10/3/12

ΝΕΚΡΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ Αιματηρή επιδρομή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη

To Ισραήλ σκότωσε τον γενικό γραμματέα της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης (PRC), καθώς και άλλον έναν Παλαιστίνιο σε στοχευμένη αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας.

Αιματηρή επιδρομή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη

Οπως ανακοίνωσε το κίνημα PRC και επιβεβαίωσε ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, από την επιδρομή στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο γενικός γραμματέας της PRC, σκοτώθηκε άλλος ένας Παλαιστίνιος και ένας τρίτος τραυματίστηκε.Η επίθεση αυτή έγινε λίγο μετά τη ρίψη δύο ρουκετών στο νότιο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

 Ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο Ζουχέιρ αλ Κάισι, επικεφαλής των PRC, μιας οργάνωσης-ομπρέλα που ενώνει τους ένοπλους ακτιβιστές διαφόρων οργανώσεων, δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Την είδηση για το θάνατο του γενικού γραμματέα της επιβεβαίωσε και η ίδια η οργάνωση.
"Ο γενικός μας γραμματέας, Ζουχέιρ αλ Κάισι, ήταν ένας από τους δύο Παλαιστίνιους οι οποίοι σκοτώθηκαν από την επιδρομή" του Ισραήλ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία δεσμεύεται να "εκδικηθεί" για το θάνατό του.

Ο άλλος Παλαιστίνιος που έχασε τη ζωή του είναι σύμφωνα με γιατρούς ο Άχμεντ αλ Χαλάνι. Σύμφωνα με ντόπιους, ο Χαλάνι, ο οποίος κατάγεται από τη Δυτική Όχθη, απελευθερώθηκε πέρυσι από ισραηλινή φυλακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή κρατουμένων με το Ισραήλ για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για τον πρώτο από τους 1.000 Παλαιστίνιους κρατουμένους που απελευθερώθηκαν βάσει της συμφωνίας αυτής και σκοτώθηκε από ισραηλινή επιδρομή.http://www.ethnos.gr/







5 σχόλια:

  1. Και επειδη η αληθεια ωφειλει παντα να υπερισχυει διοτι διαφορετικα παραπλανουμε τους αναγνωστες μας παρακαλω να δημοσιευσεις το παρακατω που δινει την απαντηση σε αυτα που προηγηθηκαν και καταντησαν "ψηλα γραμματα".

    More than 90 rockets were fired from the Gaza Strip, and struck major population centers in southern Israel in the last 30 hours. More than 500,000 Israelis are forced to stay in bomb shelters.Terrorists are firing rockets into the cities of Ashdod, Be’ersheba, Yavne, Netivot and Ashkelon; as well as into the Eshkol and Shaár Ha’Negev regional councils. Iron Dome has intercepted 27 rockets.This post will be updated with information as it arrives. Last update on 18:45, March 10‬th.
    Saturday, March 10, 2012
    18:10 - Over 90 rockets have been fired from Gaza into Israel, and over 70 have landed in Israeli soil. The Iron Dome system has intercepted 27 out of 30 attempts–a 90% success rate.
    Israel Under Fire: Damage caused by rockets fired from Gaza http://www.idfblog.com/wp-content/uploads/2012/03/gallery_247_15_216132.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά παράδοξο μάλιστα τρόπο τα παιδιά στο Ισραήλ δεν θα πάνε στο σχολείο ενώ στη Γάζα θα γεμίσουν τις τάξεις τους.
    Εν τω μεταξύ οι ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν έφτασαν τις 100.
    Για τις δεσμευμένες ρουκέτες από το Iron Dome system κάποιοι θεωρούν υπερβολικά τα νούμερα.
    Επίσης παράδοξες φαίνονται οι δηλώσεις της Χαμάς περί μη συμμετοχής σε διένεξη με το Ιράν τη στιγμή που κλιμακώνει την ένταση.
    Λέτε να άλλαξε κύριο χρηματοδότη και να είναι οι φίλοι Τούρκοι πλέον οι Μαικήνες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Xαμάς αποτελεί βραχίονα του Ισραήλ
    και φορέα ασκησης της πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ στον Αραβικό κόσμο και στην Μέση Ανατολή.

    Είναι πολύ εύκολο κάποιος να παγιδευτεί στον μύθο καλού και κακού μεταξυ Ισραήλ και Παλαιστίνης και να αναζητησει το δίκηο κατα το δοκούν.

    Μόνο που αποτελεί πλάνη και ειναι γνωστό τι παράγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παραπανω τα γνωριζω πολυ καλα.Η επιμονη μου στην δημοσιευση της θεσης και της "αλλης" μεριας συνισταται στο να φανουν και τα...επιφαινομενα και να μη πανε χαραμικες τοσες...θυσιες και ...προσπαθειες.Εκτος και αν καποιος εδω μεσα θα ειχε αντιρησση επι του πρακτεου και να την αιτιολογησει ,αν αυτη θα μπορουσε να γραφτει.Ειπαμε οτι ο πολεμος ειναι συνεχης και η διπλωματια κυριαρχει σαν μορφη πολεμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως μοιάζει καλή άσκηση προς βελτίωση και επίδειξη του Iron Dome.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.