4/3/14

«Παγώνει» κάθε στρατιωτική σχέση με τη Μόσχα η Ουάσινγκτον

Αναστέλει κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία η Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένων και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.
«Παρά το γεγονός πως η στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία μας είναι πολύτιμη, εντούτοις- υπό τις παρούσες συνθήκες και εξελίξεις στην Ουκρανία, είμαστε αναγκασμένοι να θέσουμε σε αναμονή κάθε αμοιβαία στρατιωτική δέσμευση, κάθε κοινή άσκηση και στρατιωτικό σχεδιασμό διμερούς φύσης» γράφει η ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, Τζον Κόρμπι«οι ΗΠΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και κρατά συνεχή επαφή με τους συμμάχους και τους εταίρους, ενώ καλούμε για άλλη μια φορά τη Μόσχα να διατάξει την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Κριμαία προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση».
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης το Πεντάγωνο διέψευσε κάθε αναφορά στα διεθνή ΜΜΕ για μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων και πολεμικών πλοίων του αμερικανικού ναυτικού στην περιοχή: «Το US Navy βρίσκεται σε προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, από κοινού με τους συμμάχους μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Η Ρωσία Τώρα

9 σχόλια:

  1. Στεναχωρήθηκα τώρα.Δεν θα κοιμηθώ το βράδυ.Σοβαρά τώρα πουλάνε μαγκιά τα αμερικανάκια;

    Σε λίγο θα στρέψουνε την προσοχή τους στην Συρία για να ξεχάσουν την ουκρανική πίκρα.
    Και η Ρωσία όμως θα έχει πρόβλημα στο μέλλον ,όταν οι Ουκρανοί θα ψηφίσουν για κυβέρνηση.Κοντός ψαλμός αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο είναι να γίνει ανεξάρτητη η Κριμαία και να σταματήσει εκεί το θέμα. Μια παρανομία θα συμπληρωθεί από μια άλλη και ο αγώνας να λήξει με ισοπαλία. Η Κριμαία ανεξάρτητη και υπό τη προστασία της Ρωσίας. Η νέα Ουκρανία στη σφαίρα επιρροής της Δύσης αλλά να περιοριστεί απλώς σε συνεργασία(και στρατιωτική συνεργασία αλλά τυπικά εκτός ΝΑΤΟ και χωρίς βάσεις συμμάχων και αντιπυραυλικά στο έδαφος της) με τις ΗΠΑ και ίσως ένταξη στην ΕΕ αφού τόσο το επιθυμούν κάποιοι. Όλοι ικανοποιημένοι και τέλος οι συγκρούσεις. Εκλογές (με ενιαία την Ουκρανία)όπως έχει η κατάσταση θα ναι παρωδία εκλογών και όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα θα φέρουν νέα βία.

    Πιστεύω ότι οι Ρώσοι με τη στάση τους αφήνουν ένα παράθυρο ανοιχτό για συμβιβασμό. Αν κάποιοι μέσω των υπαλλήλων τους θελήσουν και την Κριμαία στη ζώνη επιρροής τους τότε η κατάσταση θα λυθεί από ρώσικα τεθωρακισμένα που θα φτάσουν στα 10 χιλιόμετρα από το Κίεβο.

    Η Ρωσία το 2008 απέδειξε ότι δεν θα δεχτεί δυτικούς(δυτικά πιόνια) στην αυλή της που σε δεύτερο στάδιο θα υπονομεύσουν και τη σταθερότητα στο εσωτερικό της ίδιας της Ρωσίας.
    Δεν είναι είναι μικρή χώρα η Ρωσία οικονομικά και στρατιωτικά, ούτε βρισκόμαστε στη δεκαετία του 90.
    Έχει ανακάμψει οικονομικά, καλύπτει απόλυτα τις ενεργειακές της ανάγκες, κάνει και εξαγωγές σε όλη την Ευρώπη και εκσυγχρονίζεται στρατιωτικά.
    Την διοικούν άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά πως παίζεται το παιχνίδι της υπονόμευσης. Δεν έχουν απέναντι τους τον Γέλτσιν.
    Διοικούν επαγγελματίες πρώην πράκτορες(και τι πάει να πει πρώην? Και νυν και αεί μέχρι τελευταίας πνοής, αυτοί οι δεσμοί και ο τρόπος σκέψης δεν κόβονται) που κρατάνε γερά και με Εθνικό όραμα το τιμόνι μιας υπερδύναμης.
    Κάποιοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι η Ρωσία είναι ξανά υπερδύναμη με τη δικιά της ζώνη επιρροής που κανένας δεν θα τη πειράξει χωρίς να υποστεί το κόστος που είναι δυσβάσταχτο. Ακόμα δεν έχει ισχύ ΕΣΣΔ αλλά ανεβαίνει. Δεν είναι απλώς μια μεγάλη δύναμη επιπέδου Γαλλίας, Αγγλίας,Γερμανίας, Ινδίας ή Κίνας. Είναι η γνωστή αρκούδα που πάντα πρέπει να τη σέβεσαι.
    Η αρκούδα με κλασσικές μεθόδους δεν πέφτει ας το καταλάβουν όλοι.2008 το έλυσε το θέμα. 2014 το ξαναέλυσε το θέμα.

    Αν κάποιος το θέλει οπωσδήποτε μόνο με πόλεμο πριν δυναμώσει κι άλλο.

