5/8/10

Σχέσεις ΜΙΤ και Μοssad: To άγνωστο παρασκήνιο




Η πρώτη δήλωση Iσραηλινού αξιωματούχου υπέρ της ανάγκης αποκατάστασης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων μετά την αιματηρή επίθεση στον διεθνή στολίσκο ανοικτά της Γάζας ήρθε, όχι τυχαία, από άνθρωπο των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Ο
Εfraim Halevy, διευθυντής της Μοssad την περίοδο 1998-2002, υποστήριξε πως «οι δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες δεν οικονομήθηκαν μόνο πάνω στο συναίσθημα, και ότι και οι δύο έχουν επίγνωση ότι η ιστορία τους και τα κοινά τους συμφέροντα», τα οποία «αξίζουν να προστατευτούν και να αναβαθμιστούν, ακόμη και αν χρειαστεί χρόνος και σκληρή διπλωματία για την επίτευξή του».

28 Αυγούστου 1958. Ένα αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας El Al είναι σταθμευμένο στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Επίσημα, το αεροσκάφος παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία. Ο πραγματικός λόγος; Το αεροπλάνο μετέφερε το πρωθυπουργό του Ισραήλ Βen Gurion, την υπουργό Εξωτερικών Golda Meir, τον σύμβουλο του Ισραηλινού πρωθυπουργού και πρώτο διοικητή της Μοssad Reuven Shiloah και τον Αρχηγό του Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Ηaim Laskov για διαπραγματευθούν μια άκρως απόρρητη συμφωνία ανάμεσα στις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών και στην τουρκική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (ΜΑΗ), όπως ονομαζόταν τότε ακόμη η ΜΙΤ.

Η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ και Τουρκίας δεν είναι, σε καμία περίπτωση, μια καινούργια υπόθεση. Από τα τέλη του 1958, μαζί με την περιβόητη υπηρεσία ασφαλείας του Ιράν SAVAK, σχημάτισαν ένα άκρως απόρρητο δίκτυο με την ονομασία «Τρίαινα» (Trident ή “Ultra Watt”).

Η συμφωνία της «Τρίαινας» προέβλεπε περιοδικές συναντήσεις μεταξύ των αρχηγών των τριών υπηρεσιών για συντονισμό των δραστηριοτήτων τους.

Η Άγκυρα έδινε στο Ισραήλ πληροφορίες που συνέλεγε από τη Συρία και άλλες αραβικές χώρες ενώ οι άνδρες της Μοssad εκπαίδευαν τους Τούρκους πράκτορες και τα όργανα του Σάχη σε μεθόδους αντικατασκοπίας και ανακρίσεων.

Κοινός στόχος ήταν βεβαίως η συλλογή πληροφοριών για τις δραστηριότητες των Σοβιετικών στη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται ότι από το 1955, η Τουρκία και το Ιράν συμμετείχαν στον Οργανισμό Κεντρικού Συμφώνου (CENTO ή Σύμφωνο της Βαγδάτης) για την «υπεράσπιση της Μέσης Ανατολής από την επέκταση του κομμουνισμού».

Το Τελ Αβίβ επεδίωξε και κατάφερε να συμπεριλάβει στο δίκτυο της «Τρίαινας» και την Αιθιοπία, πραγματοποιώντας μάλιστα σχετική συνάντηση των διοικητών στις αρχές του 1968 στην Αντίς Αμπέμπα. Το δίκτυο Τουρκίας-Ιράν-Ισραήλ ήταν, εν μέρει, αποτέλεσμα αμερικανικής επιρροής. Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο έβλεπαν με τρόμο τον Νasser να καλλιεργεί έναν παναραβικό εθνικισμό, που θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τα δυτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Το δίκτυο «Τρίαινα» έγινε γνωστό με τη πτώση του Σάχη. Οι υπάλληλοι της CIA στην αμερικανική πρεσβεία της Τεχεράνης δεν πρόλαβαν να κάψουν ή να περάσουν από τα ειδικά μηχανήματα καταστροφής μυστικά έγγραφα προτού οι φανατικοί Ιρανοί ισλαμιστές φοιτητές καταλάβουν το κτίριο το 1979. Ανάμεσα στα άθικτα έγγραφα που βρήκαν ήταν μια έκθεση της CIA για τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες η οποία περιέγραφε λεπτομερώς το δίκτυο «Τρίαινα».

