26/6/11

« Η απάντηση του Lewis» -«Οι Ισραηλινοί βαρόνοι και τα 99 χρόνια»

« Η απάντηση του Lewis»
Αρθρο του Σαμπαχατίν Ισμαήλ στη «Βολκάν».
«ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗτου στις εφημερίδες Χαβαντίς και Κίπρις ο David Lewis αναφέρει ότι κακώς τον παρουσιάζουν ως έχοντα ισραηλινή καταγωγή, ότι έχει γεννηθεί στη Βρετανία και ότι είναι διευθυντής μιας ισραηλινής εταιρείας.

Αυτό γράψαμε και εμείς για τον Lewis. Γράψαμε ότι είναι Άγγλος πολίτης με εβραϊκή καταγωγή. Ο ίδιος δεν αρνείται την εβραϊκή του καταγωγή, αλλά την ισραηλίτικη. Το θεωρούμε αυτό ακατανόητο, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας το κράτος του Ισραήλ τού απένειμε την ιθαγένεια λόγω της προσφοράς του στο Ισραήλ. Εξάλλου είναι ένας από τους 100 εκλεκτούς της χώρας που τιμήθηκαν με αφορμή την 50ή επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ.

Ενώ στην απαντητική του επιστολή αναφέρεται για τις τιμές και βραβεία που έλαβε από την αγγλική Κυβέρνηση, προσπάθησε να αποκρύψει τη βράβευσή του από το Ισραήλ.
Για μας δεν είχε σημασία αν ο Lewis είναι Εβραίος. Δεν τρέφουμε εχθρικά αισθήματα για τους Εβραίους ή το Ισραήλ. Αντιτιθέμεθα του σιωνισμού καθώς και στη επεκτατική πολιτική του Ισραήλ, στην κατοχή εδαφών και στη τυραννία που επιβάλλει στους Παλαιστινίους. Δεν μας ενοχλούν οι επενδύσεις οποιουδήποτε Εβραίου ή πολίτη τρίτης χώρας, αρκεί να ενεργεί σύμφωνα με τους νόμους της ΤΔΒΚ, να μην απαιτεί διακρίσεις υπέρ του και να μην έχει κρυφούς στόχους για εξυπηρέτηση του σιωνισμού.

Δεν εναντιωνόμαστε κατά του Lewis επειδή είναι Εβραίος και πολίτης του Ισραήλ. Μας ενοχλεί ότι απαιτεί διακρίσεις υπέρ του παρατείνοντας τη διάρκεια μίσθωσης ακινήτου από 49 σε 99 χρόνια. Τέτοιες διακρίσεις δεν γίνονται ούτε στους πολίτες της ΤΔΒΚ ούτε σε αυτούς της Τουρκίας. Ενώ έχουμε προειδοποιήσει τόσο τον ίδιο όσο και τον αντιπρόσωπό του ότι τέτοιες ενέργειες είναι παράνομες, αυτοί επιμένουν και ασκούν πιέσεις επί των πολιτικών.

Αντιτιθέμεθα και στο αίτημα για μετατροπή της περιοχής που έχουν σε ζώνη ελευθέρου εμπορίου, αντιτιθέμεθα στο γεγονός ότι δεν φάνηκαν συνεπείς στις υποσχέσεις που έδωσαν για αποπεράτωση της μαρίνας (2008) και του τουριστικού συγκροτήματος (2010), αντιτιθέμεθα στο ότι 200 στρέμματα που τους παραχωρήθηκαν για τουριστικά έργα διαχωρίστηκαν σε οικόπεδα και διατίθενται για ανέγερση επαύλεων, και μάλιστα με αγγελίες που ζητούν αγοραστές μόνο Εβραίους και Αμερικανούς.

Ως ένας μορφωμένος δημοσιογράφος-αρθρογράφος και πολίτης αυτού του τόπου έχω την υποχρέωση να καταγγείλω όλα τα παραπάνω στην κοινή γνώμη. Ότι ο αλλοδαπός David Lewis, με πληρωμένες αγγελίες στρέφεται εναντίον μας και στα δικά μας εδάφη μάς επιτίθεται;»

«Οι Ισραηλινοί βαρόνοι και τα 99 χρόνια»
Άρθρο του Ουμίτ Μπαχτσί.
«ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗαγορά τεμαχίων γης πέτυχαν να αποκτήσουν στρατηγικής σημασίας περιοχές. Επί διακυβέρνησης συνασπισμού Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος- Κόμματος Ελευθερίας/Μεταρρύθμισης η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για απόκτηση περιουσίας από αλλοδαπούς, το οποίο ψηφίστηκε σε νόμο το 2008 (52-08).

