυτόχρονα, πραγματοποίησε ειδική αναφορά στο πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, από την εποχή που ήταν δήμαρχος Αθηναίων, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για την υποδοχή, αλλά και την εποικοδομητική συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από πλευράς του, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η «γαλάζια» παράταξη και ο κ. Σαμαράς στη διατήρηση άριστων σχέσεων μεταξύ των δυο κομμάτων, καθώς και στη διαχρονική πολιτική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, εκφράζοντας την ευχή να λυθούν όλες οι προαπαιτούμενες εκκρεμότητες και να προχωρήσουν οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις στη γειτονική χώρα, το ταχύτερο δυνατό.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

20 σχόλια:

  1. "Γκεο Βαγγεο σας πηραμε σας πηραμε φλουρι Κωνσταντινατο ,σας στειλαμε σας στειλαμε μια τρυπια κατσαρολα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήγε ο ανεπαρκής Αβραμόπουλος στην Τουρκία,δεν στέλναμε μια γλάστρα καλύτερα; Και η γλάστρα θα τους έμενε και εμείς δεν θα μπαίναμε σε τόσα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιος και να παει στην Τουρκία οι αποφάσεις θα είναι οι ίδιες..

    Αλλωστε για τους Τούρκους ισχύει το :
    Ο λύκον το μαλλίν ατ’ αλλάζει και το χούϊ’ν ατ ’κι αλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιός ασχολείται ακόμα μ αυτόν τον καραγκιόζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τόσο άχρηστος, που από το 2005 δεν πλήρωσε κανένα προμηθευτή νοσοκομείων, προώθησε τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα (μάλλον είναι πονόψυχος) και προσπαθούσε να δείξει ότι κάνει έργο στο υπουργείο του μιλώντας με στόμφο όποτε έβγαινε στο γυαλί. Κλασσικός καιροσκόπος που δεν είναι σε θέση να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική. Το ερώτημα βέβαια είναι τι διάολο τον θέλει ο Σαμαράς κοντά του. Κτίζει κανείς καινουργιο σπίτι με μπάζα?????


    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΤΩΣ ΦΟΡΑΕΙ ΩΡΑΙΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ.ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια και πήγε δεν τους πουλάει κι εκείνα τα χιλιάδες εμβόλια της ψευτογρίππης που παρήγγειλε σαν υπουργός υγείας, τώρα πριν λήξουνε;;
    Ο άχρηστος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΤΤΕ ΟΤΙ Ο κος ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ..ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΡΗΓΝΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΑΣ) ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ..ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ..ΘΑ ΕΙΧΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >Χριστίνα είπε...
    Οποιος και να παει στην Τουρκία οι αποφάσεις θα είναι οι ίδιες..

    Αλλωστε για τους Τούρκους ισχύει το :
    Ο λύκον το μαλλίν ατ’ αλλάζει και το χούϊ’ν ατ ’κι αλλάζει.<
    ----------------
    ----------------
    Που το διαβασες αυτο? Δεν ηξερα οτι εισαι Ποντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ωστε το θέμα είναι το ποιον του κ.Αβραμόπουλου και όχι΄οι θέσεις της ΝΔ την οποία εξέφραζε!Βλέπω βαθιά πολιτική σκέψη ΄σ'αυτή την αντιμετώπιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΡΗΓΝΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΜΑΣ"


    Ουτε σε εναν αιωνα φιλε μου, ουτε σε εναν αιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως θυμάστε την υπόθεση με τα εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης? Μήπως ξέρετε πόσα εκατ. ευρώ "φέσωσε" την χώρα? Και μήπως ξέρετε γιατί κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. //Μήπως ξέρετε πόσα εκατ. ευρώ "φέσωσε" την χώρα? Και μήπως ξέρετε γιατί κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος?
    26 Αυγούστου 2010 7:11 μ.μ.//
    ----------------
    Η σωστή λέξη είναι "τσέπωσε" και όχι "φέσωσε" !!!