Τη δεκαετία του ΄60, η Mossad σε συνεργασία με τη CIA και με την ανοχή της Τεχεράνης προσέγγισε τους Κούρδους τους Ιράκ στηρίζοντας τον Μustafa Barzani. Η σύλληψη της ιδέας ανήκε στον Reuven Shiloah, ο οποίος έπαιζε παράλληλα τον ρόλο του συνδέσμου με την Τουρκία. Ο Shiloah ήταν ένας πραγματικός θρύλος γιατί ανήκε στο σιωνιστικό δίκτυο κατασκόπων που λειτουργούσε πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την ίδρυση του Ισραήλ. Με το πρόσχημα δημοσιογραφικών αποστολών ταξίδευε στο Κουρδιστάν, όπου γνώρισε καλά τον τοπικό πληθυσμό και τον χρησιμοποιούσε για δικές του επιχειρήσεις. Μέσα από την εμπειρία του αυτή σχημάτισε τη θεωρία για την ανάγκη συμμαχίας με όλες τις μη αραβικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή.

Στο βιβλίο «Εvery Spy a Prince: The Complete History of Israel’s Intelligence Community» αναφέρεται το πώς Iσραηλινοί στρατιωτικοί εκπαίδευαν Kούρδους αντάρτες οι οποίοι έδιναν τη μάχη της αυτονομίας από το καθεστώς της Βαγδάτης τη δεκαετία του ’60. Ως αντάλλαγμα οι Κούρδοι βοήθησαν 3.000 περίπου Εβραίους να φύγουν κρυφά από το Ιράκ για να εγκατασταθούν στο Ισραήλ. Οι μυστικές σχέσεις Κούρδων και Ισραηλινών συνεχίστηκαν ως τη δεκαετία του ’80. Διπλωματικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι όλα άλλαξαν από τη στιγμή που το Τελ Αβίβ αποφάσισε να δώσει μεγάλη σημασία στη σχέση του με την Αγκυρα και τη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματός της. «Αυτό που κυρίως ανησυχεί τους Ισραηλινούς» ανέφερε χαρακτηριστικά αμερικανός αναλυτής «είναι το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας είτε λόγω της ανόδου των ισλαμιστών είτε λόγω του Κουρδικού προβλήματος. Οι ισραηλινές υπηρεσίες θα κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν την Αγκυρα να αντιμετωπίσει τα δύο αυτά ζητήματα».

Οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ και Τουρκίας έχουν ενταθεί από το 1996, οπότε υπεγράφη η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Το περιεχόμενο της συμφωνίας στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών δεν είναι γνωστό.

Ο Μάνος Ηλιάδης στο βιβλίο του «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και η ΜΙΤ» υποστηρίζει ότι οι επιτυχίες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον του ΡΚΚ την άνοιξη του 1996 οφείλονται κυρίως σε πληροφορίες από τον ισραηλινό κατασκοπευτικό δορυφόρο OFEQ-3. Δημοσίευμα της έγκυρης ισραηλινής εφημερίδας Haaretz υποστήριζε ότι επήλθε μια συμφωνία:
η Αγκυρα θα επέτρεπε σε ισραηλινές ομάδες να συλλέξουν πληροφορίες κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία και ως αντάλλαγμα οι Ισραηλινοί θα βοηθούσαν στις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών οργανώσεων στα τουρκοσυριανά σύνορα.

Θεωρείται βέβαιο πως η Mossad κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αbdullah Ocalan παρά τις σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Τελ Αβίβ με το κουρδικό στοιχείο του Ιράκ.

