23/8/13

Μακριά από την Ελλάδα!

Του Θ. Ασημακόπουλου
   Η FIFPro έβγαλε απαγορευτικό σε παίκτες που θέλουν να έρθουν να παίξουν στη χώρα μας

Η Ελλάδα είναι μια καταπληκτική χώρα για να ζήσει ένας ξένος ποδοσφαιριστής. Οπως και η Κύπρος, με το θαυμάσιο κλίμα. Το ίδιο ισχύει και για πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Ομως, χθες, η FIFPro, ο παγκόσμιος σύνδεσμος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, έβγαλε απαγορευτική… ταξιδιωτική οδηγία!

«Ιδιαίτερη προσοχή σε προτάσεις από χώρες όπως η Τουρκία, η Κύπρος και η Ελλάδα» αναφέρει μία μακροσκελής ανακοίνωση προς όλους τους παίκτες του κόσμου.

«Για τις τρεις συγκεκριμένες χώρες συμβουλεύουμε αρνητικά όσους θέλουν να υπογράψουν συμβόλαια εκεί».

Τι ακριβώς συνέβη; Καμία… μύγα δεν τσίμπησε τον συγκεκριμένο οργανισμό. Απλώς οι οικονομικές ατασθαλίες και αθετήσεις από συλλόγους της χώρας μας, αλλά και των γειτόνων μας, έχουν φτάσει στο μη παρέκει.

Μάλιστα γίνεται ειδική αναφορά προς παίκτες που δεν παίζουν στην Ευρώπη, άρα είναι περισσότερο ανυποψίαστοι, τόσο αυτοί όσο και οι ατζέντηδές τους.

«Η Κύπρος για πολλά χρόνια κατέχει τα πρωτεία στις προσφυγές που κατατέθηκαν στη FIFA. Για τη δεύτερη θέση μονομαχούν η Ελλάδα με την Τουρκία» λέει η FIFPro και συνεχίζει με γλαφυρές περιγραφές, που δυστυχώς μας είναι γνώριμες: «Εχουμε εντοπίσει πολλές ομάδες οι οποίες, έπειτα από μερικούς μήνες, εμφανίζονται ασυνεπείς προς τους ποδοσφαιριστές. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο επαγγελματίας χάνει οριστικά τα χρήματά του, διότι οι σύλλογοι δηλώνουν πτώχευση. Υπόσχονται απίστευτα χρήματα και προνόμια, τα οποία όμως δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ο παίκτης δελεάζεται, αλλά στο τέλος καταλήγει χωρίς τα χρήματα που δικαιούται. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένας αθλητής ξεσπιτώνεται λόγω απλήρωτων ενοικίων».

Κανείς δεν μπορεί να κακίσει τον παγκόσμιο σύνδεσμο, καθώς μόνο στην Ελλάδα τα παραδείγματα είναι πολλά.

Νωπό ακόμη ένα, που είχε και τη «σφραγίδα» της ίδιας της ΕΠΟ. Με απόφαση που έβγαλε πριν από λίγες μέρες και μάλιστα από το… πουθενά, δικαίωσε για μια παλιά υπόθεση τον… Μακεδονικό για οφειλόμενα προς τον τότε παίκτη του, Τσίπεφ, ανατρέποντας απόφαση της FIFA!

Ετσι η ΑΕΚ με το «δεδικασμένο» που δημιουργήθηκε θα μπορεί πλέον «εύκολα» να φεσώσει οριστικά και αμετάκλητα όλους τους πρώην ποδοσφαιριστές της.

Επειδή υπάρχουν και οικονομικά παραδείγματα προς μίμηση σε αυτές τις τρεις χώρες, η FIFPro επισημαίνει: «Πολύ μικρότερο ρίσκο παρουσιάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια ομάδα που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτές, συμμορφώνονται εύκολα με το σύστημα αδειοδότησης της UEFA».

EFSYN

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω για αλλού αλλά στην Ελλάδα η Τουρκία κάνει ό,τι γουστάρει. Όλα της βγαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.