20/5/13

Ρωσία: Αποχώρησε ο φερόμενος ως πράκτορας της CIA αμερικανός διπλωμάτης

Ο Αμερικανός διπλωμάτης και φερόμενος ως πράκτορας της CIA ο οποίος προσήχθη από τις ρωσικές αρχές και κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο διότι προσπαθούσε να στρατολογήσει ένα στέλεχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών αναζητούσε πληροφορίες για τους αδελφούς Τσαρνάεφ.
Αναχώρησε χθες από τη Ρωσία ο αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος χαρακτηρίστηκε persona non grata μετά τη σύλληψή του στη Μόσχα με ως πράκτορας της CIA που επεδίωκε τη στρατολόγηση μέλους της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB).
REUTERS
Ρωσία: Απελάθη αμερικανός διπλωμάτης ως «κατάσκοπος»
Οι ρωσικές αρχές απέλασαν τον Ράιαν Φογκλ τρίτο γραμματέα της πρεσβείας των ΗΠΑ στη ρωσική πρωτεύουσα, ισχυριζόμενες ότι είναι πράκτορας της CIA.
Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν τον Ράιαν Φογκλ, τρίτο γραμματέα του τμήματος πολιτικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, να εισέρχεται στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, να περνάει από τον έλεγχο των διαβατηρίων στον ειδικό χώρο για τους διπλωμάτες και στη συνέχεια να υποβάλλεται σε σωματικό έλεγχο.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε τον αμερικανό διπλωμάτη persona non grata, απαιτώντας να εγκαταλείψει τη χώρα «το συντομότερο».
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. χαχαχα!!
    Το..ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ, μου άρεσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο John Stockwell, πρώην πράκτωρ της CIA, ο οποίος μετά την περιπέτειά του στην Αγκόλα, παραιτήθηκε, έχει συγγράψει το βιβλίο "In Search of Enemies How CIA - Lost Angola".

    Στο βιβλίο του περιγράφει πως έδρων οι πράκτορες της υπηρεσίας αυτής. Ένα από τα πρωταρχικά τους καθήκοντα ήταν να να στρατολογούν στελέχη άλλων μυστικών υπηρεσιών, διπλωμάτες ή άλλα χρήσιμα για την συλλογή πληροφοριών άτομα.

    Φαντάζομαι ότι όλες οι συναφείς με την CIA μυστικές υπηρεσίες θα ασχολούνται και αυτές αντίστοιχα.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.