20/8/13

«ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» Ερντογάν: Το Ισραήλ υποκίνησε το πραξικόπημα στην Αίγυπτο

Ο ισλαμιστής Τούρκος πρωθυπουργός συνδέει την ανατροπή του «ομοϊδεάτη» του Μόρσι στην Αίγυπτο με τον εβραϊκό παράγοντα και τις ενέργειες του Ισραήλ, με δηλώσεις προς τα μέλη του κόμματός του.
Ερντογάν: Το Ισραήλ υποκίνησε το πραξικόπημα στην Αίγυπτο
Δύο εβδομάδες μετά τις βαριές ποινές εναντίον των Τούρκων στρατηγών, αξιωματικών και πολιτών που καταδικάστηκαν για την υπόθεση της Εργκένεκον, o Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν συνέδεσε το στρατιωτικό «πραξικόπημα» στην Αίγυπτο με μεθοδεύσεις του Ισραήλ για να ανακοπεί η άνοδος του πολιτικού Ισλάμ στην περιοχή.

«Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, έχουμε αποδείξεις», είπε ευθέως ο Ερντογάν στα μέλη του κόμματός του, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Αγκυρα την Τρίτη.
Μάλιστα, έκανε αναφορά σε δήλωση εβραίου διανοούμενου από την Γαλλία ο οποίος το 2011 είχε πει ότι ακόμη και αν οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι εκλεγούν, δεν θα ανέλθουν στην εξουσία, καθώς «η δημοκρατία δεν βρίσκεται στην εκλογική κάλπη».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εβραϊκή ταυτότητα του συγκεκριμένου διανοούμενου, όπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της Ζαμάν.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια έρευνα και δίκη για την υπόθεση της Εργκένεκον, κατά την οποία στοχοποιήθηκε ο τεράστιος παραστρατιωτικός και παρακρατικός μηχανισμός που είχε στόχο την ανατροπή κυβερνήσεων που δεν είχαν αμιγώς κεμαλικό χαρακτήρα.
Κορυφαίο πρόσωπο στη δίκη ήταν ο πρώην επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ, κατά πολλούς εβραίος, ο οποίος και καταδικάστηκε σε ισόβια.

ΕΘΝΟΣ

5 σχόλια:

  1. Εξι εκατομυρια ανθρωποι κρατανε 200 και την ευρωπη ολοκληρη μακρια απο σαρια μιναρεδες και μεσαιωνα . τιμη τους και μπραβο τους . εδω γεμισαμε γιωταδες το στρατευμα. ουτε στην χειρωτερη εβραια δεν μοιαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πραξικόπημα υποκινηθηκε από τον αιγυπτιακο λαό
    ο οποίος θέλει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του
    Οσα δεν φτάνει η αλεπού ( ερντογαν ) τα κάνει κρεμμασταρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χτυπᾶμε τὸ σαμάρι ν' ἀκούση ὁ γάιδαρος.
    Ἡ δήλωσις Ἐρντογὰν ἔχει στόχο τὶς Η.Π.Α., γι' αὐτὸ καὶ ἀντέδρασαν οἱ Η.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ασχολείται με τον Έρντο τώρα... μόνο η χεσμένη Ελλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μονίμως κάποιοι άλλοι του φταίνε εκεινού.
    Και βεβαίως, όποιος δεν μπορεί να δείρει τον γάιδαρο, δέρνει το σαμάρι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.