15/5/12

Νίκος Αναστασιάδης: Αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών

Φίλες και φίλοι,Είχα την ευκαιρία πρόσφατα να εγκαινιάσω μια διαδικασία διαλόγου με τους πολίτες.




Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία εδώ

Μια διαδικασία που στόχο έχει να καταστήσουμε τους πολίτες κοινωνούς και συμμέτοχους σε ένα συλλογικό όραμα, σε μια συλλογική προσπάθεια για να διαμορφώσουμε ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον για την πατρίδα μας.
Αναγνωρίζοντας το υπαρκτό πρόβλημα που αφορά τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα γενικότερα, επέλεξα να παρουσιάσω σαν πρώτη θεματική ενότητα κάποιες αρχικές σκέψεις και εισηγήσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που τόσο έχουμε ανάγκη από τους πολίτες.
Θεωρώ υποχρέωση μου να κοινοποιήσω προς εσάς αυτό το πλαίσιο εισηγήσεων δηλώνοντας την ίδια ώρα ότι τυχόν δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις θα ήταν ευπρόσδεκτα και ιδιαίτερα χρήσιμα στην κοινή προσπάθεια να αποτυπώσουμε και να ανταποκριθούμε στις μεγάλες συλλογικές προσδοκίες της κοινωνίας μας.
Νίκος Αναστασιάδης

8 σχόλια:

  1. Πρώτη σκέψη για την αποκάτασταση της εμπιστοσύνης θα ήταν ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους απεργάστηκαν και επεξεργάστηκαν το σχέδιο Αναν
    ..Ο κ. Ομήρου άσκησε οξύτατη κριτική λέγοντας ότι από την επίσκεψη δεν διαπιστώθηκε τίποτα το θετικό. Αντιθέτως, «η τουρκική κυβέρνηση βρήκε μέσω αυτή της επίσκεψης βάθρο για την προπαγανδιστική προβολή των επιχειρημάτων της διεθνώς. Τα αποτελέσματα φαίνονται πενιχρά έως ανύπαρκτα, για να μην πω "άνθρακες ο θησαυρός"», είπε ο κ. Ομήρου.

    Και δεν είναι μόνο ο κ. Ομήρου που κρίνει κατ' αυτόν τον τρόπο την συνάντηση Αναστασιάδη - Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος δεν έκρυψε τη θλίψη του επειδή, όπως είπε, αμφισβητείται η ειλικρίνεια των προθέσεών του για σύντομη λύση του Κυπριακού. Επί της ουσίας όμως ο Κύπριος πρόεδρος ανησυχεί μήπως ο διάλογος που ξεκίνησαν, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν σε κομματικό επίπεδο οι κ. Αναστασιάδης και Ερντογάν, εξελιχθεί σε μια άτυπη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό....

    Τελος ή ρήση Με Αναστασιάδη Και Ερογλου θα λυθεί το Κυπριακό φυσικά την βάση ης Δ.Δ.Ο δηλαδή των δύο συνιστωσων κρατών

