12/8/10

Είπαν «όχι» στη βοήθεια προς την Ελλάδα

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε τη συμμετοχή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης
Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας απέρριψε χθες, σχεδόν ομόφωνα, τη συμμετοχή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας. Η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ανετράπη με 69 ψήφους κατά και μόλις μία θετική ψήφο, ενώ 14 βουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας.
Η κυβέρνηση της Ιβέτα Ραντιτσόβα, η οποία ανήλθε στην εξουσία τον περασμένο μήνα, είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη βοήθεια προς την Ελλάδα, καθώς «δεν πρέπει να πληρώνουν οι φτωχότερες χώρες τις σπατάλες πλουσιότερων εταίρων».

Ο ευρωπαίος επίτροπος επί των Οικονομικών υποθέσεων Ολι Ρεν δήλωσε ότι η απόφαση της Σλοβακίας συνιστά «αθέτηση της δέσμευσης» της χώρας από μέρους της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι στις προσεχείς συνόδους του Εco/Fin και του Εurogoup θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ζώνης του ευρώ και η βοήθεια προς τις αδύναμες οικονομίες.

Πάντως λόγω του μεγέθους της χώρας η σλοβακική απόσυρση από τον μηχανισμό στήριξης δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα καθώς το ποσό που αναλογούσε στη χώρα ανέρχεται σε 816 εκατ. ευρώ. «Η Σλοβακία είναι το φτωχότερο μέλος της ευρωζώνης βάσει του κατά κεφαλήν εισοδήματος» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Ιβάν Μίκλος αιτιολογώντας την απόφαση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.
ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

  1. εχουν κι αυτοι τα δικια τους. αν ομως μια μερα χρειαστουν αυτοι βοήθεια ας τους γραψουμε και εμεις στα παλαιοτερα των υποδηματων μας.
    Ευρωπαϊκη αλληλεγκυη σου λεει μετα. Γι'αυτο η ΕΕ παει κατα διαολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στους Σλοβάκους. Έκαναν το σωστότερο για τη χώρα τους. Ποια ευρωπαική αλληλεγύη;; Όλα τα κράτη συνεισφέρουν στους τραπεζίτες και όχι στο λαό. Αντι να ζούμε καλύτερα σε όλη την Ευρώπη, δουλεύουμε περισσότερο,έχουμε περισσότερο άγχος και ζούμε μια ανούσια ζωή.
    Η εοκ είναι και ήταν μια οργανωμένη ένωση για σκλαβιά των λαών της Ευρώπης.
    Πολύ καλά κάνανε οι Σλοβάκοι καιρός ν'αρχίσουν οι Ευρωπαίοι να αντιδρούν στις απατεωνιές των κυβερνώντων της ΕΕ.
    Όσο για μας, δεν είχαμε ποτέ οικονομικό πρόβλημα, το δημιουργήσανε επίτηδες το ΔΝΤ και ο Γιωργάκης για να διαλύσουν τη χώρα.
    Όσο πιο πολύ σφιχτούμε οικονομικά στην Ελλάδα, εύχομαι να σταματήσουν το δανεισμό κι άλλες χώρες προς την Ελλάδα, τόσο πιο γρήγορα θα ξεσηκωθούμε να διώξουμε τη λέπρα του ΔΝΤ και του πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E όχι και δεν είχαμε οικονομικό πρόβλημα. Ο κλέψας του κλέψαντος γίνεται στη χώρα. 2 δουλεύουν, 6 τους κοιτάνε να δουλεύουν και ξεκουράζονται όσο περιμένουν, 3 βγαίνουν στη σύνταξη για να κάνουν παρέα στους άλλους που έχουν ήδη σύνταξη (μερικοί διπλή και τριπλή, άλλοι από τον πόλεμο χωρίς να πολέμησαν ποτέ, άλλοι ως υπερηλικιωμένοι που έχουν ήδη πεθάνει), 4 είναι επαγγελματίες πολιτικοί, 1 / 5 είναι το δημόσιο. Μένουν τα παιδάκια που πάνε σχολείο τα οποία θα τα βρουν μπαστούνια όταν μπουν αγορά εργασίας για να συντηρούν όλους τους πιο πάνω, οι 2 πρώτοι που ανάφερα στην αρχή και κάποιοι ταλαίπωροι παππούδες που με αυτά που παίρνουν για σύνταξη τη βγάζουν δε τη βγάζουν. Όλα αυτά με μια δόση υπερβολής αστειευόμενος φυσικά. Το βρήκαμε τώρα μόνο το ΔΝΤ φταίει. Όσοι κλέβουν τόσα χρόνια και αυτοί που τους ψηφίζουν (για κάποιο σατανικό λόγο φαντάζομαι!!!) δε φταίνε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα δεν είναι αν έχουν δίκιο, το ζήτημα είναι ότι πιο πολύ διασπάται και απομακρύνεται η ομοσπονδιακή Ευρώπη από μια τέτοια άρνηση παρά από μια κακή ευρωπαϊκή οικονομία που χρειάζεται βοήθεια.
    Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα. Δεν πάνε πολλά χρόνια που ας μην πω τώρα τι γινότανε σ' αυτά τα κράτη με ένα ζευγάρι ναϋλον κάλτσες...
    Τώρα βγήκε η ψείρα στο γιακά. Ευχαριστούμε Σλοβακία!!! Κρίμα που η Σαμσουνγκ TV που αγόρασα πέρυσι είναι made in Slovakia, δεν με παίρνει να την πετάξω αλλά στο μέλλον, όπως προσέχω να μην παίρνω made in turkey να βάλω και την Σλοβακία στη λίστα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Όσο για μας, δεν είχαμε ποτέ οικονομικό πρόβλημα, το δημιουργήσανε επίτηδες το ΔΝΤ και ο Γιωργάκης για να διαλύσουν τη χώρα. "

