13/10/13

Διάρρηξη στο διαμέρισμα μιας δικαστή του αντιτρομοκρατικού δικαστικού σώματος: Τι σχέση με τη δολοφονία των 3 Κουρδισσών ακτιβιστριών;

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας (Γαλλία)                   (μτφ. Κριστιάν)
Κούρδοι προς γαλλικές αρχές για τη δικαστική έρευνα της δολοφονίας των τρίων γυναικών: ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ;
"Κάθε Τετάρτη, οι Κούρδισσες γυναίκες διαδηλώνουν στο Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις..."
Το διαμέρισμα μιάς δικαστή του αντιτρομοκρατικού δικαστικού τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Παρισιού διαρρήχθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την δικαστή Jeanne Duye η οποία ερευνά μεταξύ άλλων τη περίπτωση της δολοφονίας των τριών Κουρδισσών ακτιβιστριών τον Ιανουάριο 2013.

Η ύποπτη διάρρηξη αυτή αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Le Parisien, η οποία ισχυρίζεται ότι «ο ή οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο, χωρίς ίχνη, και να κατασχέσουν ένα φορητό υπολογιστή που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις που διεκπεραιώνονται από την δικαστή». Διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, πρόκειται για την Jeanne Duye, που διορίστηκε στο αντιτρομοκρατικό τμήμα πριν περίπου ένα χρόνο. 
«Οι διαρρήκτες φέρονται να κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι της χωρίς να προκαλέσουν ζημιά και κατάσχεσαν ένα φορητό υπολογιστή που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις που διεκπεραιώνονται από την δικαστή. Όντας νέα στην ομάδα, η τελευταία εργάζεται περισσότερο σε όλα τα είδη υποθέσεων, τόσο ισλαμικές όσο και κορσικές ή ακόμη το σαμποτάζ της Tarnac το 2008. Συχνά εξάλλου με συνεργασία με άλλους» ανέφερε η εφημερίδα.

Ένας δικαστής που δουλεύει στην πρωτεύουσα, τον οποίον αναφέρει η Φιγκαρό, δήλωσε  από τη πλευρά του ότι ένας υπολογιστής εργασίας του δικαστηρίου «εμπεριέχει ασφαλώς νομικά έγγραφα από σαρώσεις,  στοιχεία των δικαστικών ερευνών που δεν έχουν ταξινομηθεί ως εμπιστευτικά ή απόρρητα της άμυνας, δεδομένου ότι ένας φάκελος δικαστικής έρευνας είναι προσιτός πρακτικά στους δικηγόρους».

Αλλά ούτε η Le Parisien, ούτε η Le Figaro ούτε και η Le Monde δεν έκαναν τη σύνδεση μεταξύ της διάρρηξης και της υπόθεσης της δολοφονίας των τριών Κουρδισσών γυναικών.

