5/8/13

Αίγυπτος: συνάντηση αράβων και δυτικών απεσταλμένων με τον έγκλειστο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Η ομάδα των αράβων και των δυτικών απεσταλμένων, συναντήθηκαν με τον ανώτερο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Χαϊτάρ ελ- Σατέρ, τη Δευτέρα στη φυλακή όπου κρατείται, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.

Το πρακτορείο ΜΕΝΑ επικαλούμενο μια «ενημερωμένη πηγή», μετέδωσε ότι η συνάντηση έγινε και «η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Σατέρ για μια ώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα».
Όπως ανέφερε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων, που λίγο νωρίτερα είχε μεταδώσει αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διέψευδε τη πιθανότητα της συνάντησης, οι απεσταλμένοι που μετέβησαν στην Αίγυπτο στο πλαίσιο μεσολαβητικής προσπάθειας για να δοθεί ένα τέλος στην κρίση της Αιγύπτου, έλαβαν ειδική άδεια από το Γενικό Εισαγγελέα για να επισκεφθούν τον έγκλειστο ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Η αντιπροσωπεία των μεσολαβητών αποτελείται από απεσταλμένους των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αίγυπτο αναμένονται δυο αμερικανοί γερουσιαστές για συζητήσεις με το στρατό, την μεταβατική κυβέρνηση και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης. Οι γερουσιαστές είναι οι Ρεπουμπλικάνοι, Λίντσεϊ Γκράχαμ και Τζον Μακέι.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.