2/10/13

Διώξεις Χ.Α.: «Η Δικαιοσύνη να αφεθεί να επιτελέσει το έργο της»

FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS
Με ομόφωνη απόφαση των δικαστικών αρχών ελεύθεροι αφέθηκαν με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης (αριστερά), Ηλίας Παναγιώταρος (κέντρο) και Νίκος Μίχος.

Στην ανάγκη να δοθεί χρόνος στη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της αναφέρθηκαν  τόσο τα στελέχη της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρώτα σχόλιά τους για την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Ν. Μίχου.
Επί του παρόντος οι πάντες τελούν εν αναμονή της απογευματινής κατάθεσης του Ν. Μιχαλολιάκου και της απόφασης των δικαστικών αρχών αν θα αφεθεί ελεύθερος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.  
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής με πιθανή πλέον την παρουσία των τριών βουλευτών.  
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου ζήτησε η Δικαιοσύνη να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, σε ένα πρώτο του σχόλιο δήλωσε ότι «η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται» και  τάχθηκε κατά της «ποδοσφαιρικής λογικής "ποιος έχασε, ποιος κέρδισε"» διερωτώμενος χαρακτηριστικά αν «βιαζόμαστε λίγο;».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης σημείωσε στην τηλεόραση του «Σκάι» ότι δε γνωρίζει ακόμη το σκεπτικό της απόφασης», αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «το ότι είναι ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές δε σημαίνει ότι είναι και αθώοι».
Στο ΠΑΣΟΚ απέφυγαν να τοποθετηθούν και παραπέμπουν στις μεσημεριανές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου. 
Τέλος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real τόνισε ότι «το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης», διευκρινίζοντας ότι «η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων».
newsroom naftemporiki.gr

4 σχόλια:

  1. Η Φράση του Κου Τσίπρα "να εργαστούν για να ακυρώσουν τις όποιες προβοκατόρικες ενέργειες" αποκτά νέα διάσταση.

    Η Απόφαση της Δικαιοσύνης είναι Καθαρά Πολιτική .Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως τα δημοσκοπικά αποτελέσματα κατέγραψαν πτώση της δύναμης της αλλά ελάχιστη ενίσχυση της Ν.Δ.

    Η Προσπάθεια όξυνσης κατά ένα περίεργο τρόπο δεν έρχεται απ οτον ΣΥΡΙΖΑ , δεξιά στελέχη επιδίδονται σε εμπρηστικές δηλώσεις σε περίεργες στιγμές και ανευ λόγου και αιτίας

    Αν κάποιοι έχουν κατά νού να προκαλέσουν μεγαλύτερη κρίση για να ξεπεράσουν την πρώτη κρίση, θα πρέπει να έχουν κατά νού:
    1) την θεωρία των αλλεπάλληλων κυμάτων
    2) την αναγκαιότητα για διαχείριση της κρίσης απο υψηλού επιπέδου κλιμάκια
    και 3) το τυχαίο συμβάν που μπορεί να τινάξει στον αέρα τον όποιο σχεδιασμό

    Η Ερώτηση είναι σαφής και μας αφορά όλους, αν υπάρξει σκηνικό τύπου Αμφιάλης απο την αντίθετη πλευρά τι θα προκληθεί;

    Ας προσέχουν λοιπόν πολύ καλά όσοι διαθέτουν κάποιο ειδικό βάρος στο τι λένε και τι γράφουν πρώτον και δεύτερον στο τι πράττουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο δρόμος που ακολούθησε ο Σαμαράς μάλλον κατόπιν πιέσεων Βενιζέλου και ΔΗΜΑΡ αντί να απαξιώνει τη ΧΑ την καθάρισε και την εξύψωσε.Ουδείς θα θυμάται το δολοφονικό περιστατικό.Αλλά ότι μπήκε και βγήκε από τη φυλακή η οργάνωση.Ο Έλληνας που κυνηγιέται από τις τράπεζες ψυχολογικά θα ταυτιστεί με τους χρυσαυγίτες.Ως εκ τούτου η υπόθεσις ήταν ένα μεγάλο φιάσκο της Δημοκρατίας το Σάββατο ! Τα λέγαμε τα γράφαμε.Δεν άκουγε κανείς.Κίνδυνος θάνατος για τη Δημοκρατία το συνταγματικό τόξο.Πάει να καθαρίσει το φαίνομενο με το λάθος τρόπο ! Αν δεν γινόταν καμία σύλληψη σε ένα μήνα είχε πέσει στο μισό η ΧΑ...Βιάστηκαν και έκαναν πατάτα.Τι έπρεπε να γίνει ? Τίποτα ! Είχε τελειώσει μόνη της η ΧΑ μετά τη δολοφονία Φύσσα.Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβερνηση και κατα γενικη επεκταση το συστημα, τους εκανε ''ηρωες''...Απο ΄δω και περα ας θερισουν ο,τι εσπειραν. Το αβγο του φιδιου βρυχαται και κανεις δεν ειδε οτι το αβγο καποιος το δημιουργησε τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συνετός μαχητής, όταν βγάζει το σπαθί από τη θήκη, θα πρέπει να είναι έτοιμος να συνεχίσει.
    Αλίμονο αν βγάζοντάς το, το ξαναβάλει μέσα...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.