ΗΤΑΝ Ο OMER GUNEY ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ;
Περιέργως, αυτή η διάρρηξη εμφανίζεται μετά από την αίτηση που κατατέθηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο των συγγενών των θυμάτων Me Antoine Compte, για να μάθουν αν ο φερόμενος ως δολοφόνος Ömer Γκιουνέι, τελούσε υπό παρακολούθηση από τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών πριν από τα εγκλήματα. 
Σύμφωνα με άρθρο του Γαλλικού πρακτορείου Ειδήσεων AFP, που δημοσιεύθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Antoine Comte είχε επιβεβαιώσει ότι είχε καταθέσει «αίτηση για όλες τις διοικητικές παρακολουθήσεις» που θα μπορούσαν να στόχευαν τον Ömer Güney αν ήταν αντικείμενο παρακολούθησης» από τις  γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Μου απάντησαν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά περιστατικά», θρήνησε ο κ. Comte ο οποίος δήλωσε ότι άσκησε έφεση κατά αυτής της άρνησης. 
Μια πηγή κοντά στην υπόθεση που αναφέρεται από AFP ανέφερε ότι οι αντιτρομοκρατικοί δικαστές Christophe Teissier και Jeanne Duye απέρριψαν το αίτημα για ανάληψη δράσης στις 20 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ;
Προκύπτουν πολλά ερωτήματα: δεν έχει αυτή η διάρρηξη σχέση με την υπόθεση των τριών γυναικών που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι για να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων; Ποιος έχει συμφέρον να κλείσει αυτό το φάκελο αυτής της πολιτικής δολοφονίας ή μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα τέτοιας δικαστή «χωρίς να αφήσει ίχνος»; Μήπως  έχουν σχέση οι γαλλικές η ξένες υπηρεσίες με αυτή τη διάρρηξη; Είναι γνωστό ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες «ύποπτες» ή «βρώμικες» υποθέσεις στον κόσμο.
Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται ενάντια στη σιωπή των γαλλικών αρχών για αυτή τη τριπλή δολοφονία για την οποία οι Κούρδοι περιμένουν μια συγκεκριμένη πρόοδο  για περισσότερο από εννέα μήνες. 
Κάθε Τετάρτη, οι Κούρδισσες γυναίκες διαδηλώνουν στο Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις για να ρωτήσουν στη δικαιοσύνη με το σύνθημα «ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ;».

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ;
Η Sakine Cansiz, 55 χρονών, συν-ιδρυτής του PKK, η Dogan Fidan, 32 χρονών, εκπρόσωπος του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου, με έδρα τις Βρυξέλλες, και η Leyla Saylemez, 24 χρονών, μέλος ενός κινήματος νεολαίας, εκτελέστηκαν στις 9 Ιαν. 2013 στο κουρδικό κέντρο πληροφοριών (CIK), στο Παρίσι.

Οι Κούρδοι δεν βλέπουν πειστική προσπάθεια από τις γαλλικές αρχές για να διαλυθεί η ομίχλη γύρο από τη δολοφονία των Κούρδισσων γυναικών, ενώ το κουρδικό κέντρο πληροφοριών (CIK) στο Παρίσι και οι  δραστηριότητες των Κούρδων επί του γαλλικού εδάφους ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση. Καμία δήλωση δεν έγινε σχετικά με την πρόοδο αυτής της υπόθεσης. Τίποτα δεν ειπώθηκε για τα σκοτεινά ταξίδια του Omer Guney στην Τουρκία, το τελευταίο τον Δεκέμβριο 2012, λίγες εβδομάδες πριν από την τριπλή δολοφονία.

Ο Ömer Γκιουνέι ήταν πολύ γνωστός των γαλλικών υπηρεσιών επειδή είχε συνελήφθη το Μάρτιο 2012 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στον Πύργο του Άιφελ, και μετά τον Δεκέμβριο στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους. 
Η ολλανδική αστυνομία είχε ενημερώσει τις γαλλικές αρχές για τη σύλληψη του, και μετά από λίγες ώρες, αφέθηκε ελεύθερος ο φερόμενος ως δολοφόνος των τριών γυναικών, χωρίς καμία ανάκριση.

Εκτός από τη φυλάκιση του Ömer Γκιουνέι στις 21 Ιανουαρίου, τα πάντα παραμένουν μυστήριο: ποια είναι η αληθινή ταυτότητα του Ομέρ Γκιουνέι, ποιες είναι οι δεσμεύσεις του, ποιος ο ρόλος στη δολοφονία, τα κίνητρά του, τα ταξίδια του στην Τουρκία, ποίοι είναι οι πιθανοί εντολοδόχοι της σφαγής; Γιατί αυτή η σιωπή; Είναι συνενοχή;

«Δεν υπάρχει πολιτική δολοφονία στη Γαλλία, που να κατονόμασε ποτέ την ευθύνη ενός  εντολοδόχου κράτους» και «πολύ θα ήθελα να σπάσω αυτή την παράδοση», είπε ο Maitre Comte στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.