Η άνοδος του πολιτικού Ισλάμ στη Τουρκία φαίνεται πως διατάραξε τις στενές σχέσεις των δύο υπηρεσιών. Στο τουρκικό Τύπο δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα θεωρίες συνωμοσίας και αναφορές για τη δράση της Mossad στη Τουρκία: από την εμπλοκή του Ισραήλ στις βομβιστικές επιθέσεις στη Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο του 2003, τη διάβρωση των τουρκικών υπηρεσιών από Ισραηλινούς (βλέπε υπόθεση ERGENEKON και Τuncay Guney) μέχρι και σχέδιο δολοφονίας του Erdogan από Ισραηλινούς εκτελεστές της Mossad.


19 σχόλια:

  1. Πολύ διαφωτιστική η συνέντευξη, μπράβο Αndpik.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia (1/2)
    //Η πραγματικότητα είναι ότι, όπως είπε κι ο πρωθ. Νετανιάχου//
    04 Αυγούστου 2010 11:45 π.μ. (στο: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010 /Θερμό επεισόδιο με πέντε νεκρούς στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ)
    ----------------
    Για να αναφέρεις και τον τίτλο του Νετανιάχου, σημαίνει ή ότι ποστάρεις δελτίο τύπου της πρεσβείας του Ισραήλ όπου υποχρεωτικά αυτός πρέπει να αναφέρεται με το αξίωμά του, ή ότι δεν είσαι Έλληνας στην καταγωγή, διότι αλλιώς θα ήξερες ότι οι πολίτες στην Ελλάδα γράφοντας χαλαρά σε ένα μπλογκ, αναφερόμενοι σε έναν Έλληνα ή ξένο πρωθυπουργό κλπ, λέμε ΜΟΝΟ το όνομά του: ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής, ο Μπερλουσκόνι κ.ο.κ. και ουδέποτε τον τίτλο του μαζί!
    Άλλωστε, στο ιστολόγιο αυτό, ΟΛΟΙ ξέρουμε ποιος είναι ο εν λόγω ...κύριος (Νετανιάχου) και δεν χρειαζόμαστε εσένα να μας το πεις.

    Η γνώμη μου είναι ότι ανήκεις στην ελληνική ισραηλιτική κοινότητα. Το έχω ξαναπεί και γι' αυτόν που εμφανίζεται εδώ με το νικ Galia που για μένα είστε ένα και το αυτό πρόσωπο.
    Οι οποίοι ευφυώς σκεπτόμενοι (κάτι πήρατε και από την Ελλάδα), δεν μεταναστεύετε στο Ισραήλ όπως εύκολα μπορείτε να κάνετε ως Εβραίοι στο θρήσκευμα, αλλά παραμένετε στην Ελλάδα επειδή σας έχουν πει ότι τα πράγματα και το μέλλον στο Ισραήλ, δεν είναι και τόσο ρόδινα ! Και καλά κάνετε και κρατάτε πισινή !!! Πάτε για τις διακοπές σας -ωραίο μέρος είναι άλλωστε- και μετά πάλι πίσω στην ασφάλεια της ..."μπανανίας" όπως λέτε !!! Αφήστε τους προερχόμενους από την πρώην ΕΣΣΔ και άλλους τριτοκοσμικούς Εβραίους (Αιθιοπία που είναι και ...μαύροι) να σκοτωθούν ! Εσείς θα βγάλετε το φίδι από την τρύπα;
    (συνέχεια...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (2/2)
    Και οι δύο χρησιμοποιείτε συστηματικά τις ίδιες πηγές που είναι πρωτίστως τα ιστολόγια του ισραηλινού ΥΠΕΞ, του υπουργείου άμυνας, της ΜΟΣΑΝΤ και άλλα σχετικά με το κράτος του Ισραήλ, σιωνιστικά, φιλοσιωνιστικά κλπ.

    Μερικές φορές βέβαια όταν σας βολεύει, συστήνετε να διαβάσουμε και το τι μπορεί να γράφει μία παλαιστινιακή οργάνωση εναντίον μιας άλλης οργάνωσης ή ενός μουσουλμανικού κράτους, εκμεταλλευόμενοι τις γνωστές μεταξύ τους (και λογικές) έριδες!
    Κλασικό κόλπο στην τεχνική της προπαγάνδας !
    Ενισχυτικό του ισχυρισμού μου στοιχείο είναι ότι ουδέποτε έχετε αναφέρει με τον τίτλο του -να προηγείται του ονόματος- Έλληνα ή ξένο πρωθυπουργό ή άλλον αξιωματούχο.

