16/4/11

176 κινέζικα νησιά προς πώληση

MaxiSciences



Η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα κατάλογο με 176 ακατοίκητα νησιά που προτίθεται να προσφέρει προς πώληση. 

Τα νησιά θα πωλούνται σε Κινέζους ή ξένους αγοραστές, για  βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη , ανακοίνωσε to Γραφείο Θαλάσσιων υποθέσεων της Κίνας.
Το Εθνικό Γραφείο των Θαλάσσιων Υποθέσεων της Κίνας δημοσίευσε ένα πρώτο κατάλογο των ακατοίκητων νησιών που θα πωληθούν για να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς τομείς όπως ο τουρισμός, η αλιεία, βιομηχανία, οι μεταφορές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναφέρει η ιστοσελίδα του TV5. 


Μεταξύ των 176 νησιών που προτείνονται, τα 60 βρίσκονται στην νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, 50 στο Φουτζιάν στα νοτιοανατολικά και 31 στο Zhejiang, στα ανατολικά της χώρας.

Οι αγοραστές δεν θα αποκτήσουν  τα νησιά επ’ αόριστον, αλλά θα αγοράσουν μίσθωση για περίοδο πενήντα ετών. 

Επιπλέον, το Γραφείο των Θαλάσσιων Υποθέσεων ζητά από τους υποψήφιους αγοραστές να μη κλείσουν αυτά τα μέρη για το κοινό, δήλωσε η Lu Caixia, επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης των νησιών, στην εφημερίδα Xin Jingbao. 
Εξήγησε ότι θέλει να δει αυτά τα νησιά να γίνουν «όπως οι Μαλδίβες, νησιά ανοιχτά για διακοπές και αναψυχή, ένας χώρος που ο καθένας μπορεί να τον απολαύσει».

Οι πιθανοί αγοραστές θα πρέπει να παρέχουν μελέτες σχετικά με τα σχέδια τους. 
Οι υποψηφιότητες θα εξεταστούν από εμπειρογνώμονες. 

Τα 176 νησιά είναι η πρώτη σειρά μιας ομάδας ακατοίκητων περιοχών που προβλέπονται να πουληθούν από την Κίνα, η οποία έχει σχεδόν 7.000 νησιά άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων και ακόμα 10.000 μικρότερα.

MaxiSciences   13 Απριλίου 2011

3 σχόλια:

  1. Υπάρχει μία μικρή διαφορά από την Ελλάδα. Η Κίνα πουλάει νησιά γιά να επενδύσει σε ανθρώπινα μυαλά.

    Υποχρεώνει αμερικανικά διδακτορικά σε όλους τους νέους καθηγητές της και τα πληρώνει. Στην Ελλάδα πουλάμε νησιά γιά να βγάλουν μίζες τα λαμόγια.

    Άρε σωτήρα Σαμαρά. Όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά και την Κίνα θα σώσει το παιδί μας στην ΝΔ, παρέα με την Μπόρα Ντακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιάς και πάνε για φούντο τα ελληνικά νησχιά, που άλλα παίρνει η Τουρκία κι άλλα θα πουλήσουν οι πουλημένοι πωλητικοί για να βρούν λεφτά να δώσουν στους εβραίους, δεν κάνουμε κανα-΄ερανο και μείς όλοι να αγοράσουμε κανα-κινέζικο νησάκι έτσι γι' αμανάτι, επειδή ελληνισμός δίχως νησάκια δεν γίνεται. Γίνεται; +Απ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας αντιγράφουν και οι Κινέζοι !!! Τρομάρα μας.....Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου-οχι δεν πουλήθηκε ακόμη....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.