25/10/12

Με αφορμή τα περί «εμφυλίου» Τις καταγγελίες για βασανιστήρια από την ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύει τώρα και το BBC

Αθήνα: Στις καταγγελίες που έφεραν στη δημοσιότητα άλλα ΜΜΕ, όπως και διεθνείς οργανισμοί για βασανιστήρια από την ΕΛ.ΑΣ. επανέρχεται ο Πολ Μέισον του BBC, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον Ηλία Παναγιώταρο της Χρυσής Αυγής.Αρχικά ο δημοσιογράφος απορρίπτει τις κατηγορίες του βουλευτή ότι διαστρεβλώθηκαν τα λεγόμενά του ότι «στην Ελλάδα έχουμε εμφυλίο».Λέει χαρακτηριστικά: «εμείς στο BBC μεταδώσαμε τα όσα είπε, χωρίς μοντάζ και στα αγγλικά».


Εξηγεί ότι αυτή ακριβώς είναι και η ουσία του θέματος: οι καταγγελίες για βασανιστήρια και οι σχέσεις που διατηρούν τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Μάλιστα στην εκπομπή του εμφανίστηκαν οι δικηγόροι ορισμένων από όσους καταγγέλλουν τις πρακτικές της Αστυνομίας με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για κακοποίηση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Παράλληλα, μεταφέρει και τις αναφορές που έχει στη διάθεσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σύμφωνα με τις οποίες καταγράφηκαν 87 ρατσιστικές επιθέσεις, εκ των οποίων οι 47 από άγνωστη ακροδεξιά οργάνωση.

Στην αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας τονίζεται ότι αρκετά από τα θύματα αναγνώρισαν μέλη της Χρυσής Αυγής, είτε από τα ρούχα και τα διακριτικά που έφεραν είτε από επόμενες δημόσιες εμφανίσεις των ίδιων.

Παράλληλα, περιγράφονται τουλάχιστον 15 περιστατικά όπου φαίνεται να υπάρχει διασύνδεση με αστυνομικές δυνάμεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα ευρήματα έρευνας ΜΚΟ για τις κακές συνθήκες και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος καταλήγει λέγοντας ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας η ΕΛ.ΑΣ. έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλές κατηγορίες.

«Ο εκπρόσωπός της αρνήθηκε κατηγορηματικά περιστατικά κακοποίησης. Έχουμε ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να μας παραχωρήσει συνέντευξη, αλλά για την ώρα αρνείται.»

2 σχόλια:

  1. Να μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας,τέτοια περιστατικά υπάρχουν. Προϋπήρχαν της ΧΑ,και ίσως τώρα να εντάθηκε το φαινόμενο.

    Τα θέματα είναι δύο κατά την άποψή μου.Το ένα είναι η ''ξαφνική'' και ύποπτη ευαισθητοποίηση των Βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης. Το άλλο είναι η ανεκτικότητα της Ελληνικής αστυνομίας απέναντι σε συναδέλφους τους που ''τιμωρούν'' αυθαίρετα,δίχως να είναι η δουλειά τους αυτή.

    Πολλοί αστυνομικοί μας,λόγω της δουλειάς τους επηρεάζονται πολύ άσχημα απο τη βία που βιώνουν και ζούνε.Η βία σε πολλούς απο αυτούς είναι παντού γύρω τους,μια καθημερινότητα,και καλά θα κάνει η ηγεσία του Σώματος να ''ανακυκλώνει'' τακτικά το προσωπικό που εργάζεται σε υπηρεσίες ή περιοχές αυξημένης βίας.

    Είναι σαν τους ξένους στρατιώτες που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εμπόλεμες περιοχές,με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρά προβλήματα.

    Υπάρχουν δύο σκέλη λοιπόν,το πρόβλημα που είναι υπαρκτό και το γεγονός ότι για άλλη μια φορά κάποιοι ξένοι,για δικά τους συμφέροντα, εκμεταλλεύονται μια αδυναμία μας για να αποκομίσουν τα όποια οφέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί, το είδα και εγώ αυτό το "ενδιαφέρον" από τα βρεττανικά μέσα ενημέρωσης.
    Το΄λεγε τις προάλλες και ο Πιγκουίνος. Μήπως κάτι σημαίνει τελικά..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.