    Όλο αυτό το διάστημα έχω παρατηρήσει επίσης ότι είστε πολύ προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς σας για τους Έλληνες για να μη καρφωθείτε ως ανθέλληνες.
    Αλλά ...άνθρωποι είστε κι εσείς και μερικές φορές σας ξεφεύγουν χαρακτηρισμοί όπως "...εσύ ως γνήσιως (!!!! δικά μου τα θαυμαστικά για την ορθογραφία σου) κάτοικος αυτής της μπανανίας του Ελλαδιστάν δε φαίνεται να το καταλαβαίνεις!".
    Θα περίμενα να μιλάτε καλύτερα για την χώρα που σας φιλοξενεί...
    Κι εγώ σε ξένη χώρα ζω, αλλά ουδέποτε διανοήθηκα να γράψω τέτοιους χαρακτηρισμούς γι αυτήν και τους κατοίκους της.
    Εάν είστε έμμισθοι της πρεσβείας λίγη σημασία έχει. Βγάζετε και χαρτζιλίκι στις δύσκολες μέρες που περνάμε! Και εγώ στην θέση σας το ίδιο θα έκανα εάν η Ελλάδα βρισκόταν σε τόσο δύσκολη θέση.
    Θα βοηθούσα ως πατριώτης με όλη μου την δύναμη.
    Η μόνη μας διαφορά είναι ότι θα το έκανα χωρίς να πάρω φράγκο, κάτι που για σας είναι αδιανόητο !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //Δημοσίευμα της έγκυρης ισραηλινής εφημερίδας Haaretz υποστήριζε ότι επήλθε μια συμφωνία: η Αγκυρα θα επέτρεπε σε ισραηλινές ομάδες να συλλέξουν πληροφορίες κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία και ως αντάλλαγμα οι Ισραηλινοί θα βοηθούσαν στις τουρκικές επιχειρήσεις εναντίον κουρδικών οργανώσεων στα τουρκοσυριανά σύνορα.
    - Θεωρείται βέβαιο πως η Mossad κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αbdullah Ocalan... //
    -------------------
    Όταν αυτά τα γράφει...ολόκληρη Haaretz, τι να προσθέσει ο ταπεινός δούλος του...Αλάχ, τζιμάμης;;;

    τζιμάμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να προσπαθησει κανεις να σχολιασει τετοιου ειδους αρθρα,που αναφερονται στις σχεσεις των μυστικων υπηρεσιων μεταξυ τους,ειναι σαν να προσπαθει να βρει λογικη μεσα σε ενα τρελλοκομειο.Παντως το 'ζουμι' ειναι οτι δεν υπαρχουν φιλιες,σχεσεις,εμπιστοσυνη,παρα μονον στυγνα προσωρινα και διαρκως μεταβαλλομενα συμφεροντα μεταξυ κρατων.Καποιες χωρες,οπως η τουρκια,το εχουν καταλαβει αυτο και το αξιοποιουν τα μεγιστα προς οφελος τους.Καποιες χωρες με σημαιοφορο την πατριδα μας,εμειναν κολλημενες σε δογματα και συναισθηματισμους και εγιναν αντικειμενο εκμεταλλευσης απο ολους,ενω στο τελος πεταχτηκαν σαν στιμμενες λεμονοκουπες στα σκουπιδια.Τρεξαμε απο Κορεα μεχρι τα ζαχαροκαλαμα του Φιντελ Καστρο,απο καραβανια αγαπης μεχρι Λωριδα της Γαζας και στο τελος οι 'φιλοι' μας φιλοδωρησαν με 'Μακεδονικο',Β.Ηπειρο,Θρακη,Αιγαιο και ποιος ξερει τι αλλο.Αθεραπευτοι βλακες η αθεραπευτοι μακακες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ασχολούμαστε καλύτερα με θέματα δικά μας, τα οποία μάς "αγγίζουν" περισσότερο;

    Έσπασαν τα γραφεία των «Γκρίζων Λύκων» στην Ελευσίνα

    "Εντύπωση προκαλεί πώς οι άγνωστοι κατάφεραν να προξενήσουν ζημιές στα γραφεία των Γκρίζων Λύκων, την στιγμή που η περιοχή παρακολουθείται στενά από την αστυνομία για ευνόητους λόγους."

