21/6/11

Βρετανική κριτική με ειδική στόχευση

Η εθνική οικονομία και το ελληνικό Δημόσιο αποτελούν πλέον εύκολο στόχο για τα διεθνή ΜΜΕ, τους ρεπόρτερ και τους αρθρογράφους τους. Η κριτική όμως διαφοροποιείται ανάλογα με τον τρόπο προσέγγισης της ελληνικής, ευρωπαϊκής πραγματικότητας και τις επιδιώξεις των ΜΜΕ και των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.

Με άρθρο του στην Daily Telegraph ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον τάσσεται υπέρ της πτώχευσης της χώρας μας "ως μόνη δίκαιη τιμωρία για την προκλητική διαχείριση των δημοσιονομικών της" και εκφράζει την άποψη ότι "η έξοδος μιας χώρας από την Ευρωζώνη δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον ταμπού".

Παρεμβάσεις αυτού του είδους στοχεύουν περισσότερο στην αποδυνάμωση της Ευρωζώνης παρά στην ανάδειξη της κακοδιαχείρισης της ελληνικής οικονομίας από την πολιτική τάξη. Τα βρετανικά ΜΜΕ αξιοποιούν την περίπτωση της Ελλάδας για να επιχειρηματολογήσουν κατά της Ευρωζώνης -στην οποία έχει επιλέξει να μην συμμετέχει η Μεγάλη Βρετανία- ενώ οι Βρετανοί πολιτικοί δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα προειδοποιώντας ότι πρέπει να παρθούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας και προσαρμογής για να μην μετατραπεί η χώρα τους σε... Ελλάδα.

Προς το παρόν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Μ. Βρετανίας είναι συγκρίσιμο με το ελληνικό σαν ποσοστό επί του ΑΕΠ και η έκθεση των βρετανικών τραπεζών και της οικονομίας στην οικονομία της επίσης "χρεοκοπημένης" Ιρλανδίας είναι κάτι το οποίο αποφεύγουν σκόπιμα στις δημόσιες παρεμβάσεις τους...
http://www.citypress.gr

4 σχόλια:

  1. Θαχουν αγορασει πολλα CDS οι Βρετανοι ,φαινεται...
    Το ερωτημα ειναι:Ποιοι τους ταχουν πουλησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν είναι Cds της Τζούλιας,μάλλον από κάποιον πλανόδιο μαλαψό τύπο.
    είναι παιδαράδες οι Βρετανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. iography

    Boris Johnson was born in June 1964 in New York. His family moved to London when he was five years old.

    Few Londoners have entirely English descent, and Boris is no exception. He describes himself as a 'one man melting-pot', with French, Turks and Germans among his ancestors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνωμμη αλλα θα ασχολουμαστε με ενα ατομο μαλλον περιορισμενης νοημοσυνης με εντονες τασεις αυτογελιοιποησης οπως εχουν δειξει και οι κατα καιρους δηλωσεις του οπως π.χ. για τους κατοικους του Λιβερπουλ στους οποιους μετα` ζητησε ταπεινα συγνωμμη;Εγω παντως απο εδω και στο εξης οταν θα θελω να μειωσω καποιον θα τον χαρακτηριζω Μπορις Τξονσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.