19/10/13

Φύλλο & φτερό το μουσείο Πάλλη

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ KΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ G3
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αποτελέσματα των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου του Αναστάσιου Πάλλη στη Βάρη, όπου οι έλεγχοι συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν εκεί κρύβεται το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζουν εντατικά την εξονυχιστική εξέταση των κοντέινερ που βρέθηκαν στον αχανή χώρο των 4.000 στρεμμάτων, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος «ΠΑΛΙΣ». Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των όπλων που έχουν εξεταστεί είναι μουσειακά κομμάτια, ωστόσο δεν αποκλείεται κατά τον έλεγχο στα υπόλοιπα κοντέινερ να εντοπιστούν «ύποπτα» υλικά.
Συνολικά στην έκταση του μουσείου Πάλλη έχουν βρεθεί 43 κοντέινερ. Αφού ανοίχτηκαν όλα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν όπλα σε τουλάχιστον τρία από αυτά. Το ένα ανοίχτηκε την πρώτη μέρα και η καταμέτρηση άρχισε.
Από τη διασταύρωση των εγγραφών που συνοδεύουν τα κοντέινερ διαπιστώθηκε πως ο οπλισμός του συγκεκριμένου κοντέινερ εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί μουσειακών εκθεμάτων. Ομως οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς είναι πολλά τα κοντέινερ που δεν έχουν εξεταστεί ακόμα και δεν αποκλείεται να βρεθεί οπλισμός που είναι λειτουργικός, δηλαδή παράνομος. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν εντοπίσει στα ανοιγμένα κοντέινερ εξαρτήματα από πολεμικά τυφέκια, αλλά και πιστόλια.
Ναζιστικές στολές πλάι σε ναζιστικές σημαίες, αγάλματα με τον αετό των SS και φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ βρέθηκαν σε ειδικό δωμάτιο της έπαυλης του φυγόδικου εφοπλιστή
Ναζιστικές στολές πλάι σε ναζιστικές σημαίες, αγάλματα με τον αετό των SS και φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ βρέθηκαν σε ειδικό δωμάτιο της έπαυλης του φυγόδικου εφοπλιστή
«Δεν αποκλείουμε κατά την πορεία των ερευνών να βρεθούν κάποια όπλα που δεν είναι ?σωστά?. Το μουσείο είναι γεμάτο από πολεμικό υλικό. Τα υλικά είναι τόσο πολλά, που για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει θα μας πάρει μέρες», δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.
Πάντως, στελέχη της Κατεχάκη εκτιμούσαν πως «δεν είναι αόριστη και αβάσιμη η θεωρία περί λαθρεμπορίου όπλων, καθώς υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις και μεγάλη διακίνηση κοντέινερ με άγνωστο περιεχόμενο. Πιθανότατα υπάρχουν κοντέινερ του Πάλλη σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως βόρεια ή και στην Κρήτη. Και αυτό αποτελεί μέρος της έρευνας των Αρχών».
Παρότι το μουσείο είχε ελεγχθεί τον περασμένο Απρίλιο μετά τις καταγγελίες του πρώην συνεργάτη του επιχειρηματία Εντουαρντ Στέισι ότι είχε δει τουλάχιστον 4.000 όπλα τύπου G3 και ΑΚ47 (τα γνωστά καλάσνικοφ), ο έλεγχος έφερε στο φως περίπου 70 όπλα χωρίς τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Ο υπόλοιπος οπλισμός που είχε δει με τα μάτια του ο Βρετανός απόστρατος αναζητείται.
Φύλλο & φτερό το μουσείο Πάλλη
Στο μεταξύ, η διερεύνηση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις αστυνομικών υπαλλήλων και υπηρεσιών κατά τη διαδικασία αξιοποίησης των καταγγελιών του πρώην αξιωματικού του Βρετανικού Στρατού συνεχίζεται.
Οι «αδιάφθοροι» εξετάζουν και τις ιδιαίτερες σχέσεις του Πάλλη στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ, αφού ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός ότι βρέθηκαν όπλα με άδειες κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως τα όπλα να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, καθώς και από το ότι φέρεται να απολάμβανε την «προστασία» από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», οι άδειες για τα κυνηγετικά όπλα έχουν εκδοθεί από την Κρατική Ασφάλεια. Εκεί αναζητούνται οι ευθύνες για το πώς οι αστυνομικοί ενώ δεν είδαν όπλα κυνηγιού «δέχθηκαν» να εκδώσουν άδεια. Το ενδεχόμενο η εντολή να έχει δοθεί... «άνωθεν» δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς ο Πάλλης υπήρξε φίλος αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Ανακλήθηκε η άδεια της ναυτιλιακής εταιρείας
Την άδεια εγκατάστασης στον Πειραιά ναυτιλιακής εταιρείας που είχε αιτηθεί ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης ανακάλεσε με απόφασή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν η αστυνομική επιχείρηση στον χώρο του μουσείου Πάλλη στη Βάρη Κορωπίου.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αναστάσιου Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από τον Ιούλιο του 2013 για την υπόθεση της τράπεζας FBB. Την Πέμπτη ο εισαγγελέας εξέδωσε συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους 52χρονου Πάλλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λακαφώσης έδωσε εντολή να διαταχθεί έρευνα και σε βάρος του τοπικού διοικητή της Αστυνομίας, ο οποίος χορηγούσε στον καταζητούμενο σήμερα επιχειρηματία άδειες οπλοκατοχής για όπλα που εμφανίζονταν ως κυνηγετικά, αλλά στην πραγματικά ήταν βαριά και καθ' όλα ενεργά πυροβόλα όπλα. Παράλληλη έρευνα διενεργεί και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστώσει μάλιστα πώς είχαν δοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων για όπλα μάχης.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
Έθνος

2 σχόλια:

  1. Εγώ άκουσα άλλα. Οι δικοί του στην αντιτρομοκρατική δεν έδειξαν το αντίστοιχο γιαπωνέζικο τμήμα για να μη χαρακτηριστεί σχιστομάτης. Για τα άλλα τμήματα αγγλικό, αμερικάνικο, ελασίτικο ή του εθνικού στρατού της αντίστοιχης περιόδου δεν ενδιαφέρονται οι διάφοροι εισαγγελάτοι γιατί δεν μαστιγώνουν το συναίσθημα των ορθίως κοιμωμένων που στηρίζουν ακόμα τους κλέφτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ενδιαφέρονται οι εισαγγελείς; Από πού συνάγεται αυτό το συμπέρασμα; Ας εμφανιστεί ο "κύριος" αυτός για να δώσει εξηγήσεις, γιατί κρύβεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.