26/1/11

Τουρκία: Τις θέσεις και άλλων χωρών θα διδάσκονται οι Τούρκοι μαθητές

Οι μαθητές θα διδάσκονται και τις θέσεις άλλων χωρών για διάφορα ζητήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα.Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας εισάγει νέο μάθημα σύγχρονης Ιστορίας στα σχολεία, όπου οι μαθητές θα διδάσκονται όχι μόνο για τις τουρκικές θέσεις, αλλά και για τις θέσεις άλλων χωρών για διάφορα ζητήματα, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Σαμπάχ» .

Οι μαθητές θα μαθαίνουν και τη θέση της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα, αναφέρει ως παράδειγμα της νέας αυτής πρακτικής η εφημερίδα.

Μέχρι σήμερα ίσχυε η πρακτική που είχε εγκαινιαστεί μετά το πραξικόπημα του 1980 και διδασκόταν στα σχολεία, κάτι σαν «πατριδογνωσία», από αξιωματικούς του στρατού.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Τις θέσεις της Ελλάδας θα της διδάσκει το ΕΛΙΑΜΕΠ;

    http://taxalia.blogspot.com/2011/01/blog-post_1523.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι,τώρα που οι θέσεις της Ελλάδας τούρκεψαν,
    τώρα θα τις διδάσκουν και στην Τουρκία!

    Τίποτε δεν είναι τυχαίο,τελικά!

    (Είδα κι αυτό το "τούρκικο" του ΣΚΑϊ,χθες,όσο άντεξα - το βιβλίο της Ρεπούση στην τηλεόραση!Τελικά,άλλα κανάλια δείχνουν τουρκικές σαπουνόπερες κι άλλα τουρκικές προπαγάνδες περί ιστορικών γεγονότων!Ό,τι πιάσει στον κάθε τηλεθεατή,για όλους ένας τρόπος τουρκέματος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι επιστημονική φαντασία, δεν πιστεύω λέξει τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη θέση της Ελλάδας λέει, για την υφαλοκρηπίδα,δηλ.για κάτι τωρινό,για κάτι που δεν έχει οριστεί ακόμα.
    Την ελληνική θέση(την πραγματικά ελληνική,όχι του ελιαμεπ, όπως λένε και παραπάνω)για τα ιστορικά γεγονότα π.χ. 1974,1964,1955,1922,1453 ,θα τη λέει;

    Γιατί άλλο να λέω τις θέσεις άλλων χωρών για την ιστορία κι άλλο για πολιτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντος.Αν πρόκειται για το δεύτερο,τότε δεν κάνουν κάτι σπουδαίο,κάποια παραχώρηση ή μεγαλοσύνη,αλλά απλά ενημερώνουν,θωρακίζουν,φανατίζουν(εξαρτάται από τον τρόπο) τους πολίτες τους ήδη από το σχολείο με τις πολιτικές τους θέσεις και τα συμφέροντά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ......... και η βάρκα γέρνει.....
    τι να ακούσει ο τούρκος μαθητής; Για τον Πάγκαλο; τον Γιωργάκη; τον Σημίτη; τον Ηρακλείδη; την Ρεπούση; το ΕΛΙΑΜΕΠ; την Πάντειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.