23/10/12

Αλ. Τσίπρας: Κάποιοι σε υψηλά αξιώματα χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή

Στη διάρκεια της ομιλίας τους στις Σέρρες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως το κόμμα του θα "ξεσκεπάσει" όσους κρύβονται από πίσω της και την … χρηματοδοτούν.«Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεκριμένοι μνημονιακοί κύκλοι, για να σώσουν το Μνημόνιο, βγάζουν μπροστά τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής να χαιρετά ναζιστικά μπροστά στους Έλληνες, που έζησαν στο πετσί τους τον πόλεμο. Το κόμμα αυτό έχει συμμάχους και κάποιοι που βρίσκονται σε υψηλά αξιώματα το χρηματοδοτούν. Θα τους βρούμε και θα πληρώσουνε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στους «μυστικούς» χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά την πρωτοφανή δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να είναι πιο ήπιος στις ανακοινώσεις του για να μην σκίσει κανένα καλσόν».Το τελευταίο διάστημα η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων έχει χτυπήσει «κόκκινο» τόσο εντός όσο και εκτός κοινοβουλίου με τους τόνους να ανεβαίνουν ανησυχητικά.

Τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο» έδωσαν το έναυσμα να ξεκινήσει ένας κύκλος λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ στελεχών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει απειλητικά πως «από εδώ και πέρα οι διάφοροι μαϊντανοί του ανθελληνισμού τύπου Ρεπούση και οι Συριζέοι βουλευτές τρώνε πόρτα». Η κόντρα συνεχίστηκε στην μικρή οθόνη με τους τηλεοπτικούς διαπληκτισμούς μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και του Ηλία Παναγιώταρου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να προκαλεί τον συνομιλητή του αποκαλώντας τον συστηματικά «Τσατσόπουλο», και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανταπαντά φωνάζοντας: «Τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου! Τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου!».

Το επόμενο επεισόδιο διαδραματίσθηκε εντός του Κοινοβουλίου μεταξύ της Ελένης Ζαρούλια και του Γιάννη Δραγασάκη. Κατά την διάρκεια παρέμβασής της η βουλευτής και σύζυγος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «τρισάθλιους» τους μετανάστες προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος της Βουλής ο οποίος δηκτικά της απάντησε «ελπίζω να τα πείτε  αυτά και στο Συμβούλιο της Ευρώπης όπου συμμετέχετε».

Ο ιδεολογικός «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής παίρνει πλέον νέα διάσταση μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις Σέρρες καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει πλέον λόγο για οικονομικά συμφέροντα πίσω από ένα κόμμα που σύμφωνα με την πρόσφατη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει «χέρια καθαρά».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=231661 

14 σχόλια:

  1. Πώς να μην την χρηματοδοτούν, όταν εσύ λες αυτές τις βλακείες;

    Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συλλαμβάνει όσους επιχειρηματίες φεύγουν από την Ελλάδα

    Ποιος εχέφρων άνθρωπος θα στηρίξει έναν τέτοιον εθελόδουλο;

    ΣΥΡΙΖΑ: “Οι “Μακεδόνες” να ονομάζονται όπως θέλουν”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βέβαιο είναι, ότι από κάπου βρίσκουν χρήματα και μάλιστα πολλά . Επίσης βέβαιο είναι, ότι όταν συντηρείς - ή δημιουργείς εσύ τις συνθήκες τέτοιες, ώστε - μια χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση εσωτερικών αναταραχών, ή άτυπου εμφυλίου (...γιατί-δυστυχώς-ο Παναγιώταρος,αποτύπωσε την ισχύουσα πραγματικότητα,που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, στην συνέντευξή του, στο BBC), δηλαδή συνθήκες αποσταθεροποίησης , τότε έχεις λειάνει τον δρόμο, ώστε να περάσεις απ 'αυτόν και να επιβάλεις την -οικονομική- κατοχή σου, σ 'αυτή την χώρα, βάζοντας 'στο χέρι', τον -όποιο- πλούτο της .
    Το οξύμωρο είναι ότι τα όσα προαναφέρω, είναι εκείνα, για τα οποία -υποτίθεται- ότι αγωνίζονται και οι ψηφοφόροι (εγκλωβισμένοι και σίγουρα εξαπατημένοι, κάποιοι απ 'αυτούς) της ΧΑ , χωρίς να συνειδητοποιούν (αυτό προϋποθέτει, ορθή κρίση και κάποιο IQ άλλωστε), τον ρόλο, που τελικά παίζουν, στο όλο αυτό προτζέκτ, που -προφανώς- έχουν εκπονήσει, οι χρηματοδότες τους .
    Ποιοι είναι εκείνοι, που τα τελευταία χρόνια, ζήτησαν, τον Ήλιο της Ελλάδας, κάποια από τα νησιά μας (μέχρι και για τον Παρθενώνα, έκαναν λόγο)
    και-βέβαια- αναλογιστείτε εκείνα, για τα οποία δεν μίλησαν καν (φυσικό αέριο, κλπ).
    Προσανατολίζεστε προς τα κάπου ...μήπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλώς έχει πολλά χρήματα η ΧΑ, διαφορετικά δεν εξηγείται πώς:

    α) Διατηρεί όλη αυτή την στρατιά μπράβων και όχι μόνο. Κάνουν αυτοί καμμιά δουλειά;

    β) Οργανώνει συσσίτια (ίσως παίρνουν δωρεάν τρόφιμα από κάποιους).

    γ) Δίνουν χρηματική βοήθεια σε άπορους.

    Αλλά αντί να βλέπουν αυτά, κάποιοι φωστήρες εξ Εσπερίας, αυτοί που ζητούσαν τον ... απαγχονισμό της Παπαχρήστου, κοιτάνε τον ... ναζιστικό χαιρετισμό.

    Όταν θα μάς έχει "δέσει" η ΧΑ, θα χαμογελούν πικραμένα (πάντα από τον καναπέ τους στο Παρίσι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kaskas το φαιδρό της Ιστορίας είναι να πέσουμε πάνω στους ίδιους χρηματοδότες, στις ίδιες πηγές

    Δυστυχώς το ότι ακροαριστερά και ακροδεξιά ελέγχονται απο το ίδιο κέντρο και παράλληλα το κέντρο αυτό στον Ελλαδικό χώρο έχει αποδείξει διαχρονικά το πως μπορεί να χρησιμοποιεί το διαίρει και βασίλευε πρεπει να μας βαλει σε υποψίες σοβαρές

    Πολλοί στέκονται σε πηχαίους τίτλους η ουσία περνά δυστυχώς απαρατηρητη

    λ.χ. ποιά είναι η εμπλοκή των Δυτικών σε "μακεδονικό" και Θράκη

    ποιοί χρηματοδοτούν τον ΣΥΡΙΖΑ;

    ποιοί οι σπόνσορες και οι χορηγοί της Χρυσής Αυγής;

    Ποιούς βολεύει η αντιπαλότητα και η διαμάχη και την προβάλλουν;

    Ποιούς βολεύει η κατάρρευση του εσωτερικού μετώπου;

    Φοβαμαι πως είναι οι ίδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμφύλιος; Γιατί; Υπάρχουν καθαρές φυλές σήμερα και δε το ξέρεθ ο κόσμος; Πόλεμος ιδεολογιών μάλλον για να μην πώ αυτό του Ακρίτα ότι είμαστε μλκς (δεν το είπε έτσι ακριβώς) και μπαλονοκέφαλα σακούλια του box όπου ο καθένας κάνει προπόνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα, έχεις ακούσει τίποτα ότι οι Άγγλοι χρηματοδοτούν τον ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς για τον Αλεκούκο, του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και κάποιοι από εμάς, που θυμούνται τον υπερεπαναστάτη υιό Αγγελόπουλο, της κυρα Γιάννας, να είναι πρώτη μούρη στις συγκεντρώσεις του αποκόμματος, και κάποια δημοσιεύματα που έγραφαν ότι όλο και κάτι πήρε το μαγαζάκι της Κουμουνδούρου, απ'την "αγία" οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ jean

    Ένας εμφύλιος πόλεμος απαιτεί ... καθαρές φυλές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>
    ποιοί χρηματοδοτούν τον ΣΥΡΙΖΑ;<<

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε ? Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα χρέη ?
    Έχουμε ξεκαθαρίσει δηλαδή ΑΝ έχει χρηματοδότες από το εξωτερικό το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και υποθέτουμε για τους "υπόγειους" χρηματοδότες του ΣΥΡΙΖΑ ?

    >>
    Ποιούς βολεύει η αντιπαλότητα και η διαμάχη και την προβάλλουν;

    Ποιούς βολεύει η κατάρρευση του εσωτερικού μετώπου;<<

    δηλαδή είμαστε ευχαριστημένοι με την μέχρι τώρα πορεία και πρέπει έτσι να πορευθούμε και στο μέλλον ?
    Το εσωτερικό μέτωπο ,την ΜΗ αντιπαλότητα και την κοινωνική γαλήνη διατηρούν οι συγκυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ?

    >>Δυστυχώς το ότι ακροαριστερά και ακροδεξιά ελέγχονται απο το ίδιο κέντρο και παράλληλα το κέντρο αυτό στον Ελλαδικό χώρο έχει αποδείξει διαχρονικά το πως μπορεί να χρησιμοποιεί το διαίρει και βασίλευε πρεπει να μας βαλει σε υποψίες σοβαρές<<

    τα κέντρα αυτά ελέγχουν τα "άκρα" αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν τον "αδιάφθορο" και "ανιδιοτελή" μεσαίο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ?

