15/3/14

Οι προβοκάτορες έπιασαν "δουλειά" στο Χάρκοβο - Δυο νεκροί από σφαίρες ενόπλων του Κιέβου

Στην Ουκρανία οι καραμπινάτοι νεοναζί δεν ενοχλούν τους Δυτικούς "υπερασπιστές" της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
 Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν τη νύχτα στο Χάρκοβο, στην ανατολική Ουκρανία από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ριζοσπαστών εθνικιστών και φιλορώσων ακτιβιστών.
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, νεκροί είναι ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένας άνθρωπος που διερχόταν από το σημείο των ταραχών. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αστυνομικός, η κατάσταση του οποίου κρίνεται σοβαρή.
Οι φιλορώσοι επιχείρησαν να μπουν σε ένα κτήριο όπου βρισκόταν μια ομάδα ανδρών για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι το βράδυ της Παρασκευής πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών.
Οι άνδρες που βρίσκονταν εντός του κτηρίου άνοιξαν πυρ αλλά η πηγή δεν διευκρίνισε εάν οι φιλορώσοι απάντησαν στα πυρά.
Στο κτήριο όπου ξέσπασαν οι συγκρούσεις στεγάζονται μεταξύ άλλων και τα γραφεία μιας δεξιάς ριζοσπαστικής οργάνωσης που αποκαλείται «Πατριώτες της Ουκρανίας».
Οι δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν πολύ γρήγορα στο σημείο και ακολούθησε πολύωρη πολιορκία του κτηρίου κατά τη διάρκεια της οποίας οι ένοπλοι -περίπου 30 άνδρες- έπιασαν τρεις ομήρους, δύο φύλακες άλλων γραφείων και έναν αστυνομικό ο οποίος μπήκε μέσα για να διαπραγματευτεί μαζί τους.
Τελικά οι ένοπλοι απελευθέρωσαν τους ομήρους, παρέδωσαν τα όπλα τους και συνελήφθησαν.
Ο υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας Κονσταντίν Ντολγκόφ κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να κηρύξουν εκτός νόμου τις εθνικιστικές οργανώσεις, με αφορμή το επεισόδιο αυτό.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.