14/1/11

Ειρήσθω ΕΛΔΥΚ '74 & Γουδί '22

Τ Ο ΠΡΩΙ του Σαββάτου 20ής Ιουλίου 1974 που ο τουρκικός στόλος εισβολής πραγματοποιούσε την αποβίβαση (και όχι απόβαση) του 50 Συντάγματος, της 39ης Μεραρχίας στην ακτή του Πέντε Μίλι, δεν ήσαν εκεί, από τη νύκτα της 19ης ταγμένες στις προκαθορισμένες θέσεις τους, για να τον αποκρούσουν οι κάννες του 251 Τάγματος Πεζικού της Κερύνειας. Ούτε στα προπαρασκευασμένα από το 1964 παράκτια πυροβολεία, ήσαν εκεί πανέτοιμα από το βράδυ της 19ης τα πυροβόλα της 190 Μοίρας του Καραβά και της 182 του Βοσπόρου της Κερύνειας. Το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων της ανθελληνικής Χούντας απ’ την Αθήνα και το «υπαρχηγείο» του στο χουντικό ΓΕΕΦ των πραξικοπηματιών στη Λευκωσία, ΔΕΝ επέτρεψαν, αλλ’ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στις μονάδες της ΕΦ να εκτελέσουν την προκαθορισμένη αποστολή τους και εγκαίρως ν’ αμυνθούν του πατρίου εδάφους.
Τα γεγονότα 19 και 20.7.74, σ’ εκείνες τις μονάδες της ΕΦ αποτελούν, έκτοτε, την ισχυρότερη, την πιο έμπρακτη, την εν τοις πράγμασι απόδειξη και το επί των πρόσω τεκμήριο της προδοσίας που διαπράχθηκε σε βάρος του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Ε Ξ Ι Σ Ο Υ ΑΜΑΧΗΤΟ τεκμήριο κι επιπρόσθετη απόδειξη, αποτελεί ο διατεταγμένος από τη Χούντα εγκλωβισμός του Συντάγματος της ΕΛΔΥΚ στο στρατόπεδό της στον Γερόλακκο. Στόχο αλλεπάλληλων βομβαρδισμών της τουρκικής αεροπορίας. Μακριά από τον χώρο της προκαθορισμένης, από το Σχέδιο Αμύνης Κύπρου, αποστολής της για εξάλειψη του τουρκικού προγεφυρώματος στο Πέντε Μίλι. Τα έδειξε με πλήρεις στρατιωτικές λεπτομέρειες, προβολή διαδοχικών σχεδιαγραμμάτων επιχειρήσεων, αεροφωτογραφιών και σκαριφημάτων, βάσει εγγράφων, πολεμικών εκθέσεων και μαρτυριών των επιζησάντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ του 1974, την Τρίτη το μεσημέρι ο ικανός ερευνητής στρατιωτικής ιστορίας και έγκυρος συνεργάτης στρατιωτικών περιοδικών κ. Πέτρος Σαββίδης, σε ειδική συγκέντρωση των μονίμων στελεχών της ΕΛΔΥΚ που οργάνωσε ο νυν διοικητής της συνταγματάρχης Συμεών Κεβεντζίδης. Εκεί και η περιγραφή των κορυφαίων ηρωισμών των πολεμιστών της ΕΛΔΥΚ στις εκ των προτέρων προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες. Της υπέρτατης θυσίας των 105 νεκρών και αγνοουμένων Ελδυκαρίων.

Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ η Μεταπολίτευση Καραμανλή, ως προς αυτή την τραγωδία, δεν ήταν καν το ανάλογο της Επανάστασης Πλαστήρα του Σεπτεμβρίου 1922 που έστειλε τους πρωταίτιους της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Έκτακτο Στρατοδικείο! Κι ας μην τους έστελνε βέβαια σε κάποιο Γουδί για θανατική εκτέλεση…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ http://www.sigmalive.com

9 σχόλια:

  1. Αυτά ας τα βλέπουν κάποιοι "φίλοι" του ιστολογίου που υποστηρίζουν τους στρατιωτικούς και ιδιαίτερα τους χουντικούς.
    'Ηταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ κύριοι.
    ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον κυπριακό ελληνισμό.
    Άραγε έχουν άδικο οι κύπριοι που δεν μας χωνεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τώρα γίνονται, αεριότατες, και πετρελαϊκές συμφωνίες μοιρασιάς της πίτας με τους καραδοκούντες ηθικούς αυτουργούς της προδοσίας!

