17/10/12

Ηττημένα Μυαλά

Aνέβασαν την τουρκική σημαία σε σχολείο της Λεμεσού

Σάλος προκλήθηκε στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών, όταν μαθητές κατέβασαν την τουρκική σημαία η οποία βρισκόταν έξω από τον καθηγητικό σύλλογο και ανέβηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project Comenius.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις χώρες που προαναφέραμε.Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα το πρωί, όταν μαθητές, έκπληκτοι αντίκρυσαν μεταξύ άλλων σημαιών την τουρκική, έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε αυτό το επίπεδο.
Μαθητές, μη μπορώντας να βλέπουν την τουρκική σημαία στο σχολείο τους, την αφαίρεσαν.

Λίγο αργότερα, δέχθηκαν απειλές από καθηγητές, ότι θα αποβληθούν αν δεν επιστρέψουν τη σημαία. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ανέβασαν τη σημαία προκειμένου να θίξουν την τουρκική αποστολή η οποία αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο.
zannettos@sigmalive.com

5 σχόλια:

  1. Και πολύ καλά έκαναν οι μαθητές, η τουρκική σημαία δεν έπρεπε να ανεβεί καν, κάτω απο οποιδήποτε (φτηνή)δικαιολογία, και μάλιστα απο την στιγμή που η τουρκική αντιπροσωπεία αρνείται να παρευρεθεί, οπου εμμέσως πλήν σαφώς (αν οχι άμμεσα) η Τουρκία θέλει να παίξει τον ρόλο του θύματος, ενω ξέρει πολύ καλά οτι είναι ο θύτης στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτο λεει κανεις πως εχεις να κανεις με φωνακλα Τζαμπατζη και κλαψουρη Ζητιανο - μαθαμε να ξευτιλιζομαστε παγκοσμιως με την νοοτροπια του προοδευτικου Ζητιανοτζαμπατζη.

    Για αυτο δεν μας περνει και κανεις σοβαρα, και κοροιδευουμε μονο τον εαυτο μας.


    - Καραμπινάτοι και εξ αντικειμένου προβοκάτορες, που απειλούν τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα
    http://infognomonpolitics.blogspot.de/2012/10/blog-post_7526.html

    - Βλέπουν "φως" και βάζουν το χέρι στην τσέπη...
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1641605


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συστημικοί καθηγητίσκοι του κερατά. Ποιός ξεφτιλισμένος δέχθηκε να ανεβάσει το τουρκικό κουρέλι; Και ποιός τόλμησε να απειλήσει τους μαθητές με αποβολές; Σαν δεν ντρέπεστε παλιοξεφτιλισμένοι. Στο διάολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η μόρφωση και η γνώση είναι δύναμη ,κρίμα κάποιοι να δικαιολογούν την στάση των μαθητών . Οι μαθητές δεν είνια για να κάνουν εξωτερική πολιτική και να επιλέγουν τα εκαπιδευτικά προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντομα οι μαθητές αυτοί θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους και κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στην Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός όπου απέναντί τους θα βρίσκονται οι τούρκοι εισβολείς, αυτοί που λεηλάτησαν τους τάφους των προγόνων τους, αυτοί που έσφαξαν και βίασαν για να στριμωχθούν σε μισή πατρίδα όλοι οι Έλληνες Κύπριοι.

    Είναι απαραίτητο ο Έλληνας κάθε ηλικίας να μισά το κουρέλι που ονομάζεται τουρκική σημαία. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει σ' αυτή την περίπτωση είναι γιατί έστω και ένας μαθητής ενδεχομένως να μην ενοχλήθηκε από τη θέα του τουρκικού κουρελιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.