24/5/12

ΟΗΕ: Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία

Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξακολουθούν να διαπράττονται στη Συρία, τόσο από τις συριακές δυνάμεις όσο και από τους αντικαθεστωτικούς, παρά την εύθραυστη εκεχειρία, αναφέρουν σε έκθεσή τους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών.
Ο συριακός στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας διέπραξαν τα περισσότερα από τα εγκλήματα που έχουν καταγραφεί από τον Μάρτιο, περιλαμβανομένων σφοδρών βομβαρδισμών και εκτελέσεων, στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων έρευνας σε περιοχές που είναι γνωστό ότι κρύβονται αποστάτες ή αντικαθεστωτικοί, αναφέρει η έκθεση.
Ένοπλοι αντικαθεστωτικοί εκτέλεσαν ή βασάνισαν αιχμάλωτους στρατιώτες και υποστηρικτές της κυβέρνησης και απήγαγαν πολίτες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν ανταλλαγή αιχμαλώτων ή λύτρα, αναφέρει η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι συριακές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία εναντίον των διαδηλωτών, εξαπέλυσαν επιθέσεις σε χωριά, εκτέλεσαν ολόκληρες οικογένειες, έβαλαν στο στόχαστρό τους και βασάνισαν παιδιά.
Η συριακή ένοπλη αντιπολίτευση εκτέλεσε στρατιώτες και ύποπτους ως πληροφοριοδότες, ενώ χρησιμοποιεί όλο και συχνότερα αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, καταλήγει η έκθεση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.