    Σίγουρα, πάντα, ένας εισαγγελέας προϊδεάζει με το κατηγορητήριο και την απόφαση, και σε καιρούς αναταραχής παίρνουν κι αποφάσεις περί δημοσίας αιδούς, τώρα γιατί οι ηθικοί αυτουργοί της Μικρασιατικής καταστροφής επέζησαν, κι ίσως να εξασφάλισαν και εκτάσεις με χορτάρι για τροφή, ενώ οι κρεμασμένοι δικαιώθηκαν μετά θάνατο, είναι άλλης λογικής συνειρμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ η Μεταπολίτευση Καραμανλή, ως προς αυτή την τραγωδία, δεν ήταν καν το ανάλογο της Επανάστασης Πλαστήρα"

    Πώς να ήταν ανάλογη; Εδώ είχαμε ελεγχόμενη κατάρρευση καθεστώτος (με ηγεσία ξεπουλημένη σε όλα τα επίπεδα) σε συνδυασμό με την πολιτική τής "Γέφυρας". Και αφού είχαν δοθεί οι απαραίτητες εγγυήσεις εκεί που έπρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Δικαιόπολης
    γράψτα πιο λιανά ,χωρίς υπαινιγμούς γιατί η μάνα μου δεν τα καταλαβαίνει και είμαι υποχρεωμένος να κάθομαι να της τα εξηγώ, όπως συμβαίνει και με τα γραπτά του Γιαναρά, έλεος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΟΝΟ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ,ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ!
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΑΤΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΣΤΕΣ ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΔΕΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ (ΩΡΑ ΥΠΝΟΥ)ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΟΙ!
    ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥ ΗΣΥΧΟΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 1950.ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ!
    ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ "Ά Σ Ι Α Σ"!!!ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ ΓΗΣ!!!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ!
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως γνωρίζουμε οι πάτρονες του σχεδιασμού της Μικρασιατικής καταστροφής(κυρίως Γαλία,Ιταλία,Ρωσία-Στάλιν και ΑΓΓΛΊΑ μαζί βεβαίως με τους εγχώριους δοσιλόγους)φρόντισαν να αποστείλουν απαλακτικό τελεσίγραφο για τους 6,πλήν όμως το Γουδί είχε γράψει την Ιστορία του η οποία σήμερα είναι πολύ επίκαιρη και μακάρι να ξαναενεργοποιηθεί.
    Αυτοί όμως που γράφουν Ιστορία είναι ΗΓΕΤΕΣ και τέτοιος ήταν ο ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ,ο οποίος δεν ήταν τυχαίος(πολέμησε στους Βαλκανικούς,Α΄Παγκόσμιο και βεβαίως ήταν διοικητής της Ανεξάρτητης Μεραρχίας ο θρυλικός Μαύρος Καβαλάρης που έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες κατα την υποχώρηση).Είναι λοιπόν ιεροσυλία να συγκρίνεται με κάποιους άλλους που εάν έρθουν στο φώς ποτέ τα αρχεία του Φακ.της Κύπρου θα χαρακτηρισθούν ΄΄ΕΦΙΑΛΤΕΣ΄΄.
    Επίσης πρέπει να θυμόμαστε ότι στον 1ο Αττίλα είχε καταληφθεί το 3% και στο 2ο το 36%.
    Για την Ιστορία ο Πλαστήρας πέθανε σε κρεβάτι εκστρατείας,δεν δέχτηκε να του βάλουν στο σπίτι 2ο τηλέφωνο ως Πρωθυπουργός και ο αδελφός του αναζητούσε εργασία ως οικοδόμος σε εργοτάξιο της Συγγρού.
    Οι συνειρμοί για τους Πρωθυπουργόύς των τελευταίων 30 ετών,τα αδέλφια τους,τους θείους και τα ανήψια τους δικοί σας.
