11/4/11

Στον απόηχο της επιτυχίας του συστήματος άμυνας του Ισραήλ Iron Dome


Το σύστημα άμυνας Iron Dome του Ισραηλινού στρατού τα δύο τελευταία 24ωρα πέτυχε οκτώ αναχαιτίσεις ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας.Στον απόηχο της επιτυχίας αυτής
σταχυολογούμε τις εντυπώσεις αλλά και τους προβληματισμούς όπως καταγράφονται στα Ισραηλινά Μ.Μ.Ε.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ενίσχυση του Ισραήλ με επιπλέον 430 εκατομμύρια δολάρια για ζητήματα ασφάλειας φέρονται διαθετειμένες να προβούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απο τα οποία τα 205 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος άμυνας αστικών περιοχών Iron Dome μετά την έγκριση του προυπολογισμού των ΗΠΑ.Οι περικοπές του προϋπολογισμού των ΗΠΑ έφτασαν στο ύψος των 38 δισ. δολαρίων και η έγκριση του έγινε εφικτή μετά την συμφωνία Κυβέρνησης και Κογκρέσου η οποία και επετεύχθη κυριολεκτικά στο παρά πέντε με τον πρόεδρο Ομπάμα να επισείει τον κίνδυνο του shutdown (κάτι σαν μια εσωτερική παύση πληρωμών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης), για πρώτη φορά σε διάστημα 15 ετών.

Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς το Ισραήλ μετέτρεψε την απειλή των τρομοκρατικών απειλών σε ευκαιρία για την τεχνολογική καινοτομία (αναφέροντας ότι το γεγονός της αυτό της μεταστροφής του μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της εβραϊκής φυλής) κάτι που θα προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη καθώς χώρες όπως η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας απο το Ισραήλ. Το αμυντικό σύστημα Iron Dome δεν μπορεί να παράσχει πλήρη προστασία, όμως μπορεί να ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τίς ζημίες και να η εδραιώσει το συναίσθημα ασφάλειας μεταξύ των πολιτών του Ισραήλ, όλα αυτά θεωρούνται ώς επιπλέον θετικά στοιχεία της εφαρμογής του. Αυτό από μόνο αρκεί ανακουφίσει τους ιθύνοντες απο την πίεση της Κοινής Γνώμης.

Καθώς μάλιστα θεωρούν οτι η ανάπτυξη του συστήματος είναι ακόμα στα σπάργανα πιστεύουν πώς οι στρατηγικές και ψυχολογικές συνέπειες της δράσης του δεν μπορούν να αποτιμηθούν πλήρως υπονοώντας ότι πλέον η Ισραηλινή Κοινή Γνώμη θα είναι πιο θετική στην περίπτωση ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Χαμάς ή της Χεζμπολλάχ).

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες, μπορεί να αξιοποιήσουν το κόστος του συστήματος Iron Dome για να προκαλέσουν οικονομική φθορά στο Ισραήλ καθώς η αξία των ρουκετών που εκτοξεύονται σε σχέση με το κόστος ανάπτυξης και ανάσχεσης  του συστήματος άμυνας Iron Dome είναι δυσανάλογη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το σύστημα πρέπει να αναπτυχθεί τόσο στα σύνορα με τη Γάζα όσο και στα σύνορα με τον Λίβανο, δεδομένου ότι και από τις δύο αυτές τις περιοχές το Ισραήλ βάλλεται με πλήθος ρουκετών κάθε χρόνο αλλά και το γεγονός ότι καθε ισραηλινος πυραυλος που καταριπτει ρουκέτα τυπου  Κατιουσα στοιχιζει 25.000 $ και κάθε ρουκέτα  τύπου Κατιούσα 500 $..

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ αποκάλυψε πριν λίγες μέρες  μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο, τα σχέδια της χώρας του για το σύστημα Iron Dome.Ανέφερε, ότι το Ισραήλ σχεδιάζει την ανάπτυξη τεσσάρων ακόμα πυροβολαρχιών του συστήματος Iron Dome. Συμπλήρωσε ότι ελπίζει να το καταφέρει με τη χρηματοδότηση των Αμερικανών, ώστε να έχει η χώρα στη διάθεσή της συνολικά έξι πυροβολαρχίες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η δεύτερη πυροβολαρχία του Iron Dome θα είναι επιχειρησιακή σε λίγο καιρό στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η πρώτη κατέστη επιχειρησιακή την περασμένη εβδομάδα, ευρισκόμενη κοντά στην πόλη Μπεερσέβα, στην περιοχή της ερήμου Νέγκεβ.

