17/5/12

Μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Αθήνα: Σαφές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άνοδο για τη Νέα Δημοκρατία και -μικρότερη- για το ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC την οποία δημοσιεύει την Πέμπτη το Ποντίκι, με τις μετρήσεις να γίνονται αμέσως μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.


Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου,
ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22%,
η ΝΔ ακολουθεί με 19,5%,
το ΠΑΣΟΚ με 14%
και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%.
Στο 5,5% βρίσκονται το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά,
ενώ στο 1,5% βρίσκονται οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δημιουργία Ξανά και η Δράση. Στο 8% οι αναποφάσιστοι.
Στο ερώτημα εάν είναι καλή ή κακή εξέλιξη η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται μοιρασμένοι σε δύο σχεδόν ισάριθμα τμήματα.

Το 25% θεωρεί την εξέλιξη αυτή «σίγουρα καλή» και το 21% «μάλλον καλή». Αντίστοιχα, το 25% χαρακτηρίζει τις νέες εκλογές ως «σίγουρα κακή» εξέλιξη και ως «μάλλον κακή» το 24%. «Δεν ξέρω-Δεν απαντώ» δήλωσε το 5%.

Δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC

Παγίωση της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ και περαιτέρω πτώση για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα. Πρώτοι στις θετικές γνώμες των πολιτών ο Φώτης Κουβέλης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχει ως εξής:

ΝΔ 14,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20,3%
ΠΑΣΟΚ 10,9%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,7%
ΚΚΕ 4,4%
Χρυσή Αυγή 2,2%
ΔΗΜΑΡ 6,1%
Δημοκρατική Συμμαχία 1,1%
Δημιουργία Ξανά 1,6%
Άλλο κόμμα 2,3%
Αναποφάσιστοι 17,3%
ΔΞ/ΔΑ 6,0%

Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα κινείται σε σωστή ή σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 76% απαντά σε λάθος, το 7% σε σωστή, ενώ το 12% απαντά «ούτε σωστή ούτε λάθος».

Φώτης Κουβέ­λης και Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν τα υψη­λότερα ποσοστά θετικής γνώμης ανά­μεσα στους αρχηγούς των κομμάτων που εισήλθαν στη Βουλή. Θετική γνώμη για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς εκφράζει το 53% των συμ­μετεχόντων στην έρευνα (36% αρνητική γνώμη).

Θετική γνώμη για τον κ. Τσίπρα έχει το 47% των ερωτηθέντων και αρνητική το 46% αρνητική.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, στο 29% φτάνει η θετική γνώμη και στο 64% η αρνητική, ενώ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο 31% φτάνει η θετική γνώμη και στο 62% η αρνητική.

Στο 30% φτάνει η θετική γνώμη των ερωτηθέντων για τον Πάνο Καμμένο (58% αρνητική).

Στις τελευταίες θέσεις της κατηγορίας με τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα (17% θετική γνώμη, 74% αρνητική γνώμη) και ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος (7% θετική γνώμη και 82% αρνητική γνώμη).

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.