8/5/13

ΗΠΑ - Ρωσία: Υπέρ της διοργάνωσης διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Συρία

Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (και των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.
Οι ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και των ΗΠΑ Τζον Κέρι συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση στη Μόσχα στην ανάγκη να διοργανωθεί διεθνής συνδιάσκεψη για τον τερματισμό της σύρραξης στη Συρία και για να μην διασπαστεί η χώρα.
Ο Κέρι δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Λαβρόφ πως στόχος είναι να προσέλθουν στην ίδια τράπεζα των διαπραγματεύσεων οι αντιπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη συνδιάσκεψη που θα οργανωθεί πιθανότατα στα τέλη του μηνός.
Μία πολιτική λύση που θα προκύψει μέσω διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου θα βοηθήσει να αποτραπεί ο κίνδυνος διάσπασης της χώρας και θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση των ΗΠΑ να εξοπλίσουν τους αντάρτες, δήλωσε ο Κέρι.
Οι δύο υπουργοί παράλληλα εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μπορούν να αμβλυνθούν. «Ήρθα εδώ προσηλωμένος στην ιδέα πως η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργασθούν ενάντια στις κοινές προκλήσεις», υπογράμμισε ο Κέρι κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Λαβρόφ από την πλευρά του επεσήμανε πως οι συνομιλίες που είχε νωρίτερα ο Κέρι με τον ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο έγιναν μέσα σε καλό κλίμα: «Είμαστε ικανοποιημένοι με τον τόνο και την ατμόσφαιρα της συζήτησης», επεσήμανε ο Λαβρόφ στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στον στόχο της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ τους. «Μοιραζόμαστε πλήρως αυτή τη στάση», τόνισε.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.