Το Iron Dome βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο μη έχοντας το 100% των δυνατοτήτων του έτοιμο και δεν είναι ακόμα σε θέση να παρέχει προστασία έναντι των ρουκετών που εκτοξεύονται από τη Γάζα.
 *Χρησιμοποιήθηκαν κάποιες πληροφορίες και απο τον Ιστότοπο http://www.defencepoint.gr

13 σχόλια:

  1. Όλα στο φώς.
    Η τρομοκρατία της 9ης Σεπ 2001 και η συμμετοχή σ' αυτήν των Εβραίων (πρωτίστως Ισραήλ και Αμερικής)
    Δείτε το φίλμ να καταλάβετε ποιοί έχουν φέρει τον κόσμο (και την πατρίδα μας Ελλάδα) στο χείλος του γκρεμού.

    http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_690803&v=dTx5R67slS0&feature=iv


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό κάνουν τα κράτη, τα οποία θέλουν να ζήσουν. Δεν αυτοεγκαταλείπονται, όπως η Ελλάδα, αλλά μάχονται.

    Η Ελλάδα έχει προδοθεί από την πολιτική της ηγεσία και ο λαός της έχει γίνει νωθρός και αδιάφορος.

    Όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν το αίσθημα "οι άλλοι φταίνε", το οποίο βρίσκει εύκολα πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα (πάντα έβρισκε), μόνο κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν.

    Ας κοιτάξουμε σε μερικά πράγματα να μιμηθούμε το Ισραήλ. Ειλικρινά, αξίζει το κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν εμβελεια 5-70 χιλιομετρα αλλα στοιχιζουν σε αντιστοιχια με τις Κατιουσα της χαμας ακριβα,καθε ισραηλινος πυραυλος που καταριπτει ενα Κατιουσα στοιχιζει 25.000 $ και καθε κατιουσα 500 $.
    Παραγονται απο την ισραηλινη Rafael Advanced Defense Systems Ltd,και ειναι προγραμματισμενα να μη ευαισθητοποιουνται απο κατιουσα που κατευθυνονται απο λαθος σκοπευσης σε μη κατοικημενες περιοχες.Ηδη απεκρουσαν επιτυχημενα
    επιθεσεις ρουκετων της χαμας σε πολεις Ισραηλινες.
    Το συστημα αυτο εκτος απο το Ισραηλ
    προβλεπεται να δημιουργησει στο μελλον θολους προστασιας χαμηλου υψους και σε κρισιμες περιοχες αλλων κρατων,οπως φραγματα ,αν φυσικα το ισραηλ αποφασισει καποτε να εξαγει αυτο το προηγμενο δορυφορικα στρατιωτικο τους προιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Science for Welfafe and Warfare"

    Technology and State Initiative in Cold War Sweden

    Per Lundiin, Niklas Stenlås, and Johan Gribbe.

    Designed and manufactured in the USA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας βάλουμε στο περιθώριο αυτά που μας τσαμπουνάνε οι Αρχέλαος Ι
    11 Απριλίου 2011 5:26 μ.μ.
    και Αρχέλαος ΙΙ
    11 Απριλίου 2011 6:00 μ.μ. και ας ρίξουμε μια ματιά σε νεώτερες ειδήσεις.

    ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΖΟΥΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ Ο "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ" ΟΗΕ ΤΟΥΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΒΡΑΪΚΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ"!!!

