22/5/13

Μέση Ανατολή: Σε αναζήτηση «χρήσιμου ηλίθιου»

1 σχόλιο:

  1. διερωτωμαι γιατι ο συντακτης του αρθρου, cristian, ενω αναφερεται στην ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, παραβλεπει ενα βασικοτατο παικτη στην συριακη κριση που ειναι η τουρκια και το εδαφος της οποιας , ειδικα η Κωνσταντινουπολη αποτελει την εδρα των << επιχειρησεων >>
    Ειναι γνωστο στους παροικουντας την Ιερουσαλημ οτι το περιβοητο πλεον ...operation room....βρισκεται στην Πολη και το διευθυνει ενας Λιβανεζος.
    Η χεζμπολα η οποια στηριζεται στο Ιραν και στην διαθεσιμοτητα του Συριακου εδαφους, εχει προφανεις λογους να στηριζει το καθεστως Ασαντ, οπως το στηριζει και η πλειονοτητα των παλαιστινιων οι οποιοι σε τακτα χρονικα διαστηματα διενεργουν π.χ αιμοδοσιες προς ενισχυση των τραυματιων του << καθεστωτικου στρατου>>.
    Μια παραμετρος που πρεπει να ληφθει υποψιν για την επιλυση της συριακης κρισεως ειναι αυτη της εξομαλυνσης της ρεβανσιστικης διαθεσης που διακατεχει πληθωρα Λιβανεζων για τα αισχη της Συριας την περιοδο του λιβανικου εμφυλιου και βεβαια αυτη ταυτη η δολοφονια του Χαριρι.
    Μια δευτερη σημαντικη παραμετρος που πρεπει να ληφθει υποψιν ειναι η τουρκικη σταση.
    Η τουρκια ωφειλει να μιλησει.
    Οποιαδηποτε αναστολη πιεσης προς την κατευθυνση της τουρκιας για την σκοπιμοτητα και τις ωφελειες που τυχον θελει να καρπωθει απο την συριακη κριση θα βαθυνει την κριση στην συρια.
    Οσο αφορα το ισραηλ, να μην ξεχναμε οτι το ισραηλ ειναι μια πυρηνικη δυναμη ...μια δυνατοτητα που μεχρι στιγμης δεν εχει επικαλεσθει,σε πεισμα οσων αποκαλουν το ισραηλ χασαπη της περιοχης και ειναι επισης γνωστο οτι οι ισραηλινοι δεν προκειται να << χαραμισθουν >> προς ωφελος κανενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.