13/1/11

Ο υπουργός, οι διαρροές απορρήτων εκθέσεων, τα ΜΜΕ, η ΕΥΠ και το θέατρο του παραλόγου!

Αν υπάρχουν προβλήματα στην ΕΥΠ, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες να τα λύσουν και να πάψουν να διαρρέουν απόρρητες εκθέσεις (παράνομη ενέργεια), για να ελαφρύνουν τη θέση τους.
Είπαμε, ένα λάθος δεν διορθώνεται με ένα άλλο λάθος.
Ο κ. Χρυσοχόΐδης είναι λαλίστατος και παρατηρούμε ότι έχει πολλούς υποστηρικτές από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Όλα απολύτως κατανοητά.
Δεν μας λέει όμως ο κ. Χρυσοχοΐδης ποιους εθνικούς στόχους εξυπηρετούσε η ενημέρωση επί τέτοιων θεμάτων του πρέσβη των ΗΠΑ;
Και αν όσα είπε ήταν γνωστά από δημόσιες δηλώσεις, όπως προσπαθεί εναγωνίως να δικαιολογηθεί, γιατί τα επανέλαβε ενώπιον ομάδος διπλωματών και γιατί αυτά τα γνωστά και δημοσίως δηλωθέντα τα συμπεριέλαβε σε απόρρητη έκθεσή του ο κύριος πρέσβης;
Υπάρχει απάντηση;

7 σχόλια:

  1. Απάντηση δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να "νομιμοποιηθεί" κανενός είδους δικαιολογία ως απάντηση...Το ρητό του Περίανδρου πρέπει να είναι οδηγός για όλους τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, πόσο μάλλον για τον πολιτικό της προϊστάμενο...Είναι κρίμα να μην κατανοούν το μέγεθος των λαθών που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι...Αντί να βοηθήσουν την Υπηρεσία να επιτελέσει την αποστολή της,βάζουν μόνο τρικλοποδιές..Αν κάτι είναι στράβο διορθώστε το κύριοι...Όχι μόνο να κρίνουμε και να απαξιώνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα και βέβαια υπάρχει απάντηση!

    Ο εύκολος τρόπος να "λύσεις" τα προβλήματα είναι είτε να κλείσεις τα μάτια σου και να πεις ότι δεν υπάρχουν ("άλλοι μας επέβαλαν λύσεις για δεν ήθελαν να ...") είτε να πεις ότι δεν γίνεται τίποτα ("είναι ένα τίποτα").

    Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες είναι εκεί για να λύσουν προβλήματα: αν όμως απαξιώνονται τα στελέχη, αυτοί που σκέφτονται και πιστεύουν στην Πατρίδα και την Υπηρεσία, με τί κουράγιο να βγουν από τον φαύλο κύκλο της απαξίωσης;

    Όταν, αντί να υποστηρίζονται έμπρακτα στο έργο τους, διαβάλλονται πανταχόθεν και τους επιβάλλονται "λύσεις αναβάθμισης" επιπέδου συμβουλών Υπουργού με εξειδίκευση που ΟΛΟΙ γνωρίζουν;

    Ακόμα και για την οποιαδήποτε έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αντί να κατηγορηθεί η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία που δεν έπραξε τα δέοντα, κατηγορείται η ΕΥΠ που δεν έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει αν τον είχε!

    Τέλος, όταν, ως πολιτικός προϊστάμενος μιας Υπηρεσίας, βλέπεις ότι έχει προβλήματα, ΤΑ ΛΥΝΕΙΣ! Δεν την απαξιώνεις! Και, για να είμαι πιο συγκεκριμένος, δεν θάβεις και οποιαδήποτε πρόταση επίλυσής τους! Αυτή η προσέγγιση κάτι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σημαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΘΕΤΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    Οι προγνώσεις Καραμανλή για τον Μητσοτάκη
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/08/blog-post_730.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρήτη
    πάντως ο Καραμανλής δεν μίλησε για τις υπηρεσίες του κράτους και το κυριώτερο, δεν βγήκε να δικαιολογηθεί στην κοινή γνώμη διαρρέοντας απόρρητες εκθέσεις και λέγοντας άλλα αντ' άλλων!
    Ούτε το γεγονός ότι το έκανε ο Καραμανλής, που δεν το έκανε, δικαιολογεί την πράξη του κ. υπουργού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ζουρλομανδύας του εμφυλίου είναι ακόμα της μόδας σε κάποιες νηστικές γωνιές. Εδώ θα δείτε μερικές αποκαλύψεις για ψυχοπαθείς :

    ellinikesaxies.blogspot.com/2010/11/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΛΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ" ΓΕΛΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΕΛΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.

    ΣΚΑΛ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΥΠ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν "ψηφίζουμε" τέτοιους γελοίους, ανεγκέφαλους, ατάλαντους και τελικά ... άχρηστους για να μας κυβερνήσουν, τί περιμένουμε;;; ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.