11/3/14

Η Τουρκία τινάζει στον αέρα την ηρεμία Αν. Μεσόγειο, δρώντας παράνομα ως κράτος-συμμορία

Η Τουρκία κάνει αντίποινα για την άσκηση προγραμματισμένη Ελλάδος,  Κύπρου Ισραήλ, στέλνοντας στην περιοχή φρεγάτα και υποβρύχια
Του Λούκα Φέσια 
Εντείνει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία. Αποστέλλει φρεγάτα και υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού, για να συνοδεύουν το σκάφος Barbaros στις παράνομες έρευνες του, σε αντίποινα για τη νέα στρατιωτική άσκηση που ετοιμάζει η Κύπρος, αυτή τη φορά με δυνάμεις του Ισραήλ αλλά και της Ελλάδας.
Με το αιτιολογικό της στρατιωτικής υποστήριξης στις παράνομες έρευνες που διεξάγει τους τρείς τελευταίους μήνες, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας το ερευνητικό σκάφος Barbaros, η Τουρκία στέλνει στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου την φρεγάτα «Ιμβρος», καθώς και δύο ειδικά υποβρύχια.

Την πληροφορία μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας ότι το σκάφος διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Η Τουρκία κάνει αντίποινα για την άσκηση της Κύπρου με το Ισραήλ, στέλνοντας φρεγάτα και υποβρύχια
Συγκεκριμένα, η φρεγάτα Ιμβρος χαρακτηρίζεται ως το τελειότερο σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αφού διαθέτει ελικοδρόμιο για τελευταίου τύπου αεροσκάφη και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μακρού βεληνεκούς.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι τουρκικές κινήσεις, αποτελούν απάντηση στην κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου, με την ονομασία «Νέμεσις».

Το σενάριο της άσκησης, προβλέπει την αντιμετώπιση σοβαρού επεισοδίου σε πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι τις επόμενες ημέρες η Τουρκία θα ανακοινώσει την αποστολή επιπρόσθετων δυνάμεων του τουρκικού στόλου για μόνιμη παρουσία στη περιοχή της Μεσογείου, με βάση το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.


Νωρίτερα.

Θερμαίνει τη Mεσόγειο η Τουρκία-στέλνει φρεγάτα και δυο υποβρύχια

Η Τουρκία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ τη φρεγάτα TCG Gökçeada (F494) και δύο υποβρύχια προκειμένου να υποστηρίξει στρατιωτικά τις έρευνες που διεξάγει και θα συνεχίσει μέχρι το Μάιο το ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές-οικόπεδα εντός της ΑΟΖ της Κύπρου.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνδέεται με την άσκηση που έχουν προγραμματίσει για τις 10 Απριλίου η Κύπρος, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Η ονομασία της άσκησης είναι «Νέμεσις» και στόχος είναι η ασφάλεια πλατφόρμας εξόρυξης φυσικού αερίου από την Κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πηγές από η Τουρκία αποφάσισε να διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού σκάφους Barbaros, που διεξάγει εδώ και τρεις περίπου μήνες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας στην περιοχή σε πρώτη φάση την φρεγάτα με την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος, η οποία, όπως τονίζεται, θα συνοδεύεται και από δυο «ειδικά» υποβρύχια.

Τις επόμενες μέρες οι κινήσεις των Τούρκων θα εντατικοποιηθούν καθώς σχεδιάζεται και η αποστολή περισσότερων πολεμικών ναυτικών δυνάμεων για μόνιμη παρουσία στην περιοχή.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβάλλεται, για να διατηρήσει την αξιοπιστία του, να κάνει πράξεις τις υποσχέσεις του, αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να παύσει τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    Είναι εμφανές πως η Άγκυρα τορπιλίζει ευθέως τις διαπραγματεύσεις, η Ελληνική πλευρά τόσο με την Κυπριακή κυβέρνηση όσο και με την Ελλαδική θα πρέπει με συντονισμένες, έντονες και επιθετικές διπλωματικές ενέργειες σε όλα τα επίπεδα να υπερτονίσει την υπονόμευση των διαπραγματεύσεων και να δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες επίλυσης του Κυπριακού. Τώρα οι Μεγάλοι θα νοιαστούν μιας και η Κύπρος έχει φυσικούς πόρους, αλλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι στόχους έχουμε για την Κύπρο και να δείξουμε αποφασιστικότητα. Το να υποχωρούμε στα τερτίπια της Άγκυρας μόνον κακό κάνει, οι κυβερνήσεις χάνουν την αξιοπιστία τους, οποια τους έχει απομείνει και εν τελει θα βρεθούμε προ δυσάρεστων γεγονότων.

    Στα Υπουργεία τους αρέσει και ένα άλλο παραμυθάκι, ότι ο στρατός στην Τουρκια υπονομεύει τον Ερντογάν και για αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει κρίσεις, αλλα ηθελημένα μάλλον αγνοούν πως στο Κυπριακό οι απόψεις ταυτίζονται ενώ το Βάρβαρος δεν το έστειλε ο στρατός! Οι Τούρκοι απλώς για άλλη μια φορα βλέπουν πως οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι έτοιμες να παραδώσουν τα πάντα και κάνουν μια ανέξοδη επίδειξη ισχύος προσπαθώντας να ενοχοποιήσουν την Ελληνική πλευρά και να οδηγήσουν σε τετελεσμένα, e λοιπόν πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε δυναμικά και επιθετικά και συντονισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΕΝΩ ΠΕΡΙΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΗΣ.

    ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.