    Μαθημένα τα χιόνια απο βουνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμιά εμπιστοσύνη,καί μέχρι τώρα δέν είπε ούτε μιά συγνώμη γιά τό ΝΑΙ.
    Εισβολή καί κατοχή έχουμε,άν τό καταλάβουν ίσως νά σταματήσουν τά...δείπνα μέ τόν κατακτητή....
    Οχι άλλο..τσιμέντο στήν ΔΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακρίτα και Μάνο
    ο Αναστασιάδης πρέπει να υποστεί σκληρή κριτική για τη στάση του στο Σχέδιο Ανάν.
    Αυτό θα βοηθήσει και τον ίδιο και την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μια απο τις απαντησεις που πηρε στην ανακοινωση του
    >>>Κώστας Κ. 22 ώρες 8 λεπτά
    Αφού εσύ αφήνεις το πολιτικό μας πρόβλημα στους "άξιους" πολιτικούς μας, εισηγούμε να μείνεις για πάντα στο Κατάρ και να πάρεις εκεί και τους υπόλοιπους που σκέφτονται σαν εσένα.
    Εμείς στην Κύπρο έχουμε σοβαρότατες ανησυχίες και στο κυπριακό θέμα μας ενδιαφέρει η ειλικρίνια, η συνέπεια και η ξεκάθαρη θέση του καθενός που ζητά την ψήφο μας γιατί εμείς δεν θέλουμε να θεωρούμαστε είμαστε "αρνιά" από κανένα πολιτικό που τα λέει απλά... όμορφα.<<<<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την κριτική τι να την κάνει ρε μεγάλε? ο άνθρωπος ειναι αμετανόητος αννανιστης, υπήρξε πάντα ενδοτικός στις θέσεις του (υπεστήριζε και τον Χριστόφια τα 2 πρώτα χρονιά της προεδρίας του) και προδότης της κυπριακής δημοκρατίας (την έχει καταγγείλει).

    είναι πρόεδρος στο πιο πατριδοκάπηλο κόμμα της Κύπρου που μαζί με το ΑΚΕΛ έχουν χωρίσει τον ελληνισμό της Κύπρου στα δυο. τι να λέμε τώρα? ο άνθρωπος δεν κάνει.

    ήθελα να γράψω βρισιές αλλά δεν το ρισκάρω να μου σβήσεις το σχόλιο. θα παρακαλούσα τους αναγνώστες να επικαλεστούν νοητικά τις χειρότερες βρισιές που μπορούν να σκεφτούν για να πάρουν μια ιδέα τι άλλο θα έγραφα. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεφραγκο αμπελι δεν ειμαστε, που κυβερνιεται απο ανικανους, ψευδοπροοδευτικους Εθνομηδενιστες; Ο Αναστασιαδης σαν πρωτοκλασατος, υποστηριχτης του σχεδιου Αναν, πρεπει να τιμωρηθει παραδειγματικα για εσχατη προδοσια, οπως και η υπολοιπη, θρασυδειλη συμμορια τυπου ΓΑΠ, Μπακογιαννη, Χριστοφιας.

    - Ηφαιστος, “Κύπρος και πολιτικοί: Κληρίδης, Σημίτης, Μητσοτάκης, Κουλουμπής“
    http://www.antibaro.gr/node/653
    - Ν. Λυγερος, "Γενοκτονία μνήμης και έγκλημα ειρήνης"
    http://neo.antibaro.gr/node/317
    - "Οι ψευδαισθήσεις των ηγετών για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, και ο στόχος της Τουρκίας"
    http://www.antibaro.gr/node/96

    "Και μην ξεχνάτε ότι έξυπνος είναι αυτός που δεν κοιμάται, γιατί όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει την ιστορία σου." (Νικος Λυγερος)
    http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3036:12032009-dialexi-evropaiki-kypros-lygeros&catid=114:views&Itemid=301