    Η Χαμάς διαμαρτύρεται, γιατί ο ΟΗΕ σχεδιάζει τη διδασκαλία του “Εβραϊκού Ολοκαυτώματος” στους ….Παλαιστίνιους της Γάζας!!!
    Από το Associated Press
    Πόλη της Γάζας — Λωρίδα της Γάζας (AP) — Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα, για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στα σχολεία της Γάζας, οδηγώντας στην άγρια ​​καταδίκη (αυτής της πρωτοβουλίας) από τους μαχητικούς καθηγητές και τους κυβερνήτες της Χαμάς στη Γάζα, – και ενώ ακόμη και η Παλαιστινιακή βουλή είναι επιφορτισμένη με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.
    Αν εφαρμοστεί, θα είναι η πρώτη φορά που τα περισσότερα παιδιά των Παλαιστινίων, θα μάθουν για τον Εβραϊκό (ισχυρισμό) του "ολοκαυτώματος. Αλλά η Παλαιστινιακή κατακραυγή υπογραμμίζει πόσο ευαίσθητο είναι αυτό το ζήτημα για τους Παλαιστίνιους.
    "Παίζοντας με την εκπαίδευση των παιδιών μας στη Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζουν μια κόκκινη γραμμή", δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας της Χαμάς, ο Μοχάμεντ Asqoul σε ιστοσελίδα της ομάδας. Είπε επίσης, ότι η Χαμάς θα εμποδίσει τις προσπάθειες για τη διδασκαλία του "Ολοκαυτώματος", ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ.
    (Μαλλον τους παράγγειλαν η θα πεινάσετε ολοσχερώς η θα παπαγαλίζετε και σεις τις φαντασδιώσεις μας.)
    Η αναταραχή που ξέσπασε μετά από μια δήλωση αξιωματούχου του ΟΗΕ σε ιορδανική καθημερινή εφημερίδα τον Φεβρουάριο, ότι η UNRWA, η κύρια υπηρεσίας του ΟΗΕ που εξυπηρετεί τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, θα εισαγάγει μια σύντομη μελέτη σχετικά με το "Ολοκαύτωμα" (των Εβραίων φυσικά, είπατε τίποτα Αρμένιοι; εσείς Γραικοί;), στους φοιτητές της Γάζας, ως μέρος του προγράμματος σπουδών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    "Αντί των προκαταβολικών κατηγοριών, το θέμα είναι σημαντικό για τους Παλαιστίνιους. Πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τις τραγωδίες και την ταλαιπωρία που συνέβη σε όλους τους ανθρώπους από γενιά σε γενιά, χωρίς "εχθρότητα" μέχρι και να αρχίσουν να εφαρμόζουν επίσημα το συμφωνημένο πλαίσιο", είπε η Σάμι Mushasha.
    Εκπρόσωποι της UNRWA αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, αλλά ένας υπάλληλος δήλωσε ότι η υπηρεσία είχε δεσμευτεί να προωθήσει το πρόγραμμα σπουδών για το επόμενο σχολικό έτος, που αρχίζει τον Σεπτέμβριο....

    Αναρτήθηκε από τον/την ΜπαρμπαΝίκος

    Άλλο πάλι και τούτο. Να εκείνο πούλεγα και γω: Ολοκαύτωμα και ξερό ψωμί ε, ας του βάλουμε και λίγη μαρμελάδα.

    Αυτοί οι Ισραηλινοί όλο εφευρέσεις είναι. Εφευρέσεις με περισσό θράσος θα έλεγα.


    Φρατζέσκα Πεσάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες τους τα Φρατζεσκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
    Άκου iron dome
    Iron Donme ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τους τα Φρατζεσκα!
    12 Απριλίου 2011 2:40 μ.μ.

    Εσενα θελουμε Φρατζεσκα.Στις εκλογες σου υποσχομαι να σε ψηφισω με δεκα χερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι «εφευρέτες ισραηλινοί» και οι τρόποι που «εφευρίσκουν»!
    Δείτε όλο το φιλμ με προσοχή για να καταλάβετε πως κλέβουν την Αμερική (και φυσικά άλλα κράτη όπως και την Ελλάδα) οι εβραίοι!

    http://www.irmep.org/04062011.htm

    Προς αγαπητή «ισραηλινή ψηφοφόρο».
    Ότι έχεις πολλά χέρια δεν το αμφισβητώ ουδόλως.
    Έτσι εξηγείται και ευχέρεια σας στο κλέψιμο.



    Φρατζέσκα Πεσάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

    Όχι εγώ ξέρω εκείνο με τα 6 εκατομύρια!
    Μίλα και συ ρε Αρχέλα!


    Ο άϋπνος Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπρούν και κλέβουν ιδέες από αμερική ελλάδα κλπ; μαγκιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπρούν και κλέβουν ιδέες από αμερική ελλάδα κλπ; μαγκιά.

    Οπίσω έχουν οι φούρνοι την ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. So, Israel deploys a missile defense (paid for by Americans) and "Palestinians:" obligingly fire a whole salvo of missiles into the thing to demonstrate how it works?

    How unbelievably convenient! (stress on unbelievable)

    Many observers long ago concluded that Israeli agents are firing the missiles from Palestine into Israel (the reason so few actually hit anything of importance) and this story seems to confirm that!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.