24/1/13

Άρθρο του «Φ»: Εξυπηρετούν τους Τούρκους

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ των νυχτοβατών να προκαλέσουν ζημιές στο υπό αναστήλωση τέμενος στη Δένεια συνιστά μια ακραία πράξη, που στόχο έχει να δημιουργήσει συνθήκες έντασης. Μπορεί, όπως αναφέρθηκε, οι υλικές ζημιές να μην είναι μεγάλες. Αυτό στο επίπεδο των εντυπώσεων δεν έχει καμία σημασία καθώς το γεγονός θα αξιοποιηθεί πολιτικά από την τουρκική πλευρά.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια (λανθασμένη) αίσθηση στους Τουρκοκύπριους ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν σέβονται τους θρησκευτικούς τους χώρους. Ότι υπάρχει ένας τυφλός φανατισμός στην ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν έχει καμία αναστολή να καταστρέψει και πολιτιστικά, ιστορικά μνημεία. Αυτό δεν είναι ασφαλώς αλήθεια.
Οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι αποτελούν εν πολλοίς μιας μικρή και θλιβερή μειοψηφία, λειτουργούν με τρόπο που εξυπηρετούν τις πολιτικές και την προπαγάνδα των Τούρκων. Ουσιαστικά ενισχύουν την τουρκική προπαγανδιστική μηχανή. Είτε το θέλουν είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο επίτροπος Προεδρίας, Γιώργος Ιακώβου, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα για τα θέματα αυτά, ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, ανέφερε πως «οι υλικές ζημιές μπορεί να μην είναι μεγάλες, όμως τόνισε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για ν’ αρχίσουν κάποια έργα ανοικοδόμησης και στις δύο πλευρές και τώρα έρχονται αυτές οι ενέργειες». Ο ίδιος τόνισε ότι για λόγους που δεν κατανοούμε, έρχονται κάποιοι να κάνουν ζημιές σ’ ένα κτίσμα λατρείας της άλλης πλευράς.
Τα ακραία στοιχεία επιχειρούν με τις πράξεις τους, είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι αυτό δεν έχει καμία σημασία, να εξισώσουν τις τουρκικές βαρβαρότητες με τις ενέργειές τους. Και να φορτώσουν τις πράξεις τους στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Την ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία καταγγέλλει τη συστηματική καταστροφή από πλευράς των Τούρκων, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα, κάποιοι κρυπτόμενοι στο σκότος, στοιχείο δειλίας, επιχειρούν να τους δώσουν άλλοθι. Να δημιουργήσουν την εικόνα ότι «κάνουν αυτοί, κάνουμε και εμείς». Μια ψεύτικη εικόνα, η οποία εξυπηρετεί τους Τούρκους και μόνον αυτούς. Είναι προφανές πως στην τουρκική πλευρά υπάρχει μια επίσημη πολιτική, η οποία στοχεύει στην εξαφάνιση του όποιου ελληνικού στοιχείου στην κατεχόμενη Κύπρο. Τέτοια πολιτική έναντι των Τουρκοκυπρίων δεν υπάρχει από την πλευρά μας. Γι’ αυτό και οι ανεγκέφαλοι εξυπηρετούν τους Τούρκους και έτσι μόνο μπορεί να αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.