4/11/12

Έδιωξαν την Ρεπούση από την Κρήτη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Διεκόπη εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ. "Στην πατρίδα του Βενιζέλου δεν θα κάτσεις πάνω από 24 ώρες", φώναξαν στελέχη των Ανεξ. Ελλήνων. 
Μια ομάδα στελεχών των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" διέκοψαν την παρουσίαση βιβλίου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και καθηγήτριας ιστορίας στο ΑΠΘ Μαρίας Ρεπούση στα Χανιά, καλώντας την μάλιστα να φύγει από την Κρήτη καθώς είναι ανεπιθύμητη.
Πολιτευτές και στελέχη του κόμματος "Ανεξάρτητοι Έλληνες", μαζί με άλλους πολίτες άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στην Μαρία Ρεπούση φωνάζοντας για τις γνωστές αναφορές της σε άλλα βιβλία της ιστορίας, οι οποίες είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων.

Επικράτησε ένταση στην αίθουσα και λίγα λεπτά μετά, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ φανερά εκνευρισμένη δήλωσε ότι "ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις που πρέπει να μπορούν ελεύθερα να ακούγονται, αλλά αυτοί αντί να συμμετάσχουν στον διάλογο ήθελαν να τον εμποδίσουν".

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων τόνισαν ότι "η προσπάθεια να παρουσιαστεί η παρέμβαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων σαν εκδήλωση παρεμπόδισης της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος της Κας Ρεπούση να έχει την άποψή της μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Επρόκειτο για μία ειρηνική διαμαρτυρία που δεν είχε σκοπό ούτε να εμποδίσει κάποιον να παρακολουθήσει την εκδήλωση ούτε να αποτρέψει την υλοποίησή της".

Από την πλευρά της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων της ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωση της εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "η Δημοκρατική Αριστερά δηλώνει πως θα κάνει τα πάντα προκειμένου ακραίες εθνικιστικές αντιλήψεις και πρακτικές να μην κυριαρχήσουν στην ελληνική κοινωνία".
http://www.thrakitoday.com/2012/11/blog-post_5127.html
Ανεξάρτητοι βουλευτές εναντίον της Μ. Ρεπούση από Miss-Jessy-Lays

8 σχόλια:

  1. Κακώς. Πολύ κακώς. Έπρεπε να στην "συνωστίσουν" στο λιμάνι.
    Για ιστορικούς πειραματικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο. Και λίγα της είναι. Ρεπούση ΑΛΗΤΙΣΣΑ του κερατά ΕΞΩ από την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. According to Repussy everybody is eligible to promote his or her opinion as a fact.

    But if someone defends the truth, is a danger to society. I wonder why non of Repussy's opinions are beneficial to our country.

    As any student of post modernism would tell you, don't waste your time defending the truth. Just expose the writer's vices and motives for her actions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ena eisitirio gia tin Vorea Korea xoris epistrofi. Malista an paroune tin Nymfo kai tin valoune se kanena xorafi na doulepsei xorsi na spasei kanena nixi,
    isos vrei kai kanena koreati gampro. Giati edo emas mas ta zalise me tis anistoprites makakies tis...
    (X)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς το Παρόν η Ρεπούση Συνωστίζεται στη Υπεύθυνη Κυβέρνηση, ως Πρώτη στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν φταιει η ρεπουση,αλλα οι μακακες που την ψηφισαν και μπηκε στην βουλη.Αυτη απλως κανει τη δουλεια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -Λέει η κ. Γιαννάκου στη «Ελευθεροτυπία»: «Οι ίδιοι οι συγγραφείς παραδέχτηκαν ότι υπήρξαν αστοχίες. Ζήτησα και τη γνώμη της Ακαδημίας Αθηνών ... επειδή ήθελα μια πιο έγκυρη γνώμη. Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις η συγγραφική ομάδα έκανε τις διορθώσεις».

    -Στη συνέχεια η κ. Γιαννάκου αναφέρει: «Τη σχολική χρονιά που αρχίζει τώρα, θα αξιολογηθούν όλα τα καινούρια βιβλία και θα βγουν τα συμπεράσματα. Επομένως θα κριθεί εκ νέου. Σε αυτά τα ζητήματα, όμως, τον πρωτεύοντα ρόλο τον έχει ο δάσκαλος (σ.σ. στην τάξη)».

    -Τελικά, μόνο με τις δύο πιο πάνω αντιπαραβολές μπορεί ο καθείς να εξάγει τα συμπεράσματά του. Ποιός εμπαίζει το λαό και προς όφελος ποιανού; Η πολιτικός που αισθάνεται την προεκλογική περίοδο να ξεκινάει πρώιμα ή η συγγραφέας που προσπαθεί να περισώσει τόσο τη δική της αξιοπιστία όσο και της ομάδας της;

    http://palio.antibaro.gr/society/kolobos_dior8wseis.php

    Να μην Ξεχνάμε Πως Ανδρώθηκε το "Φαινόμενο" Ρεπούση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η εν λογω κυρια οτι ειχε να πει το ειπε (π.χ. χαρακτηρισε "κιτς" τον εορτασμο του Μεσολογιου) και οτι ειχε να κανει το εκανε (η "απουσια" της απο το εκδηλωση για τους Ποντιους) αρα δεν υπαρχει λογος να μας απασχολει περαιιτερω...η οπως ελεγε και ο Κρομγουελ οταν διελυσε το Αγγλικο Κοινοβουλιο "εχετε μεινει μεινει εδω περα παρα πολυ για οτι καλο και αν εχετε κανει φυγετε σας λεω και αφηστε μας να`ξεμπερδευουμε μαζι σας"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.