12/10/12

Έξαλλος ο Στουρνάρας με το «φάλτσο» Μουσουρούλη

Άνω-κάτω Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών από το «φάλτσο» Μουσουρούλη περί του αιτήματος χαμηλόβαθμων στελεχών της τρόικας για εκκένωση των αραιοκατοικημένων νησιών. Μέχρι και τις Βρυξέλλες έφτασε το θέμα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών είχε την καθιερωμένη συνεργασία με τους στενούς του συνεργάτες και όλο το οικονομικό επιτελείο για την προετοιμασία της συζήτησης αφού ακόμη υπάρχουν σοβαρά κενά στο «πακέτο» των μέτρων.



Συνεργάτες του, ενημέρωσαν τον κ. Στουρνάρα για κάποιες «περίεργες πληροφορίες» που κυκλοφόρησαν σε δημοσιογραφικά γραφεία περί της… αποκάλυψης του Κωστή Μουσουρούλη ότι χαμηλόβαθμα μέλη τεχνικού κλιμακίου της τρόικας μετέφεραν σε στελέχη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας τη «λύση» της εκκένωσης νησιών που έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους προκειμένου να μην επιβαρύνεται πλέον το κράτος με τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών.

Η αντίδραση ήταν έντονη και όταν αργότερα ενημερώθηκε ο κ. Μουσουρούλης επιχείρησε να… απαξιώσει την αναφορά την οποία όμως φρόντισε να μεταφέρει σε ένα ακροατήριο 70 και πλέον ανθρώπων που έχουν συνδέσει τη ζωή του με τη θάλασσα στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά.
Τα… νέα δεν άργησαν να φτάσουν στην οδό Νίκης. Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του real.gr, αντέδρασε στην αρχή με αμηχανία καθώς δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που άκουσαν τα αφτιά του.

Στη συνέχεια όμως και αφού έσπευσε να ενημερώσει το Μαξίμου, βγήκε εκτός εαυτού με το «φάλτσο» του συναδέλφου του το οποίο έκανε άνω κάτω την κυβέρνηση αφού το θέμα έφτασε μέχρι και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε και την εντολή να «μαζευτεί» πάραυτα το θέμα με μία ξεκάθαρη και σαφή δήλωση από τον κ. Μουσουρούλη.

Σίμος Κεδίκογλου και Δημήτρης Σταμάτης επικοινώνησαν με τον υπουργό Ναυτιλίας από τον οποίο ζήτησαν εξηγήσεις για το τι είπε ή τι δεν είπε στην εκδήλωση του Πειραιά την ώρα που τα μαντάτα είχαν φτάσει ήδη στις Βρυξέλλες καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν ευρωβουλευτές που επικοινώνησαν με την Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συνέβη με αυτή την «αποκάλυψη». Λίγο αργότερα, το απόγευμα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν δήλωνε, μέσω twitter, ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα είναι «εκτός πραγματικότητας»…

Στο Μέγαρο Μαξίμου «τραβούσαν τα μαλλιά τους» με τη συγκεκριμένη εξέλιξη την οποία πολλοί έσπευσαν να αποδώσουν σε «απειρία» του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας ο οποίος βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αφού για πρώτη φορά κλήθηκε να χειριστεί μία σοβαρή κρίση που μάλιστα ξεκίνησε από τον ίδιο.

Τα επιχειρήματα που μετέφερε στο επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικά. Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού έλεγαν αργότερα πως «ποτέ η τρόικα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση». Στο μεταξύ και ενώ ο κ. Στουρνάρας περίμενε την τρόικα στο υπουργείο έδωσε εντολή να βγει αμέσως ανακοίνωση διάψευσης προκειμένου το θέμα να μην αρχίσει να αναπαράγεται και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Κωστής Μουσουρούλης δεν είχε κάνει καμία επίσημη τοποθέτηση…

Στην ουσία της υπόθεσης: Στελέχη του υπουργείου που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη επιμένουν ότι η «ιδέα» ακούστηκε και μάλιστα από χείλη στελέχους της τρόικας που ανήκει στην ομάδα της Ε.Ε. Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες και η συζήτηση δεν επεκτάθηκε αφού όλοι κατάλαβαν αμέσως την ιδιομορφία της ελληνικής ακτογραμμής.