    Καλο ξημερωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από σελίδα Νίκου Αναστασιάδη (facebook).
    Φίλες και Φίλοι,
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο διάλογο που έχω ξεκινήσει με τους πολίτες για τα κοινά μας προβλήματα και θέλω να σας πω ότι κατανοώ τις ανησυχίες σας.
    Εσείς, όπως και άλλοι συμπολίτες μας, εκφράζετε την ανησυχία ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν. Θα είμαι σαφής, ευθύς και κατηγορηματικός.
    Πρώτον, Κανένας μα κανένας ο οποίος σέβεται τη δημοκρατία, αλλά και διαθέτει τον ελάχιστο αυτοσεβασμό δεν θα μπορούσε να αγνοήσει πως το 76% το κυπριακού λαού απέρριψε το σχέδιο Ανάν. Θέλω να σας υπενθυμίσω αυτό που δεκάδες φορές έχω δημόσια δηλώσει, ότι τυχόν επαναφορά του σχεδίου, είτε του ίδιου, είτε με διακοσμητικές αλλαγές θα οδηγούσε σε μια δεύτερη απόρριψη που κατά την άποψή μου θα αποτελούσε εθνική αυτοκτονία, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας.
    Δεύτερον, Έχω γραπτώς καταθέσει, τόσο στο Εθνικό Συμβούλιο όσο και στο Περίγραμμα Προτάσεων που έθεσα στα κόμματα, τις εισηγήσεις μου για το πώς θα διαμορφωθεί η θέση της πλευράς μας στο κυπριακό, αλλά και πώς θα ασκείται ο χειρισμός του προβλήματος στο τραπέζι των συνομιλιών. Οι θέσεις μου συνίστανται στα εξής:
    α. Καθιέρωση της διαβουλευτικής δημοκρατίας, με την αναβάθμιση του ρόλου του Συμβουλίου Αρχηγών.
    β. Διορισμός στη θέση Διαπραγματευτή προσωπικότητας εγνωσμένου νομικού κύρους που θα ορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από συνεννόηση με το Συμβούλιο Αρχηγών.
    γ. Το Εθνικό Συμβούλιο με την ενίσχυση εμπειρογνωμόνων και ειδικών, και όχι ο Πρόεδρος από μόνος του, θα καταρτίσει το Συνολικό Πλαίσιο Προτάσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς το οποίο θα έχει ως βάση τις αποφάσεις της 18ης Σεπτεμβρίου 2009 στις οποίες συμπίπτουν οι θέσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων. Το Συνολικό Πλαίσιο Προτάσεων θα προσδιορίζει με σαφήνεια και τους όρους εντολής του Διαπραγματευτή της πλευράς μας.
    Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό η βάση της δικής μου προσέγγισης εδράζεται στη φιλοσοφία της διαβουλευτικής δημοκρατίας την οποία θεωρώ κορυφαία προϋπόθεση για το χειρισμό του εθνικού μας προβλήματος. Μιλώ για την εμπλοκή του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας στη διαμόρφωση της πολιτικής μας (με τον καταρτισμό Συνολικού Πλαισίου) αλλά και στους χειρισμούς (με τον διορισμό Διαπραγματευτή).
    Παρά ταύτα, θέλω να σας παραπέμψω στην επίσημη ιστοσελίδα μου, www.anastasiades.com.cy όπου μπορείτε να βρείτε τις λεπτομερείς εισηγήσεις μου, στο Περίγραμμα των Προτάσεών μου, και εφόσον τις μελετήσετε και έχετε παρατηρήσεις ή σχόλια, είμαι έτοιμος να σας απαντήσω και πάλι.
    Φιλικά
    Νίκος Αναστασιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα είδες να γράφει πουποτε ότι αναγνωρίζει το ότι η λύση του Σχεδίου Αννάν θα ήταν καταστροφική για τους Έλληνες της Κύπρου?

    Απολογήθηκε ποτέ για το λάθος του? Δεν θεωρεί καν ότι ήταν λάθος, απλά υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να επιστέψει μόνο και μόνο διότι δεν θα περάσει.

    Ακόμα πιστεύει ότι το Αννάν ήταν μια καλή λύση διότι αυτές που θα ακολουθησουν θα είναι χειρότερες.

    Λαλεί το καθαρά ο άνθρωπος, από την στιγμή που δεν επέρασε δεν μπορεί να επιστρέψει, τελος. ΑΡΑ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να υποστηρίξει μιαν άλλην καταστροφική λύση που δεν θα μοιάζει με το Ανναν.

    Το μέλλον της Κύπρου προδιαγράφετε σκοτεινό όταν ένα τόσο φαιδρό, επιπόλαιο και εμπαθή άτομο καταφέρνει να πείσει για την καταλληλότητα του σαν πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.