15/10/12

Συμφώνησαν για ανακοινώσεις σε δόσεις

Μετά από μαραθώνια σύσκεψη 5 ωρών Στουρνάρας και Βρούτσης έπεισαν την τρόικα για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς
Συμφώνησαν για ανακοινώσεις σε δόσεις
Χαρακτηριστικά φαρσοκομωδίας αποκτούν οι συναντήσεις των υπουργών της κυβέρνησης με την τρόικα για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων. Με διαρκείς διαρροές από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές φτάνουν στα media οι θέσεις και οι συμφωνίες των πλευρών και προετοιμάζεται το έδοφος για τις ανακοινώσεις. Στην τελευταία μαραθώνια -5ωρη- συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ετέθησαν όλα τα ζητήματα και για τις μειώσεις μισθών και αποζημειώσεων.


Όπως διαρρέουν από το υπουργείο Εργασίας η μείωση των αποζημειώσεων και οι αναπροσαρμογές στις προειδοποιήσεις θεωρούνται δεδομένες ενώ ανοιχτό έχει μείνει το θέμα του καθορισμού του κατώτατου μισθού με νόμο. Από την τρόικα επισημαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για κατώτατο μισθό 480 ευρώ με 6ήμερη εργασία και με μειωμένες εργοδοτικές εισφορές με στόχο τη μείωση της ανεργίας των νέων και το άνοιγμα της αγοράς εργασίας.
Το πακέτο ενδέχεται να οριστικοποιηθεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18-19 Οκτωβρίου, και αναμένεται να εγκριθεί από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που πιθανότατα θα γίνει τη Δευτέρα ή το αργότερο το πρωί της προσεχούς Τρίτης. 
Η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών θα επαναληφθεί την Κυριακή, παρουσία και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Η σύσκεψη της Παρασκευής, κατά την οποία θα εξεταζόταν το διαρθρωτικό πακέτο που αφορά στην προώθηση μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα της τρόικας. 

Οι περικοπές
Η κυβέρνηση συμφώνησε να αντληθούν από τους συνταξιούχους 4,9 δισ. ευρώ, έναντι 3,8 δισ. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.  Το πρόσθετο αυτό ποσό θα προέλθει από την περικοπή των δώρων των συντάξεων του ΟΓΑ, την αύξηση των ποσοστών περικοπών των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, την περικοπή των δώρων από όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, τη μείωση των εφάπαξ και των συντάξεων άγαμων θυγατέρων και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια.
 Μέχρι τώρα θεωρείται επίτευμα ότι φέτος θα καταβληθεί δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους(!)
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή νομοσχέδια και τροπολογίες που θα ρυθμίζουν τις εκκρεμότητες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.