Τότε γιατί ο κ. Μουσουρούλης επέλεξε να κάνει αυτή την «αποκάλυψη» χθες; Απάντηση ξεκάθαρη δεν υπάρχει: Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται καθημερινά μπροστά σε νέα εμπόδια από την τρόικα, ένας υπουργός προκαλεί τεράστια αναταραχή στο Μαξίμου και στο υπουργείο Εξωτερικών ίσως επειδή ήθελε να δείξει το επίπεδο των θεμάτων που βάζουν στο τραπέζι τα κλιμάκια της τρόικας που πηγαίνουν στα υπουργεία.

Στο ερώτημα εάν «ήταν η κατάλληλη ώρα και στιγμή να γίνει μία τέτοια δήλωση» συνεργάτες του κ. Σαμαρά δεν έδιναν απάντηση. Απλά, σήκωναν τα χέρια ψηλά… 
 http://www.real.gr
http://www.euro2day.gr

12 σχόλια:

  1. Δηλαδή φταίει ο υπουργός που το είπε;

    Πολύ ωραία λογική,μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο Ελαφρά την Καρδία πολύ εύκολα ΠΟΛΛΟΙ κινούνται τελευταία στο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα

    Και το κινούνται να το πω πολύ απλά σημαίνει Τρικλοποδιά ή τράβηγμα χαλιού κάτω απο τα πόδια

    Κάποια πράγματα είναι πολύ σοβαρά

    Ελληνες Πολίτες προσοχή Πολιτικοί Παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ Παιδική Χαρά «Τα Στουρνάρια».
    Αντί να τα βάλει ο νηπιαγωγός με το τσογλανοπαιδάκι που πέταξε τη παντόφλα τα βάζει με αυτούς που τη δέχτηκαν και το μαρτυράνε…
    Βέβαια, έχει μέλλον η υπόθεση… πριν από όχι και τόσο καιρό, δεν μας έλεγαν οι τσογλανολογιστές να πουλήσουμε τα ακατοίκητα νησάκια μας;
    Σάλος τότε… και τώρα ο νέος διευθυντής της παιδικής χαράς , ο κ. Σαχλαμάρας, κάνει περιοδείες (τα έξοδα ταξιδιού πληρώνονται από το Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμονιών) στις τσογλανοχώρες για να προωθήσει το προϊόν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριστιάν δίκαιη αγανάκτηση σου όμως στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή χρειάζεται μια πιο ψύχραιμη ματιά γιατί υπάρχουν προεκτάσεις αδιόρατες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γνωρίζω αυτά Ακρίτα,αλλά ενδεικτικά να υπενθυμίσω ότι για δεύτερη φορά υπουργός,και μάλιστα επιλογή του Σαμαρά,απείλησαν(;) με παραίτηση την τρόικα.Έλεος δηλαδή.

    Απο που και ως που απειλούν με υποβολή παραίτησης στην τρόικα;
    Δηλαδή στην τρόικα υποβάλλονται πλέον οι παραιτήσεις των υπουργών;

    Οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί.

    Και τώρα έχουμε αυτό,μέσα σε όλα τα άλλα,να επιβεβαιώσει ακόμη και τους πιο κακοπροαίρετους.

    Να ξεκαθαρίσουν άμεσα τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα.Συμβουλεύει,αξιολογεί ή δίνει εντολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρήστο η Κυβέρνηση είναι Κυβέρνηση της Ελλάδας, η Ελλάδα σήμερα είναι με σπασμένη την ραχοκοκκαλιά της
    σε όλα τα επίπεδα και πολυδιασπασμένη στον κοινωνικό της ιστό. Η διαπράγματευση είναι επικό έργο καθως όλοι εκμεταλλευονται τα παραπανω. Μην συνεχίζουμε την διχόνοια, όσο είμαστε διαιρεμένοι τόσο θα βασιλεύουν μας το εχει διαδάξει η Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...κι άλλο νερό στο "μύλο". Να δούμε με τι ποσοστό θα φτάσει η Χρυσή Αυγή στις εκλογές. Θες από βλακεία, θες από ανικανότητα την επιδοτούν σε ψήφους αγανάκτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΑΣΤΕΙΑΚΙ που ειπώθηκε, δεν ειπώθηκε, αν ειπώθηκε, ίσως να μην ειπωθεί, θα ξαναειπωθεί αργότερα, όταν οι συνθήκες είναι ωριμότερες, να μας πούν ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ και ΑΝ ΑΠΟΠΕΜΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ - ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ - ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ.

    Σε τελική ανάλυση αν δεχθούμε καλόπιστα πως πρόκειται για κακό χιούμορ.