    Δηλαδή και κερατάδες και δαρμένοι. Πληρώνουμε οι Έλληνες φορολογούμενοι την φύλαξη των γραφείων των ... "Γκρίζων Λύκων" στην Ελευσίνα, καθ' ην στιγμήν η ΕΛ.ΑΣ. δηλώνει ανήμπορη να φυλάξει τα σπίτια μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμβαινουν οχι μονο στην Τουρκια αλλα και αλλου.
    Η εβραϊκη συμμορια στην κυβερνηση Ομπαμα που διοικει αιματοκυλωντας τον Κοσμο. Με φωτογραφιες κλπ.

    Ελληνες, ανοιξετε τους οφθαλμους σας και σκεφθειτε αν αυτοι οι "ανθρωποι" εχουν και ποση επιρροη στην αθλια κατασταση που επικρατει στην πατριδα μας.
    ...................................
    http://deltio11.blogspot.com/2010/08/state-department-2.html
    ...................................
    http://deltio11.blogspot.com/2010/08/state-department.html


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ξεχνάς ότι είμαστε και σημαιοφόροι στους οσφυοκάμπτες και τους εφιάλτες. Η μόνιμη κατάρα μας είναι η πολυδιάσπαση μας, κάτι που πάντα εκμεταλλεύονται άριστα οι εχθροί εντός των πυλών. Μην πας μακριά. Κοίτα σε αυτό εδώ το blog πόσοι δήθεν 'Έλληνες' καταφέρονται δεξιοτεχνικά εναντίον μας και δημιουργούν φράξιες και φατρίες. Ενός Ανδριανόπουλου, μύρια κακά έπονται._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >Θεωρείται βέβαιο πως η Mossad κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αbdullah Ocalan<

    Αυτο μπορει να το επιβεβαιωσει η να το διαψευσει ο κος Καλεντεριδης, επειδη υπηρξε ενας απο τους πρωταγωνιστες αυτου του δραματος και παντοτινου αισχους για την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβαστε με προσοχη το σχολιο του
    05 Αυγούστου 2010 6:01 μ.μ. και βρητε ποιος ειναι. Αποκαλυψτε τον.
    Ετσι δρουν αυτος και οι ομοιοι του.
    Παντα να "αποπροσανατολισουν" την συζητηση γυρω απο ενα θεμα που δεν τους συμφερει και δεν μπορουν να αντιμετωπισουν.
    Τα κανουν "κρεμασταρια" δηλαδη οι "Ελληναραδες που ειναι υπερ Κυπρου και εναντιον της Τουρκιας".
    "Μην κοιτατε τον καραγκιοζοπαιχτη" μας συμβουλευουν. "Τον καραγκιοζη να κοιτατε".
    Ελεεινοι και τρισαθλιοι.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Θεωρείται βέβαιο πως η Mossad κινητοποιήθηκε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Αbdullah Ocalan παρά τις σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει το Τελ Αβίβ με το κουρδικό στοιχείο του Ιράκ."
    ------------------
    Ετσι ειναι γιατι ετσι επρεπε να γινει,οχι γιατι ο Οτσαλαν ειναι
    επικινδυνος αλλα γιατι ειναι πολυτιμοτατος και κινδυνευε απο αλλου να φαγωθει.Αυτη την στιγμη σε
    ενα νησι που βρισκεται χιλιοι τον
    προατατευουν γιατι χιλιοι καραδοκουν να τον δολοφονησουν ακομη και απο το ιδιο το PKK.Τα παιχνιδια ειναι πολυ μεγαλα και αφορουν οι συνεπειες τους εκατομυρια απο τους λαους και καλο ειναι να μη μενωμε καθηλωμενοι σε εναν ανθρωπο ιδια αν ουτε καν υποπτευομαστε την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ 05 Αυγούστου 2010 7:22 μ.μ.

