5/10/12

Βήματα ενσωμάτωσης κατεχομένων Ολοκληρώνεται το τριετές οικονομικό πρόγραμμα εξάρτησης από Τουρκία

Τουρκία και ψευδοκράτος συζητούν τις λεπτομέρειες του νέου οικονομικού προγράμματος (2013-2015), το οποίο συνδέεται με το νέο όραμα της Άγκυρας για την Κύπρο, το σχέδιο Β΄και περιλαμβάνει έργα υποδομής, που παραπέμπουν σε εδραίωση της κατοχής. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε χθες στην Άγκυρα με τον ψευδοπρωθυπουργό του κατοχικού καθεστώτος Ιρσέν Κουτσιούκ και συζήτησαν τις λεπτομέρειες του πακέτου. Το πακέτο προβλέπει και διαρθωτικές αλλαγές στο ψευδοκράτος, που παραπέμπουν σε κινήσεις προσάρτησης των κατεχομένων.
Όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, Ερντογάν και Κουτσιούκ συζήτησαν και το έργο μεταφοράς του νερού από την Τουρκία στην κατεχόμενη Κύπρο. Στις 13 Οκτωβρίου θα γίνει η τελετή εγκαινίων στο Αναμούρι της Τουρκίας από το οποίο θα τοποθετηθούν υποθαλάσσιοι αγωγοί, που να συνδέουν τη χώρα με τα κατεχόμενα. Το έργο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε και η εισαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία στο ψευδοκράτος καθώς και τα οικονομικά προβλήματα του λεγόμενου δημαρχείου της κατεχόμενης Λευκωσίας. Δεν πρέπει, πάντως, να θεωρηθεί τυχαίο πως στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Τουρκία, το οποίο είχε συνέδριο την Κυριακή, ξεκαθαρίζεται (www.akparti.org.tr <http://www.akparti.org.tr>) πως η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» βρίσκεται «στη διαδικασία δημιουργίας ενός ισχυρού πολιτικού συστήματος ως κυρίαρχο κράτος». Αυτός αποτελεί όπως φαίνεται και από το οικονομικό πρόγραμμα και το βασικό στρατηγικό στόχο της Άγκυρας.
Στο μεταξύ, αποσυναρμολογούνται τα μηχανήματα της Ανώνυμης Εταιρείας Τουρκικά Πετρέλαια ΤΡΑΟ που μεταφέρθηκαν για την παράνομη γεώτρηση στα κατεχόμενα. Τα μηχανήματα είχαν μεταφερθεί για να στηθεί η πλατφόρμα «τουρκική πατρίδα 1» στο κατεχόμενο χωριό Σύγκραση και τώρα μεταφέρονται στην Τουρκία. Παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας είχε δηλώσει πως «υπήρξαν θετικές» ενδείξεις από τις έρευνες, φαίνεται πως τίποτε δεν προέκυψε. Ούτε φαίνεται πως οι έρευνες θα μετακομίσουν στην περιοχή της Μόρφου, όπως συναφώς αναφέρθηκε πρόσφατα.

ΜΕΡΑ Τ/Κ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗμε τίτλο “Μέρα Τουρκοκυπρίων” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, παρουσία 200 και πλέον μελών του αμερικανικού Κογκρέσου. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί Τουρκοκύπριοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ και όπως μεταδίδει το Ανατολού, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα μέλη του κογκρέσου για την πλούσια ιστορία και παράδοση του ψευδοκράτους. Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ομοσπονδίες και σύνδεσμοι Τούρκων και Τουρκοκυπρίων των ΗΠΑ, παρευρέθηκε και ο λεγόμενος πρέσβης του ψευδοκράτους Αχμέτ Ερντενγκίζ ο οποίος είπε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι Γερουσιαστές είχαν την ευκαιρία για πρώτη φορά και “από πρώτο χέρι να μάθουν την αλήθεια” για το ψευδοκράτος. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε χαλούμι και καφές, καθώς και εδέσματα της τουρκικής κουζίνας υπό τους ήχους μουσικής.

1 σχόλιο:

  1. Ως πότε θα εξακολουθούμε να είμαστε παρατηρητές και συνομιλήτες του βιασμού της πατρίδος; Ως πότε θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τον Ο.Η.Ε. και την Ε.Ε. ως δικαιολογία για να μην προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα αποκαταστάσησουν την εθνική μας αξιοπρέπεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.