6/5/12

ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Σήμερα ψηφίζω Νέα Δημοκρατία και Αντώνη Σαμαρά. Διότι είναι ανάγκη να έχουμε αύριο κυβέρνηση και όχι απλώς μία καταγραφή των  μικρών κομμάτων που δημιούργησε η φιλοδοξία ορισμένων. Διότι είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από τα δεσμά του πρώτου Μνημονίου, στο οποίο μας οδήγησε ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου για λόγους που θα κληθεί να μας εξηγήσει, και  να βελτιώσουμε όσο μπορούμε τους όρους της δεύτερης δανειακής σύμβασης του 2012 με σωστή επαναδιαπραγμάτευση.
Διότι πρέπει να παραμείνουμε εντός της Ευρ. Ενώσεως και του ΕΥΡΩ και να μην πέσουμε θύματα μιας  ανεύθυνης συνθηματολογίας που λαϊκίζει και μας οδηγεί μαθηματικά εκτός ΕΥΡΩ και Ευρώπης. Διότι χρειαζόμαστε έμπειρους ηγέτες που να μιλούν ισότιμα και με εθνική αξιοπρέπεια στους δανειστές μας.
Στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά διότι έχει το σθένος, τη βούληση και τους τεχνοκράτες συμβούλους για να ανακηρύξει η πατρίδα μας την ΑΟΖ στο Αιγαίο με βάση το Καστελλόριζο και να σταματήσει τους τουρκικούς τυχοδιωκτισμούς. Διότι προτείνει μία δυναμική εξωτερική πολιτική και πιστεύει στη γεωστρατηγική  και ενεργειακή αξία του ελληνικού χώρου. Διότι ο ίδιος ποτέ δεν υποστήριξε το σχέδιο Ανάν ούτε τις ενδοτικές λύσεις για το Μακεδονικό. Διότι ηγείται της μόνης παράταξης  που μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμα αν της δώσουμε τη δυνατότητα. Διότι είναι η μόνη ευκαιρία να σταματήσει η λαθρομετανάστευση, να καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση περί ιθαγενείας και να δοθεί η απαιτούμενη υλική και ηθική υποστήριξη στην Αστυνομία και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Διότι ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος μίλησε και επέτυχε να καταργήσει το Πανεπιστημιακό Άσυλο και διότι είμαι βέβαιος ότι είναι ό μόνος που μπορεί και θέλει να τα βάλει με τους εγκληματίες και τους ταραχοποιούς.
Ψηφίζω τη Νέα Δημοκρατία διότι συμφωνώ με το πρόγραμμά της για μία παιδεία που θα αναπτύσσει την εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελληνοπαίδων με βάση το Σύνταγμα, την Ορθόδοξη παράδοση και την πραγματική Ελληνική Ιστορία, χωρίς διαστρεβλώσεις και φιλοτουρκικά ανοίγματα. Στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά, διότι μίλησε με παρρησία για τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εγγυήθηκε ότι θα συνεχισθεί η μισθοδοσία του κλήρου μας. Και διότι μου άρεσε η πρότασή του να προστεθεί στο Σύνταγμα διάταξη, η οποία θα προστατεύει την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα μας. Επιτέλους ένα μεγάλο δημοκρατικό κεντροδεξιό κόμμα με πρόταση εξουσίας διακηρύσσει ότι διαφωνεί με την πολυπολιτισμικότητα των θολοκουλτουριάρηδων και μιλά για τις μέχρι σήμερα «απαγορευμένες λέξεις», όπως είναι ο Θεός, η πατρίδα, το Έθνος, η ασφάλεια.
Στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά διότι είναι ο μόνος που έχει εμπειρία και ως Υπουργός και ως Ευρωβουλευτής για να μιλήσει τη γλώσσα που καταλαβαίνουν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί και να  πιέσει με επιδέξιες διαπραγματεύσεις για να βελτιωθούν οι όροι των δανειακών συμβάσεων υπέρ του μέσου Έλληνα εργαζομένου και συνταξιούχου. Όταν ο Σαμαράς μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση κάποιοι τον χλεύαζαν. Σήμερα και ο Γάλλος Προεδρικός υποψήφιος Ολλάντ και πολλοί άλλοι στην  Ευρώπη δέχονται ότι είναι μία σοβαρή και  υπαρκτή δυνατότητα. Όταν ο Σαμαράς μιλούσε για ανάπτυξη ορισμένοι υπομειδιούσαν ειρωνικά. Σήμερα την θεωρούν μονόδρομο και ο Μπαρόζο της Ευρ. Επιτροπής και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μόντι και πολλοί άλλοι.
Ψηφίζω τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, διότι πιστεύουν στο μέλλον και στις δυνάμεις του Ελληνισμού και είναι η μόνη πολιτική διέξοδος για να βρούμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία μας. Ψηφίζω για ελπίδα και όχι για άσκοπα πειράματα.
Κυριακάτικη Δημοκρατία

3 σχόλια:

  1. money talks and bullshit walks
    >το 'χρήμα' μιλάει και τα σκατά τρέχουν ξοπίσω του<

    θυμάμαι : γιαννάκου, παυλόπουλο, μητσοτάκη, χατζηδάκη, σπηλιωτόπουλο κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Διότι είναι ανάγκη να έχουμε αύριο κυβέρνηση"

    Μα θα έχουμε κυβέρνηση, δεν είναι θέμα. Κυβέρνηση ΜπέΜπα (Μπενάκη-Μπακατσέλου). Αφού παζαρεύουν πρωθυπουργίες και όρους εδώ και καιρό, ακόμα και δημοσίως. Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα. Πόσο βιώσιμη θα είναι τελικά.