    Εμένα ζητάς να με αποκαλύψουν. Εσύ είσαι ολοφάνερος και δεν χρειάζεσαι αποκάλυψη. Σε τσίμπησε μύγα, μόλις έθιξα τα αφεντικά σου, τουρκόσπορε.

    Εγώ είμαι Έλληνας φορολογούμενος, ο οποίος βλέπει τους φόρους του να πηγαίνουν στην φύλαξη των γραφείων των Γκρίζων Λύκων. Εσύ πληρώνεσαι απ' αλλού και δεν σε ενδιαφέρει που πηγαίνουν οι φόροι σου, διότι απλούστατα δεν πληρώνεις φόρους, αλήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Palio to Arthro Den exei aksia ektos apo ton Tzimi kai to soi tou =Lamakies
    An oi Tourkia itan 20 ekkatomuria to Israil den ta xalouse pote..Exoune alaksei ta dedomena kai to kserete kyrioi tou Infognomon
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς φιλους του ιστολογιου:
    Δεν χρειαστηκε να τον αποκαλυψη ουδεις (τον σαγιαν του σχολιου της 05 Αυγούστου 2010 6:01 μ.μ.) γιατι
    αποκαλυφθηκε μονος του ο εν λογω "κυριος". Και τι απεκαλυφθει οτι ειναι; Εβραιος του κερατα.
    Σαγιαν και με σφραγιδα της ισραελογιαφκας στη φατσα του.
    Κοιταξτε επισης πως αγιοποιει την Μοσσαντ του (σχολιο 06 Αυγούστου 2010 9:39 π.μ.) η οποια στο κατω κατω της γραφης εκανε "καλο στον Οτσαλαν" που τον εδωσε πεσκεσι στους Τουρκαλαδες.
    Πολυ οργανωμενη ρε παιδι μου η προπαγανδα της ισραελογιαφκας στην Ελλαδα με την βοηθεια της ισραελοπρεσβειας τους και των τοπικων σαγιανιμ.
    Ευτυχως που εχω εξηγησει στους φιλους της ιστοσελιδας, την ιστορια με το "τυρι και τους αρουραιους".



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    Υπομνημα/υπενθυμιση.
    Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας, σε κάθε υποχώρηση του ελληνισμού και σε κάθε εθνική συμφορά, «πέφτουμε» κατά μία… διαβολική σύμπτωση πάντα πάνω σε κάποιον Εβραίο, από τον «Γεφυραίο» Εφιάλτη μέχρι τον Κίσσινγκερ και λοιπους εβραιους των ΗΠΑ. Και να που ανακαλύπτουμε συνεχώς κι άλλους. Διαβάζοντας, λοιπόν, το βιβλίο «Η ιστορία των Τούρκων – 2.000 χρόνια από τον Ειρηνικό ως τη Μεσόγειο», του Γάλλου ιστορικού, συγγραφέα και μέλους του Ινστιτούτου Τουρκικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, Jean-Paul Roux, των εκδόσεων «Γκοβόστη», στο κεφάλαιο που αναφέρεται στους Σελτζούκους Τούρκους, το πρώτο τουρκικό φύλο που πάτησε το πόδι του στην Μικρά Ασία και άνοιξε το δρόμο στην κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, διαπιστώνουμε ότι ο αρχηγός τους ήταν… Εβραίος:
    Εξηγεί ο Roux:
    «Αρχηγός τους ήταν κάποιος Σελτζούκ, γιός του Ντουκάκ, που ήταν στην υπηρεσία ενός Χαζάρου πρίγκιπα. Μερικοί υποστήριζαν πως ήταν εβραίος, επειδή οι τρεις γιοι του είχαν βιβλικά ονόματα –Ισραήλ, Μιχαήλ και Μουζά (Μωυσής). Όλοι συμφωνούμε ότι ο Σελτζούκ υπήρξε ο πρώτος από την οικογένειά του που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, πιθανότατα σε προχωρημένη ηλικία, αν και ο επίσημος εξισλαμισμός του δεν ήταν ειλικρινής. Η οικογένεια οφείλει την επιτυχία της στο τρίτο παιδί του Σελτζούκ, τον Αρσλάν-Ισραήλ…».