    Χα, χα, χα. Ρε, φιλαράκι πίνεις τίποτα; Έχουμε ένα εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους, δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, και στο δημόσιο και στη κυβέρνηση όλοι όσοι μπορούν να κλέψουν κλέβουν απο χίλιες μεριές. Α, επίσης όλοι οι κατέχοντες "ξεχνάνε" να πληρώσουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες ενώ η σπατάλη σε δημόσιους οργανισμούς, τοπική αυτοδιοίκηση κλπ είναι κανόνας.
    Κατα τ'άλλα.....οικονομικό πρόβλημα δεν έχουμε. Χα, χα,χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς 12 Αυγούστου 2010 12:46 μ.μ.επειδή είσαι αλλού για αλλού η χώρα δεν έχει προβλήματα τόσο τραγικά όσο το παρουσίασε η κυβέρνησις και τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης της.απλά μέσο αυτού του υπέρ μεγεθυμένου γεγονότος ότι πρέπει να πληρωθούν τα δανεικά πέρασε όλα τα αντί εργατικά νομοσχέδια,κάποια έπρεπε να γίνουν και σωστά έκανε και κάποια τα πέρασε με τον φόβο τις πτώχευσης.γελάς και σκέφτομαι αφού μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις τον 12 Αυγούστου 2010 9:00 π.μ.με ειρωνικό τρόπο δεν σκέφτηκες ΔΝΤ και τι ισχύ έχει αυτό πάνω μας,με αυτά τα κόλπα τις κυβέρνησις κάποιοι ίσος να μην πάρουν σύνταξη ποτέ κάποιοι να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα αν δεν βγούν ανίκανοι να εργαστούν λόγο αρρώστιας και μείνουν ξεκρέμαστοι στα γεράματα τους και τέλος όσοι πάρουν σύνταξη να είναι τόσο λίγα τα λεφτά που δεν θα φτάνουν να ζήσουν.το πρόβλημα δεν είναι το ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι,πόσο μικροπολιτικά τα βλέπεις τα πράγματα, αλλά η κακό διαχείριση και η διαφθορά που έχει ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ στην χώρα μας,πολιτικός κόσμος υπάλληλος ξένων δυνάμεων που δρουν στην χώρα μας από την γέννηση τις,που λειτουργεί με ΙΔΙΩΤΙΚΑ κριτήρια και συμφέροντα,δηλαδή αιρετός να δουλεύει και να προωθεί ιδιωτικά συμφέροντα εναντίον τις πολιτείας.αγετ,οτε,κτλ.δηλαδή κάποιοι που ψηφίζουν φιλελεύθερους και θέλουν δήθεν και καλά λιγότερο κράτος στην ουσία προωθούν την διάλυση του οικονομικού κορμού τις χώρας και την αιχμαλώτιση τις οικονομικής ζωής του τόπου από ιδιώτες.οι πολιτικοί που πουλάνε εθνικούς κερδοφόρους οργανισμούς πρέπει να φυλακιστούν για εσχάτη προδοσία.χώρα χωρίς εθνικούς πόρους και ειδικά σαν την δικιά μας και ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω είναι εύκολα να γίνει βορά σε ξένες oικονομικές δυνάμεις.όσο για τους σλοβάκους θα έχουν συνέπειες στο μέλλον,γιατί εκεί-εδώ που μπήκαν δεν χωράνε εθνικές πολιτικές.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προφανώς έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν με τα 861 εκ. τους από να μας τα δανείσουμε με 5% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ομως τους χιλιάδες έλληνες φοιτητές (ή τελοςπάντων όσους απέτυχαν στις γελοιες εξετάσεις εδώ..)τους δέχονται,εισπράττουν τα ευρουλάκια χωρίς κανένα περιορισμό από την ελληνική(;;;) κυβέρνηση ....Καλά μας κάνουν οι σλοβάκοι.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.