    Παιδιά, έκατσα το τελευταίο διάστημα κι έκανα κάποιες αναλύσεις και υπολογισμούς που δεν τα έγραψα νωρίτερα για μη θεωρηθεί προεκλογική αβάντα. Έψαξα και βρήκα τις δημοσκοπήσεις των 7 κυριότερων γκαλλοπατζήδων για τούς τελευταίους 7 μήνες (από συγκυβέρνηση Παπαδήμου και δώθε). Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις λεγόμενες μυστικές (πλην όμως διαρρέουσες...) δημοσκοπήσεις, απλά γιατί τις θεωρώ μούφα και παραπληροφόρηση. Έτσι περιορίστηκα σε ότι είχε ανακοινωθεί επισήμως μέχρι τις 20 Απριλίου.

    Τα ευρήματα είναι ενδιαφέροντα. Με τη μέθοδο τών χρονοσειρών και τών συνεπαγόμενων τάσεων (ιδιαίτερα τον τελευταίο 1 - 1,5 μήνα) και στηριζόμενος στα ποσοστά τών γκαλλοπατζήδων, μού βγήκε το εξής σκηνικό (με στρογγυλοποίηση στο 0.5% και αποκλίσεις από +/-1,5% για τα μεγάλα κόμματα έως +/-0,7% για τα μικρότερα):

    ΝΔ: 25,5-26% και 125 έδρες
    ΠΑΣΟΚ: 14,5-15% και 42 έδρες
    ΚΚΕ: ~9,5% και 27 έδρες
    ΣΥΡΙΖΑ: 13-13,5% και 37 έδρες
    ΛΑΟΣ: 2,5-3% και 0 έδρες
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: ~3,5% και 10 έδρες
    ΔΗΜΑΡ: 6,5-7% και 19 έδρες
    ΔΗΣΥ: 2-2,5% και 0 έδρες
    ΑΝΕΛ: 8,5-9% και 25 έδρες
    Χ.Α.: 5-5,5% και 15 έδρες
    ΑΛΛΟ: ~7,5% και 0 έδρες

    Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό. Συγκεκριμένα, σε όλες τις προηγούμενες εκλογές οι δημοσκοπικές εταιρείες δειγματοληπτούσαν γύρω στο 40-45% γιατί το υπόλοιπο 55-60% δεν δεχόταν να απαντήσει. Η συμπεριφορά τους δεν ήταν ριζικά διαφορετική από αυτούς που απαντούσαν και γι αυτό το αποτέλεσμα ήταν στο +/-2% από τις προβλέψεις. Τώρα όμως υπάρχει περισσότερη άρνηση (έως και βρισίδι) με αποτέλεσμα να δειγματοληπτούν γύρω στο 30-35%. Υπάρχει δηλαδή ένα πρόσθετο (και τσαντισμένο) 10% που δεν δειγματοληπτείται από τούς δημοσκόπους. Αυτοί αναμένεται να ψηφίσουν κατά κανόνα τιμωρητικά και αντιμνημονιακά. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μιά (ενδεικτική) αναγωγή δίνει τα εξής:

    ΝΔ: 24-24,5% και 119 έδρες
    ΠΑΣΟΚ: 13,5-14% και 39 έδρες
    ΚΚΕ: ~9,5-10% και 28 έδρες
    ΣΥΡΙΖΑ: 14-14,5% και 41 έδρες
    ΛΑΟΣ: 2-2,5% και 0 έδρες
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,5-4% και 11 έδρες
    ΔΗΜΑΡ: 6,5-7% και 19 έδρες
    ΔΗΣΥ: 2-2,5% και 0 έδρες
    ΑΝΕΛ: ~9,5% και 27 έδρες
    Χ.Α.: 5,5-6% και 16 έδρες
    ΑΛΛΟ: ~7,5% και 0 έδρες

    Ένα τέτοιο (ενδεικτικό) σκηνικό δίνει στη ΜπέΜπα 158-167 έδρες. Επίσης, τέτοια ποσοστά μάλλον αποκλείουν κάθε σκέψη για επαναληπτικές εκλογές. Επομένως, ιδίως αν κάτσει στα χαμηλά, θα χρειαστεί και τσόντα(ες) για να πάει η βαλίτσα τού μνημονίου και λίγο παρακάτω. Τώρα, θα είναι ο Φώτης; ο Καμμένος; ίσως τίποτα Κατσίκηδες του Καμμένου; Ποιός ξέρει, θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή και αίσχος στον κ. Χολέβα, του οποίου άρθρο δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσω.
    Ας βγει ο Σαμαράς πρωθυπουργός να κάνει τα χατήρια των αφεντικών του ομοφύλων Εβραίων και ας έρθει ο κ. Χολέβας μετά να μας μιλήσει για την εθνική ιδεολογία και την... ορθόδοξη πίστη του ινδάλματός του.
    Με τέτοιους πουλημένους πολιτικούς, μετά του φταίνε οι Αλβανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.