26/8/10

Kορυφαίος σύμβουλος του Καρζάι άνθρωπος της CIA

Κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου του Αφγανιστάν, Χάμιντ Καρζάι, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά είναι στο μισθολόγιο της CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Ο Μοχάμεντ Ζία Σαλέχι, μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Αφγανιστάν, προκύπτει ότι πληρώνεται από την CIA εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον.

Δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί εάν ο Μοχάμεντ Ζία Σαλέχι πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες στη CIA, για να προωθεί τις θέσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, και για τα δύο μαζί ή για κάτι τελείως διαφορετικό.

Ο Μοχάμεντ Ζία Σαλέχι είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Αφγανιστάν στο πλαίσιο έρευνας για υποθέσεις διαφθοράς τον Ιούλιο αλλά απελευθερώθηκε αμέσως ύστερα από την παρέμβαση του προέδρου Χάμιντ Καρζάι.

Η σχέση του εν λόγω προσώπου με τη CIA αποτελεί απόδειξη των αντιφάσεων που διέπουν την πολιτική της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

6 σχόλια:

  1. Όχι που δε θα έβαζαν δικούς τους ανθρώπους να ξέρουντι γίνεται,και λέω ανθρώπους γιατί δεν πιστεύω να ήταν μόνο αυτός.


    Ψάξτε λίγο και στην Ελλάδα,εδώ εκτός απο τους συμβούλους του Πρωθυπουργού μπορεί να βρείτε και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να είναι στα μισθολόγια της CIA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκαιο ,αλλά θεωρώ ότι είμαστε συνένοχη όταν επιτρέπουμε να γίνονται αυτά, που οδηγούν μάλιστα με ακρίβεια στην υποδούλωση της χώρας μας ,και μάλιστα εν γνώση μας.
    Τι κάνουμε όμως .....μούγκα ...καλά να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα! Αθλιες συκοφαντίες. Δεν μπορεί η CIA να μετέρχεται τέτοιων μέσων. Βέβαια πρέπει να έχουν και κάποιον να συντονίζει την διακίνηση του οπίου για να χρηματοδοτούν τις όποιες covert operations, μια και με δημοκρατικό και διαφανή τρόπο βρωμοδουλειές δεν γίνονται.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κικο.Οι 'δικοι' μας ειναι τοσο ξεφτιλες που μονο για ενα χτυπημα στην πλατη η μια φωτογραφια στον 'λευκο οικο',θα κανανε τα παντα και χωρις φραγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 26 Αυγούστου 2010 11:05 μ.μ.

    Όχι, βοηθός φακίρη.




    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.