22/10/13

Ο νεο-οθωμανισμός του Βερολίνου

Η Γερμανία δεν λειτουργεί μόνο ως δύναμη οικονομικής κατοχής της Ελλάδας, αλλά και ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας ολόκληρης της γηραιάς ηπείρου. Τα σχέδια που εξυφαίνονται στην πρωτεύουσα της «ατμομηχανής» της Ευρώπης στρέφονται ευθέως εναντίον του τρόπου ζωής των πολιτών του Νότου και είναι αντίθετα με τη διατήρηση των βασικών χαρακτηριστικών της ταυτότητας του δυτικού πολιτισμού.
Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα μας, επικαλούμενη τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, «η Γερμανία προτίθεται να κάνει στροφή 180 μοιρών με την άρση της αντίθεσής της αναφορικά με τις νέες ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.».

Το Reuters δεν δημοσιοποίησε αυτή την εκτίμηση αυθαιρέτως, αλλά στηρίχτηκε στα λόγια «πηγής που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση».

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα αναμένεται να εξεταστεί από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. η έκθεση της Κομισιόν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε., όπου θα αποφασιστεί αν θα ανοίξει το κεφάλαιο της περιφερειακής πολιτικής και για την Τουρκία. Σ' αυτή τη συγκυρία έρχεται η «διαρροή» περί αλλαγής πλεύσης της γερμανικής πολιτικής για τις «ευρωπαϊκές προοπτικές» της βαθιά αντιδημοκρατικής Τουρκίας.

Η διγλωσσία της γερμανικής κυβέρνησης, αν και γενικά πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε όλα τα επίπεδα, στην περίπτωση της εισδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. εντυπωσιάζει. Κάθε καλόπιστος παρατηρητής σίγουρα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να συζητηθεί καν η είσοδος της Τουρκίας -μιας χώρας που καταπιέζει μειονότητες και κατέχει σχεδόν το ήμισυ του εδάφους της Κύπρου- στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι εξωφρενικό η χώρα που κατευθύνει την πολιτική της Ε.Ε. να μεθοδεύει την εισδοχή σε αυτήν μιας μουσουλμανικής περιφερειακής δύναμης που αριθμεί 76.000.000 πολίτες με εντελώς ασύμβατη -προς τις αρχές και τις αξίες μας- κοσμοαντίληψη.

Φυσικά, για την Ελλάδα αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί την προσωποποίηση του εφιάλτη! Ειδικά αν συνυπολογιστεί το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση σ' οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. επιθυμούν. Ο διαφαινόμενος νεο-οθωμανισμός του Βερολίνου είναι βόμβα στα θεμέλια της Δύσης!

"δημοκρατία"

3 σχόλια:

  1. Δεν αποτελεί τόσο σοβαρη εξέλιξη. Είναι απόρροια των διαπραγματευσεων για τον σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχει σοβαρά ερείσματα στην Τουρκική Κοινότητα.Η Ειδική σχέση έχει κλειδώσει και δεν υπάρχει περίπτωση μεταβολής της .Αλλωστε και η Τουρκία δεν επιθυμεί ένταξη, η ενταξιακή πορεία ως γνωρίζει πολύ καλύτερα απο όλους μας ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου αποτελούσε άλλοθι για την διελκυστίνδα εντός Τουρκίας μεταξύ Κεμαλιστών-Ισλαμιστών.

    Ολως τυχαίως οι Αλεβίτες είναι αντισουνίτες και πιο κοντά στους κεμαλιστές και όλως τυχαίως το 25% των Τούρκων διάκειται φιλικά προς τον Ασαντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βέτο υπάρχει για να το βάζουν οι σοβαρές χώρες, που είναι σε θέση να του κάνουν χρήση.

    Η Τουρκία ξαναθυμήθηκε την Ευρώπη, τώρα που είδε ότι δεν της βγαίνει το νεοοθωμανικό όνειρο. Διότι αυτοκρατορικές βλέψεις και ΕΕ δεν συμβιβάζονται.

    Εν πάση περιπτώσει, για πολλούς και διαφόρους λόγους, η πλήρης ένταξή της στην ΕΕ είναι μάλλον αδύνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.