    Είναι άραγε τυχαίο ότι πτωχεύσαμε σαν χώρα ηθικά,οικονομικά και πολιτιστικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DEN MPOREIS NA LES GIA OLOYS TOYS STRTIOTIKOYS OTI PRODOSAN THN KYPRO . MONO OI ARXIGOI TON OPLON APO OTI EXO KATALABH ANERESAN THS DIATAGES TOY KAUESTOTOS , DILADI TOY IOANNIDI , GIATI PAPADOPOYLOS DEN YPHRXE .OI XOYNTIKOI POY LES AYTOI POLEMISAN FILE MOY STHN KYPRO , TAGMATARXIDES SYNTAGMATARXIDES LOXAGOI KTL .SIGOYRA OXI OI POLITIKOI STHN SYNEXEIA . GIATI KANENAS DEN LEEI POTE KAI GIA TON ROLO TOY MAKARIOY KAI TON KYPRION AKSIOMATIKON TOY STHN EISBOLH TON TOYRKON ? O TOTE ARXHGOS THS EYP EXEI PEI POLLES FORES STHN TV OTI H EYP EIXE ENHMEROSH POLLH PRIN GIA THN APOBASH STHN KYPRO KAI GIA THS ETIMASIES TON TOYRKON STHN MERSINA ALLA APO TOYS KYPRIOYS TIPOTA..... KOYBENTA ....EPISIS EXO AKOYSI KAI ELLHNA AKSIOMATIKO POY DISTIXOS DEN THIMAME TO ONOMA TOY OPOY EIPE SE EKPOMPH OTI OTAN EGINE O PROTOS ATTILAS KAI EPIKINONISE APO THN LEYKOSIA ME KYPRIOYS AKSIOMATIKOYS FILOMAKARIKOYS EKEI POY GINITAN H APOBASH TOY EIPAN OTI DEN GINETE APOBASH ALLA EXOYN ASKHSH AYTOI ...EPISHS GIATI DEN LETE OTI EPI XOYNTAS H TOYRKOI KATELABAN MIA LORIDA STHN PARALIA 500 METRA KAI TON DEYTERO ATTILA TON EKANAN OTAN ANELABAN OI POLITIKOI KI ENNO EIMASTE SE ANAKOXI KAI SE DIAPRAGMATEYSIS ? DILADI PALI TA MEMETIA ME MPAMPESIA ...KATI HKSERAN OI PALIOI POY ELEGAN O TOYRKOS DEN PIANETE FILOS RE ....A ...KAI OSO GIA TOYS DHMOKRATIKOYS STRATIOTIKOYS ? OYTE KAN PHGAN STHN KYPRO NA POLEMHSOYN , OPOS O DHMIKRATHS EPITIMOS ARXHGOS GEA KOYRHS POY HTAN O MONOS POY DEN SIKOSE TO AEROPLANO TOY APO THN KRHTH . PROTELEYTAIOS STON DIADROMO APOGIOSIS KAI DEN KOYNIOTAN . STHN EKMPOMPI TOY XARDABELA HTAN ENAS PILOTOS KAI AKOYSE TON PILOTO TOY TELEYTAIOY AEROPLANOY POY TOY EIPE , KOYRH FYGE APO TON DIADROMO NA PETAKSO ALLIOS THA PERASO APO PANO SOY . KAI FISIKA EKANE STHN AKRH . HTAN O MONOS POY DEN PETAKSE . METEPITA ARXHGOS GEA .TYXAIO ? DEN NOMIZO .... OLA AYTA TA LEO GIATI BARETHIKA PIA OLOI SAS NA LETE THN MISI ALITHEIA , MONO AYTHN POY SAS SYMFERH ... EGO THELO OLOI THN ALITHEIA GIATI DEN ANIKO SE KANENAN . MONO STHN PATRIDA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ: ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ!!!
    ΟΙ "ΝΤΕΜΕΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;;; Ποιοί έφθασαν την Ελλάδα στον πάτο;;; ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ "ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ" ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Πολυκαρπος
    Ο Πλαστηρας δεν ηταν διοικητης της ανεξαρτητου Μεραρχιας,αλλα διοικητης του 5/42 Συνταγματος Ευζωνων.Δ/της της ανεξαρτητου Μεραρχιας ηταν ο Συνταγματαρχης Ι.Θεοτοκης.
    Ανωνυμε 15/1 2.24,
    Ο Πτεραρχος Ν.Κουρης δεν ηταν ποτε χειριστης Νορατλας,ουτε υπηρετουσε στην 355 Μοιρα Τακτικων Μεταφορων το 1974.Δεν συνηγορω υπερ του Ν.Κουρη,αλλα ο μεταγενεστερος Α/ΓΕΑ που ΔΕΝ απογειωθηκε με το Νορατλας,ηταν ο Αθανασιος Τζογανης.
    Τον οποιον,παρεμπιπτοντως ο Παγκαλος απεκαλεσε,επι αρχηγειας του,ως εξεχοντα δημοσιο υπαλληλο.Αυτα,προς χαριν της ιστορικης αληθειας.
    Υ.Γ Ο Πλαστηρας,ως μελος της επαναστατικης επιτροπης(δευτερη τριανδρια)συναινεσε στην εκκενωση της Ανατολικης Θρακης,κινηση στρατιωτικως αδικαιολογητη και εθνικως αυτοκτονιακη,που αμαυρωνει την στρατιωτικη του σταδιοδρομια.
    Εθνικο ειναι οτι ειναι αληθινο,οπως εγραψε ο Δ.Σολωμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.