5/8/10

Iσχυρισμοί του Ιράν για παραλαβή τεσσάρων συστημάτων S-300

Οπως μετέδωσε το ανεπίσημο πρακτορείο Ειδήσεων του Ιράν Fars το οποίο είναι γνωστό όμως για τους στενούς δεσμούς του με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το Ιράν διαθέτει ήδη από χθές τέσσερα συστήματα πυραύλων S-300 εκ των οποίων τα δύο από αυτά ως χώρα προέλευσης κατονομάζεται η Λευκορωσία των δύο δε άλλων δεν κατονομάζεται η χώρα προέλευσης.

Η Ρωσία είχε υπογράψει σύμβαση με το Ιράν το 2007 για την πώληση πυραύλων S-300, μια κίνηση που θα ενίσχυε σημαντικά την αμυντική ικανότητα του Ιράν και θα προσέφερε προστασία από ενδεχόμενη αεροπορική επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις.

Το Ισραήλ ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικό στην προμήθεια αυτή των πυραυλικών συστημάτων καθώς θεωρούσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα άλλαζε την στρατιωτική ισορροπία στη Μέση Ανατολή .

Οι κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα εμπόδισε την Ρωσία να παραδώσει τους πυραύλους στο Ιράν, παρά τις διαμαρτυρίες του Ιράν περί υποχρέωσης της Μόσχας να εκπληρώσει την υπογραφείσα σύμβαση.
Associated Press, Today's Zaman -

1 σχόλιο:

  1. Καλού-κακού να γίνει και μία ...καταμέτρηση των δικών μας S-300, γιατί ο διάολος εκτός από παιδιά, έχει και πολλά ποδάρια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.