    Τι να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο λαμόγιο που φοράει ...σιδερωμένα τα τζίν παντελόνια του;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ετσι είναι Sterg γηράσκω αεί διδασκόμενος...είδες πόσα πράγματα μαθαίνεις σε αυτό το ιστολόγιο ;
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αβραμό και σημαντική επίσκεψη... κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σοβαρά μιλάτε;;;Τι τον ενδιαφέρουν τον ατσαλάκωτο τα εμβόλια;;; την μίζα την εισέπραξε.Τέλος.Να τον ξαναψηφίσετε:ΖΩΑ,Ε!!! ΖΩΑΑΑΑ.Αν και μυρίζει συναλλαγή αυτή η επίσκεψη ....τι μυστικές συμφωνίες υπάρχουν ;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aυτοι Ερτογαν και Νταβουτογλου εμεις τους γνωστους! Ειμαι ο μονος που αισθανεται κομματακι ΑΜΗΧΑΝΟΣ και θα επιθυμουσε μια "ανταλλαγη" ηγεσιων?Χωρια που μου θυμιζει αυτη η κατασταση μια ιστοριουλα: Οταν το 1689 οι καθολικοι Ιρλανδοι εαναστατησαν εναντιον των προτεσταντων Αγγλων ολα αρχικα εδειχναν oτι οι Ιρλανδοι θα εδιωχναν γρηγορα και ευκoλα τους Αγγλους αλλα χαρη στην ανικανη ηγεσια τους οι Ιρλανδοι εχασαν την κρισιμη μαχη στο Boyle (1690). Οταν μετα την μαχη η Αγγλοι απεσταλμενοι πλησιασαν τα υπολειματα του Ιρλανδικου στρατου για να τους περιπαιξουν για την συντριβη τους λεγεται οτι ενας Ιρλανδος λοχαγος τους ειπε "Ας ανταλλαξουμε ηγεσιες και επαναλβανουμε την μαχη οποτε θελετε!"
    Χρηστος Βυλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τόπες κι αυτό Χρηστάκη!!!
    Πολύ μεγάλη η καψούρα σου να σε κυβερνήσουν οι κεμαλοϊσλαμιστές !!!
    Τουρκολάγνος και φιλοσιωνιστής μαζί!!!
    Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο απ΄αυτό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τόπες κι αυτό Χρηστάκη!!!
    Πολύ μεγάλη η καψούρα σου να σε κυβερνήσουν οι κεμαλοϊσλαμιστές !!!
    Τουρκολάγνος και φιλοσιωνιστής μαζί!!!
    Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι χειρότερο απ΄αυτό !!!
    τζιμης
    Ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα καθοτι χειροτερερος Ισλαμολιγουρης- τουρκολαγνος απο τον ατζαμη τζ-τζιμαμη ΤζιΜΙΤ, "Ελληνας" made in Turkey and Saudi Arabia δεν υπαρχρει σ' αυτο το ιστοτοπο και προς επιρρωση τουτου οποιος θελει ας κοιταξει την αποψη του για την ανοικοδομηση του Αγιου Νικολαου
    για την κακομεταχειρηση των ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΩΝ και για την υπαρξη του εξ ανατολων κινδυνου.Περαν τουτου ο γνησιος ΑΝΑΓΩΓΟΣ πουειναι δεν χανει ευκαιρια να επιδικνθει την απχυλη του αμαθεια και τα απειραριθμα κομπλεξ τουυ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με το "Ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα" εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεσαι ότι είσαι τουρκογλύφτης και κεμαλοληγούρης.
    Εγώ μένω σε αυτά που έχεις πει εσύ υπέρ των φίλων σου ισλαμο/κεμαλο/φασιστών και των συμμάχων τους Ισραηλινών που είναι της ιδίας πάστας.
    Εάν έχεις γκατς, βρες έστω και ένα δικό μου σχόλιο υπέρ τους !!!
    Ενώ εσύ είσαι ...σιωνιστικότερος των σιωνιστών.
    Ακόμα και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ τους βρίζουν οι σωστοί -μη φασίστες- συμπατριώτες τους.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.