    Δυστυχώς σε τέτοιες απορίες δεν υπάρχουν ούτε καν λογικοφανείς απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την θέση των Αγγλων αποικιοκρατών Πιγκουινε την πήραν οι Αμερικανοί μετά την κατάρρευση τους.Ομως οι Αμερικανοί πάντα χρησιμοποιούν τον αγγλικό τρόπο διπλωματίας κα ιενίοτε και την Αγγλική Διπλωματία

    Απαντώ λοιπόν και στο γιατί τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πρεμούρα για την Χρυσή Αυγή κλαι γιατί άλλα μέσα ενημέρωσσης άλλης "φιλικής" χώρας κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών και για την ακροαριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ένας εμφύλιος πόλεμος απαιτεί ... καθαρές φυλές;


    Βέβαια οι φυλές κατα την εθνικιστική τακτική είναι καθαρές και ανάγουν την προέλευσή τους στην αρχαιότητα και για να αποδειχθεί μελετώνται τα προγονικά επιβιώματα στο σήμερα, κυκλοφορούν και αναλύσεις DNA, λές και έχουμε κανέναν αρχαίο ζωντανό ή το αίμα του. Μία άλλη θεωρία ορίζει το τί είναι εθνικό με βάση πολιτισμικά, πολιτιστικά κα στοιχεία. Για χρόνια μαλώνουν οι ευρωπαίοι κάναν και καναδυό πολέμους. και το νεοδημιουργημένο ελληνικό κράτος στηρίχθηκε σε στρατευμένη λαογραφία για να υποστηρίξει το δικαίωμα να υπάρξει ως έθνος, όλη η ιστορία του 19ου για τη δημιουργία των εθνικών κρατών μετά τη διάλυση των αυτοκρατοριών. Ισχύει και σήμερα για τους Κούρδους αλλά γι' αυτούς καλύτερα γνωρίζει ο skal.
    Εμείς δεν είμαστε "καθαρή" φυλή ή έθνος και σήμερα δεν υπάρχει αμιγές έθνος_φυλή έτσι δεν μπορεί να υπάρξει εμφύλιος ούτε και ήταν ο δικός μας ενδοεθνοτικός (εσωεθνικός;)ίσως ή κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. προς jean 1ον, ας μη χανόμαστε στις λέξεις, 2ον : http://youtu.be/1y68bW_bkGg

    προς Nativist , εκτός των όσων 'εξόδων' προαναφέρατε, θα προσπαθήσω να τεκμηριώσω και άλλα . 1ον -γκουγκλάρετέ το να το βρείτε. Σύμφωνα με δήλωση του προηγούμενου ταμία της ΧΑ, στο ταμείο τους ως πέρυσι , υπήρχαν -περίπου- 400 ευρώ . ξαφνικά ξεφυτρώνουν γραφεία -όχι μόνο στην Ελλάδα- σαν τα μανιτάρια.Στήνουν εκδηλώσεις (με όσα έξοδα συνεπάγεται αυτό) , τροφοδοτούν τα μέλη τους με χιλιάδες στολές ,έντυπο υλικό, βίντεο-κανάλια , κλπ. Για να μην μιλήσω για όσα δεν δύναμαι να αποδείξω, που όμως, αν γκουγκλάρετε αυτές τις ερωτήσεις, θα τα βρείτε, όπως εξοπλισμοί, που παρέχουν στις 'νυχτερινές περιπόλους τους' (μέχρι και για πιστόλια γίνεται λόγος), για μισθούς (λένε για 500 ευρώ)κλπ , κλπ.
    Προς Ακρίτας . Δεν νομίζω ότι αντέχει στην λογική, ο συμψηφισμός, της ΧΑ, με τον ΣΥΡΙΖΑ κι οπωσδήποτε, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, 'ακροαριστερό' κόμμα, ένα κόμμα στο οποίο έχει προσχωρήσει σήμερα, το μισό ΠΑΣΟΚ. (ίσως κάποτε να ήταν.Ίσως...!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kaskas ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακροαριστερό κόμμα όμως πολιτικά έχει καλύψει πολλές φορές ακροαριστερά στοιχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "...όμως πολιτικά έχει καλύψει πολλές φορές ακροαριστερά στοιχεία"

    Τώρα; Συνεχίζει να τα καλύπτει; Και αντιστρέφοντας την ίδια λογική: Η δεξιά (ΕΡΕ, χούντα, ΝΔ) ξεπούλησε την Κύπρο στους Τούρκους. Τώρα; Συνεχίζει να την ξεπουλάει; Ή μήπως συνεχίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.