14/7/13

Βικτώρια Νούλαντ: «Πραγματική ευκαιρία» για επανένωση της Κύπρου

Η υποψήφια υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ανέφερε ότι «σήμερα έχουμε πραγματική ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουμε στην αλλαγή συμπεριφοράς και καταστάσεων, για την αντιμετώπιση της 40ετούς διαίρεσης της Κύπρου».
Αυτή ήταν και η μοναδική αναφορά της κας Νούλαντ στην Κύπρο, κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση, από την οποία απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στην Τουρκία, ενώ δεν υπήρξε μνεία ούτε στη διαφορά Ελλάδας – Σκοπίων για την ονομασία, ούτε της διαφοράς Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν. Της συνεδρίασης προέδρευσε ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ, Κρίστοφερ Μέρφι, κι όχι ο πρόεδρος της επιτροπής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ή η πρόεδρος της υποεπιτροπής Ευρώπης, Τζιν Σιαχίν. Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάστηκαν κι οι υποψηφιότητες του πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Douglas Edward Lute και του πρέσβη στον ΟΑΣΕ, Daniel Brooks Baer.
Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στη Νέα Υόρκη, Αποστόλης Ζουμπανιώτης, ερωτηθείσα από την κα Σιαχίν για την Κύπρο, η Βικτώρια Νούλαντ επανέλαβε τα εξής: «Πιστεύω ότι τώρα υπάρχει ευκαιρία. Οι καταστάσεις κι οι συμπεριφορές αλλάζουν, όχι απλά εντός της Κύπρου, αλλά επίσης και στην Ελλάδα και την Τουρκία και πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε πάνω σ' αυτό».
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Αλήθεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.