    1)-Μπορεί αυτός που το εξέφερε να συνομιλεί με την Κυβέρνηση;

    2)-Μπορεί αυτός που το εξέφερε να συνομιλεί με την Κυβέρνηση;

    3)-Μπορεί αυτός που το εξέφερε να συνομιλεί με την Κυβέρνηση;

    Ας καθιερώσουν και τις μαζικές λοβοτομές, να τελειώνουμε,δεν αρκεί η μαζική προπαγάνδα.

    Η Ελλάδα κοχλάζει και αυτοί κλείνουν την βαλβίδα εκτόνωσης, πιστεύοντας πως δεν θα γίνουν αντιληπτοί;- είναι οι μόνοι όμως που το νομίζουν αυτό.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ -ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ.
    Ίσως θα βολέψει τελικά πολλούς η έξοδός μας από το Ευρώ να γίνει με αυτές τις συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποια διχόνοια Ακρίτα; Δεν έχουν το δικαίωμα να μας διασύρουν και να υπονομεύουν τη χώρα,αυτό λέω.

    Ασφαλώς και είναι η κυβέρνηση της Ελλάδας,αλλά ας το καταλάβουν επιτέλους ότι θα έπρεπε να κυβερνούν αυτοί και όχι η τρόικα,τα ΜΜΕ,οι συνδικαλιστές κλπ κλπ.

    Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων,και εγώ,όπως έχω αποδείξει μέχρι τώρα,θα τους χειροκροτήσω όταν πρέπει,θα τους κρίνω και θα αντιπροτείνω.

    Ο Ινφογνώμων είναι γεμάτος απο σχόλια μου που αποδεικνύουν όσα ισχυρίζομαι.

    Ποτέ μου δεν υποστήριξα τη διχόνοια,αντιθέτως κατακρίνω ασταμάτητα τα γενεσιουργά αίτια που την προκαλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιοι έχουν συντεταγμένη αποστολή να εκπληρώσουν όλες τις επιθυμίες των οικονομικών κατακτητών μας ακόμα κι αν αυτό σήμαινει κανονική παράδοση ελληνικού εδάφους. Νησιά χωρίς κατοίκους και οικονομική δραστηριότητα δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα άρα ούτε και ΑΟΖ. Αυτός είναι ο σκόπος. Επαγρυπνείτε Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η τρόικα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει ποτέ το ρόλο της, γιατί όσο χώρο βρίσκει άλλο τόσο καταλαμβάνει.
    Γενικώς, οι αναμπουμπούλες μην ξεχνάμε ότι χαροποιούν τους λύκους και σ΄αυτή τη φάση υπάρχει μπόλικη αναμπουμπούλα ήδη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Υπουργός
    Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, αρχικά μίλησε για ΜΕΛΕΤΗ:
    "Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχέδιο για την εκκένωση νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με ΜΕΛΕΤΗ που έχουν κάνει τα νησιά αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

    -Προστέθηκε και ένα αδέσποτο άρθρο, σχετικό:
    Γαύδος: Ένα ολόκληρο σχολείο για μία μόνο μαθήτρια (παραλείποντας-εγκαταλείποντας τα περί Θερμοπυλών).
    ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ:
    "Δεν θέλω καν να αναλογιστώ πόσα λεφτά ξοδεύονται για την διατήρηση αυτών των υπηρεσιών. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ"!!!!.

    Ε! Λοιπόν η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ-
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.
    Στον συγκεκριμένο Τόπο και Χρόνο, ακούγεται αφελής η αποσόβηση (& υποβάθμιση) του γεγονότος, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΟΣ.
    Για να μην πώ ΥΨΙΣΤΟΥ, αφού το μόνο μας χαρτί για την έξοδο από την κρίση είναι η ΑΟΖ.

    Αρκετά έχουμε βιώσει σε αυτόν τον επαναλαμβανόμενο εφιάλτη, με επαναλαμβανόμενη χρήση Γκεμπελικών Εργαλείων Πολέμου.

    Νομίζω-απευθυνόμενη προς τους Κυβερνώντες- νομιμοποιούμαι να αρθρώσω:
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!
    Με δεδομένο πως η Τρόϊκα δεν είναι απλά μια αρχή που προτείνει λύσεις, αλλά όπως καλά-πάρα πολύ-γνωρίζουμε
    Υπαγορεύει Εντολές, τις οποίες -επαναλαμβάνω- Βιώνουμε, στο πετσί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.