    Αυτα απο τον ιστορικο Jean-Paul Roux ο οποιος δεν φημιζεται και για τοσο αντι-οβριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ sterg 9:39 π.μ.
    ----------------
    Αυτό που γράφεις περί Οτζαλάν, ότι φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Τούρκους που τον ...αγαπάνε και για να προστατευτεί από τους ...Κούρδους, είναι τόσο αστείο που το προσυπογράφω από την αρχή μέχρι το τέλος, έτσι για να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας τις ζοφερές μέρες που περνάμε !
    χαχαχαχα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 4:30 μ.μ.

    Τα σχόλια 06 Αυγούστου 2010 9:39 π.μ δεν είναι δικά μου. Αυτά προς διευκρίνισή σου, αλητάμπουρα, που εξακολουθείς να πετάς σάλια και λάσπη.

    Εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται στην πατρίδα μου και αυτό που γίνεται (γραφεία "Γκρίζων Λύκων" στην Ελευσίνα) δεν μου αρέσει καθόλου.

    Το καταγγέλλω σε κάθε νοήμονα Έλληνα συμπολίτη μου και ξέρω ότι μάς διαβάζουν πολλοί, έστω και αν δεν γράφουν. Και ο λόγος που δεν γράφουν είναι, διότι δεν τους αρέσει το επίπεδο που δημιουργούν εδώ μέσα άνθρωποι του φυράματός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. //Εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται στην πατρίδα μου και αυτό που γίνεται (γραφεία "Γκρίζων Λύκων" στην Ελευσίνα) δεν μου αρέσει καθόλου.//

    Και τι κανουν οι ντοπιοι;Κοιμουνται ορθιοι;Και αν οι ντοποιοι κοιμουνται, τι θελεις να κανουμε εμεις που κατοικουμε σε περιοχες της Ελλαδας που μπορεις να τις χαρακτηρισεις "στου διαολου την μανα" απο το συγκεκριμενο προβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε 7:41 μ.μ. πολύ βρίζεις τελευταία (αλητάμπουρα κλπ).
    Δεν σας βγαίνουν τα ατελείωτα ψέματα της σιωνιστικής προπαγάνδας και έχετε χάσει την ψυχραιμία σας !!!
    Αλλά πρόσεξε, διότι υπάρχουν και κάτι ...βρυσιές που πονάνε πολύ.
    Ιδίως όταν η βρύση είναι μαντεμένια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ηθικολογον/ηθικοπλαστην
    Κοεν/Galia και λοιπη αμαξοστοιχια εβραιων σαγιανιμ.(06 Αυγούστου 2010 7:41 μ.μ.)

    Δεν εχεις ακουσει φαινεται την ελληνικωτατη παροιμια που λεει, "καλυτερα να σου βγη το ματι παρα το ονομα";
    Ειναι να σου βγαινουν τ' αντερα απ' τα γελια. Μην μας ακουσει κι ο Τζιμης.

    "...Εμένα με ενδιαφέρει τι γίνεται στην πατρίδα μου..."
    Μας το αποδεικνυεις αυτο σε ημερησια διαταξη.
    Το αλλο με τον Μπομπο το ξερεις;
    Μα καλα ποτε πηγαν κιολας οι Γκριζοι Λυκοι στην ισραελογιαφκα σου;

    Στην Ελλαδα ολοι εχουν μια υποληψη. Ακομη κι οι αληταμπουρες. Εκτος βεβαια απο εβραιους σαν και του λογου σου.
    Βλεπεις, ηθικοι αυτουργοι και υποστηρικτες γενοκτονων ενος ανυπερασπιστου Λαου ειναι μονο ερποντα διποδα σαν και σενα και η κοινωνια τους ταξινομει εκει που πραγματικα ανηκουν.
    Στα σκουπιδια.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.