Σύμφωνα με το νόμο αυτό βαρόνοι από το Ισραήλ μίσθωσαν για περίοδο 49 ετών εκτάσεις, και στη Γιαλούσα θα ανεγείρουν δύο ξενοδοχεία, ένα τουριστικό χωριό και θα κατασκευάσουν μαρίνα. Προκαλεί ενδιαφέρον το ότι στην περιοχή δεν υπάρχει Τελωνείο και έτσι περίφραξαν την περιοχή και με τα μέσα που διαθέτουν θα κινούνται όπως επιθυμούν. Γύρω στα ξενοδοχεία, και σε ένα χώρο 200 στρεμμάτων, θα ανεγερθούν επαύλεις, οι οποίες διατίθενται μόνο σε Ισραηλίτες και Αμερικανούς, με τη μέθοδο του ΒΟΤ. Τo περίεργο είναι ότι για εμάς αυτή η περιοχή είναι απαγορευμένη, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες της εταιρείας. Το πλέον περίεργο είναι ότι επειδή οι εργασίες για ολοκλήρωση του έργου θα διαρκέσουν 20 χρόνια, η εταιρεία ζητά μίσθωση για 99 χρόνια.

Στην περιοχή αυτή θα ιδρυθεί μια συνοικία των 2.000-3.000 ατόμων. Στόχος είναι η μετατροπή της ΤΔΒΚ σε πλωτή βάση και η εκμετάλλευση της στρατηγικής της θέσης. Αυτό το έχουν πετύχει για 49 χρόνια. Σύμφωνα με την Παράγραφο 6 του Νόμου 52-08, ο ιδιοκτήτης της περιουσίας δικαιούται να την πουλήσει ή να την υποθηκεύσει. Όπως βλέπετε έχουν προβλέψει και τον τρόπο μεταβίβασης της περιουσίας.

Οι διαδικασίες έχουν αναληφθεί από δικηγόρους και λογιστές. Μεταξύ τους υπάρχει και ένα σημαντικό όνομα. Αυτό του πρώην προέδρου του τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ερντίλ Ναμί. Πρόκειται για το άτομο που συμβουλεύει του Ισραηλίτες και διεκπεραιώνει τις υποθέσεις τους.

Επενδυτής είναι άτομο ονόματι David Lewis. Κατέπλευσε η θαλαμηγός του στο νησί και είχε επαφές με τους πολιτικούς μας. Η πρώτη του επιθυμία ήταν να παραταθεί η διάρκεια μίσθωσης της περιοχής από 49 στα 99 χρόνια. Για να δούμε ποια θα είναι η απάντηση της Κυβέρνησης. Άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν φήμες σύμφωνα με τις οποίες δόθηκαν υποσχέσεις ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα. Αν τα κέρδη δεν είναι τεράστια από τις εισπράξεις των ξενοδοχείων, θα καλυφθούν από την πώληση των επαύλεων. Αν η διάρκεια της μίσθωσης παραταθεί από τα 49 στα 99 χρόνια, η αξία των επαύλεων θα τετραπλασιαστεί. Ήδη, μέσω του Διαδικτύου πουλήθηκαν επαύλεις σε Ισραηλίτες και Αμερικανούς προς 150.000-200.000 στερλίνες.

Η αξία των δύο ξενοδοχείων ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια δολάρια και καλύπτουν επιφάνεια 60 στρεμμάτων. Στα υπόλοιπα 210 στρέμματα θα αναγερθούν επαύλεις. Κάποιες εταιρείες για να πάρουν μερίδιο από την πίτα έχουν επαφές με Ισραηλίτες. Μια από αυτές είναι η Κόλμαν. Από τη στιγμή που υποβλήθηκαν τα αιτήματα στην Κυβέρνηση, αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Τους παραχωρήσαμε την μονάδα αφαλάτωσης. Τη μεταφορά νερού από την Τουρκία ανέλαβε η εταιρία Αλαρκο (Εβραίοι). Όπως δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών, για το σχέδιο πληροφορικής ενδιαφέρεται το Ισραήλ. Ενδιαφέρονται και για αιολική ενέργεια. Και ενώ όλα αυτά θα βρίσκονται στα χέρια των Ισραηλινών, εμείς τι κέρδος θα έχουμε; Η δύναμη που θα ελέγχει όλα τα παραπάνω αύριο-μεθαύριο θα αναμιγνύεται και στα εσωτερικά μας. Είναι πολύ εύκολο να αποκτήσεις εδάφη στο νησί χωρίς πόλεμο».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 26/06/2011

1 σχόλιο:

  1. λυπάμε αλλα εγινε αυτό πουπαντα φοβόμουν. θα αποικισουν την Κυπρο οι Εβραιοι.Σε 200 στρέματα θα φτιάξουν εναν πυρηνα,κι'αντα να τους διώξεις μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.