4/12/13

Προσεγγίζει τα 400 εκατ. η προσφορά για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Σήμερα βελτιωμένες προτάσεις - Την άλλη εβδομάδα η ανάδειξη πλειοδότη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
Τίμημα που κινείται στην περιοχή των 380 με 400 εκατ. ευρώ (για το 90% της Αστήρ Παλλάς ΑΣΤΗΡ Βουλιαγμένης, χωρίς να υπολογίζονται τα δάνειά της) αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ-3,93% και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η ανάδειξη του πλειοδότη θα γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας καθώς κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί ένα επιπλέον χρονικό διάστημα για να εξασφαλίσουν οι ενδιαφερόμενοι τις αναγκαίες εγγυητικές επιστολές, ενώ σήμερα θα κατατεθούν οι βελτιωμένες προσφορές των τριών κοινοπραξιών που συνεχίζουν στη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα δεδομένα του διαγωνισμού, την καλύτερη οικονομική προσφορά, έχει κάνει η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η αραβικών συμφερόντων AGC Jermyn Street IV. Χωρίς βεβαίως να είναι γνωστό τι θα πράξει στη βελτιωμένη προσφορά της, καθώς και τι θα πράξουν οι συνυποψήφιοι, η αρχική της είναι της τάξεως των 380 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό παραπέμπει σε μια αποτίμηση της συνολικής αξίας του ακινήτου (100% της εταιρείας Αστήρ Παλλάς, γη κ.λ.π.) σε περίπου 470 εκατ. ευρώ, νούμερο που περιλαμβάνει και τα δάνεια που έχει η εταιρεία, ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ.
Περισσότερα στη «Ναυτεμπορική»

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.