5/5/12

IDRIS NAIM ŞAHIN ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΥΡΙΩΝ

«Θα κατασκευαστούν κέντρα υποδοχής, ελέγχου και καταλύματα σε 7 νομούς χωρητικότητας 750 κλινών για τους Σύριους που ήρθαν στην Τουρκία λόγω των εσωτερικών αναταραχών στη χώρα τους» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, İdris Naim Şahin, στις δηλώσεις που προέβη.Ο Şahin είπε ότι στο πλαίσιο του κοινοτικού σχεδίου που προωθείται θα κατασκευαστούν κέντρα υποδοχής, ελέγχου και καταλύματα στην Ankara, στο Erzurum, στο Gaziantep, στο Kayseri, στο Kırklareli, στην İzmir και στο Van χωρητικότητας 750 κλινών για τους Σύριους που ήρθαν στα σύνορα με την Τουρκία για λόγους ασφαλείας και δυο κέντρα επαναπατρισμού χωρητικότητας 750 κλινών το καθένα στην Ankara και στο Erzurum.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ήδη λειτουργούν κέντρα επαναπατρισμού χωρητικότητας 2.161 κλινών σε 27 νομούς και πως συνεχίζεται η κατασκευή παρόμοιων κέντρων στο Aydın, στο Edirne, στο Bitlis και στο Van.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι σύντομα θα κυρωθεί και θα αποκτήσει ισχύ νόμου το νομοσχέδιο «Αλλοδαποί και Διεθνής Προστασία» που αφορά την φιλοξενία των μη νόμιμων μεταναστών που συλλαμβάνονται και υπενθύμισε πως οι απάτριδες και οι αιτούντες άσυλο συμπεριλήφθηκαν στο πλαίσιο της γενικής ασφάλισης υγείας.

«Στο πλαίσιο του κοινοτικού σχεδίου έγινε ο σχεδιασμός μιας Μονάδας Υγείας στους νομούς Ankara και Erzurum στην οποία υπάρχουν εργαστήρια, δωμάτια για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μονάδες θεραπείας, δωμάτιο εξέτασης και χώροι για τους επισκέπτες», είπε ο İdris Naim Şahin.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε επίσης ότι το προσωπικό των κέντρων επαναπατρισμού εκπαιδεύεται από Ευρωπαίους ειδικούς επί του θέματος.
TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.