14/6/11

Ομιλία Πεταλωτή για το θέμα της μετανάστευσης «Η Ελλάδα έχει συντεταγμένη μεταναστευτική πολιτική»

Έστω και αργά η Ελλάδα έχει σήμερα συντεταγμένη μεταναστευτική πολιτική η οποία εξετάζει τα αιτήματα πολιτικού ασύλου, προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας και εφαρμόζει την επαναπροώθηση μεταναστών. Παράλληλα φροντίζει ώστε τα παιδιά των μεταναστών να έχουν πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία και το πρόβλημα των μεταναστών δεν είναι πλέον μόνο πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά πρόβλημα της Ευρώπης.
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση του στη διημερίδα που οργανώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ με τίτλο: «Δημοσιογραφία χωρίς διακρίσεις».

Ο κ. Πεταλωτής έκανε μια αναδρομή στο πως η Ελλάδα από χώρα που έστελνε μετανάστες σε διάφορες χώρες έγινε χώρα υποδοχής μεταναστών, χωρίς να είναι έτοιμη και υπήρξαν φαινόμενα ξενοφοβίας ακόμα και ρατσισμού.

Αναφέρθηκε και στη δική του εμπειρία καθώς υπήρξε ο πρώτος ανταποκριτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες και μεγάλωσε στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Θράκης, όπου υπάρχει η μουσουλμανική μειονότητα.

Αποδοκίμασε μη ανεκτές συμπεριφορές του παρελθόντος από την ελληνική πολιτεία απέναντι στη μειονότητα και άγαρμπες προσπάθειες χειραγώγησης της από την Τουρκία και σημείωσε ότι σήμερα υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία στη Θράκη και η διαφορετικότητα είναι πλούτος για την περιοχή.

Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η λειτουργία του Τύπου. Τις περισσότερες φορές, όπως είπε, είναι θετική, αλλά και σε ορισμένες αρνητική. Αυτό που χρειάζεται είναι η νηφαλιότητα, η ψυχραιμία και η αποδοχή, όχι η αφομοίωση, του διαφορετικού. Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικός είναι ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης και ειδικότερα της ΕΤ 3 που ασχολείται με θέματα της περιφέρειας και εκτός συνόρων, σημείωσε.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

7 σχόλια:

  1. Τι έχει κ. Πεταλωτή; ...το άλλο με τον Γιωργάκη το ξέρετε;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο μετανάστης, άλλο λαθρομετανάστης. Το να τους υποδέχεσαι όλους σαν μετανάστες (= νόμιμους) δε συνιστά πολιτική, οπότε όλα τα υπόλοιπα λεγόμενά σου είναι αμπελοφιλοσοφίες, Πεταλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 400 τάχει το παλικάρι. σε ηλεκτρονική εφημερίδα διάβασα ότι ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Γιατί τότε της ζητάει να υποστηρίξει το μεσοπρόθεσμο, μάλλον ψάχνουν συνένοχους και οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν το χάλι μας και πιέζουν για το συμφέρον των τραπεζών τους για συναίνεση. αλλά πού τα κόμματα νομίζουν ότι βρισκόμαστε στην αρχαία Ελλάδα στις πόλεις κράτος. Η Ευρώπη είναι Μακεδόνες φτιάχνουν μεγάλη κρατική οντότητα τα χάλια περιττεύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιλογή και διατήρηση του κυρίου Πεταλωτή στη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου και υπεύθυνου διαφωτιστή των μέσων ενημέρωσης θα μπορούσε να εκληφθεί ως ανεξάντλητη έκφραση σαρδώνιου χιούμορ -άν η κυβερνητική ηγεσία μας είχε πείσει πως διαθέτει τουλάχιστον αυτό το χάρισμα.
    Επομένως μόνη δυνατή εξήγηση αυτου του φαινομένου χωρίς ιστορικό προηγούμενο είναι ότι πρόκειται για εσκεμμένη επιλογή καθημερινής
    άσκησης των εκπροσώπων του Τύπου στην δοκιμασία του αδιαμαρτύρητου βομβαρδισμού ακαταλαβίστικης αερολογίας σε απάντηση των ερωτημάτων τους, (καψόνι που, παρά τον κίνδυνο εγκεφαλικής νέκρωσης,προφανώς αποβλέπει στην ρομποτική πειθαρχία των δημοσιογράφων).Παράλληλα βέβαια προορίζεται σαν καθημερινή απροσχημάτιστη επίδειξη της περιφρόνησης του πρίγκηπα και της αυλής του προς τη νοημοσύνη και τον αυτοσεβασμό των υπηκόων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ παιδιά υπάρχει και άλλη χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον ο κ. Πεταλωτής είναι αφελής ή μας θεωρεί αφελείς !

    Έχουμε προ πολλού καταλάβει που το πηγαίνουν τα ...... γιυσουφάκια της Λ. Βασ. Σοφίας (λέγε με Πάκη Παυλόπουλο ή Πεταλωτή) ....

    Θα πληρώνουν οι γηγενείς Έλληνες την διαβίωση και την περίθαλψη των λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι των οποίων δυστυχώς για μας είναι κακοποιοί, και να διαλύεται χάνοντας την κοινωνική συνοχή της η Ελλάς !

    Σκεφθείτε, εγώ ο συνταξιούχος που μου περιέκοψαν την σύνταξη, αυτήν που πλήρωνα εδώ και 37 συναπτά χρόνια, θα πληρώνω, επειδή έτσι θέλουν μερικοί επίορκοι πολιτικάντες, το κόστος της παραμονής των λαθρομεταναστών !

    Έχουν αφήσει την Ελληνική νεολαία άνεργη και απροστάτευτη, έχουν ενισχύσει την υπογεννητικότητα, έχουν διαλύσει την παιδεία και έχουν το θράσος να μας μιλούν για μεταναστευτική πολιτική .... !

    Εννοούν βέβαια αυτήν που θα μας κάνει να εγκαταλείψουμε τις προγονικές μας εστίες ;

    Ερώτηση: Γιατί τους ψηφίζετε αυτούς τους ανθρώπους βρε παιδιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ nsc
    Ε μπορεί να έχει υπ΄όψη του άλλη χώρα, πού ξέρουμε..Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.