    Όποιος έχει το κουράγιο ας κάνει πόλεμο εναντίον της. Ας ετοιμάσει και στρατιωτικούς σάκους πτωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι για να πάρουμε μια γεύση (από ένα τέτοιο ακραίο σενάριο) χρειάζονται:

    1)Αποδοχή του ότι όλοι θα χρεοκοπήσουν οικονομικά.
    2)Δημιουργία 3-4 μετώπων(Ανατολική Ευρώπη,Μέση Ανατολή, Ανατολική Ρωσία, Ειρηνικός)
    3Γενική επιστράτευση των χωρών του ΝΑΤΟ, ενεργοποίηση όλων των στρατιωτικών αποθεμάτων σε μάντρες από άρματα μάχης και πυροβολικό, ενίσχυση του αποθέματος όπλων των αεροποριών του ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ, συμμετοχή Ιαπωνίας και Ν.Κορέας, αεροναυτική υπεροχή στα Ανατολικά της και τη Μεσόγειο, για να την εξασθενίσεις. Χωρίς να τη ζορίσεις υπερβολικά και αρχίσει να ρίχνει πυραύλους με πολλαπλές κεφαλές. Επίσης θα πρέπει να περιμένεις να χάσεις τις μισές(και παραπάνω) ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων από πυραυλικά πλήγματα. Θα ναι αυτοματοποιημένοι στόχοι διότι εκεί η αρκούδα υστερεί, το ξέρει και θα τα χτυπήσει δυνατά.

    Σε τέτοιο ακραίο σενάριο Θα "παίξουν" επίσης και πυρηνικά μικρής ισχύος, πύραυλοι με κεφαλές χημικών και πολλές απώλειες εκατέρωθεν και οικονομικό χάος.

    Επόμενο στάδιο συμβιβασμός-μια συμφωνία κυρίων ή πύραυλοι με πολλαπλές κεφαλές και... όποιον πάρει ο Χάρος(δεν θα αφήσει και κανέναν).

    Ο καθένας πρέπει να χει τα "χωράφια" του και να μην παίζουμε με τη φωτιά.
    Η κρίση της Κούβας το απέδειξε.
    Η κάθε πλευρά έδωσε κάτι και υπήρξε ειρήνη και χαμόγελα.
    Διαφορετικά αναλαμβάνουν οι στρατιωτικοί και τα κανόνια.

    Οι ΗΠΑ και το γεωπολιτικό στρουμφοχωριό ΕΕ, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1990 με έναν παγκόσμιο χωροφύλακα. Πλέον, όπως εκείνοι έχουν τα δικά τους "χωράφια" έτσι έχουν και οι Ρώσοι.
    Οι Ρώσοι δεν είναι ούτε Κινέζοι, ούτε Ινδοί που κάνουν ουσιαστικά τα πρώτα τους βήματα ως μεγάλες δυνάμεις. Δεν αρκεί μόνο η στρατιωτική ισχύς.
    Οι Ρώσοι ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι. Έχουν μια κληρονομιά χρόνων πάνω στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωαιώνιο Ιστορικό Αξίωμα:
    Στη Ρωσία μπουκάρεις εύκολα (πολύ έυκολα). Βγαίνεις όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα (ή δεν ξαναγυρίζεις και καθόλου).
    Παραδείγματα:
    Ναπολέων, πανευρωπαϊκή εισβολή με τη Μεγάλη Στρατιά, κάπου 400.000 άνδρες, ο μεγαλύτερος στρατός που είδε μέχρι τότε η ανθρωπότητα. Στο τέλος επέστρεψαν ζωντανοί μόνο 15.000.
    Εισβολή ολόκληρης της Ευρώπης στη Σοβιετική Ένωση το 1919 + εσωτερικό μέτωπο με τους Λευκούς. Μάπα το καρπούζι στο τέλος.
    Γερμανική εισβολή στον ΒΠΠ + σύμμαχοι των Γερμανών (Ούγγροι, Ρουμάνοι κλπ), η μεγαλύτερη μέχρι τότε. Γνωστά τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ρωσία δεν είχε ποτέ τυχη σε υπερπόντιες εκστρατείες, όπως είχε η Βρετανική Αυτορατορία στο παρελθόν (το απώτατο, γιατι τώρα...), ούτε όπως η Αμερική τώρα.
    Εντός έδρας έπαιζε και παίζει καλό παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά είναι γνωστά και σε αυτούς που κομπάζουν και απειλούν τώρα με κυρώσεις και πράσινα άλογα. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Αμερική μάλλον (μπορεί να κάνω και λάθος), έχει αρχίσει να χάνει την αίγλη της. Το δόγμα Ρέηγκαν, για δυνατότητα διεξαγωγής δύο πολέμων ταυτόχρονα, φάνηκε υπερβολικό, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά, και για την ακρίβεια τον έβαλε σε σημείο που δεν μπορεί να τον περάσει η Αμερική. Παράδειγμα η εμμονή της με τα κράτη "Παρείες" δηλαδή το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει σε δύο ταυτόχρονες εμπλοκές, παρά τις κρυφές προσδοκίες της. Έτσι έστρεψε το ενδιαφέρον της προς τη Μέση Ανατολή, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν όμως.
    Έχει διαμορφώσει μια επεμβατική μανιέρα που πάντα προφασίζεται υπεράσπιση κάποιων δικαιωμάτων και δρά (δήθεν) με άλλοθι τις συμμαχίες "πιστών" ουραγών, κυρίως Ευρωπαίων.
    Από τη πλευρά του αυτό μοιάζει σωστό γιατί προσφέρει πολλαπλά άλλοθι πολίτικά, διπλωματικά και επίσης μετριάζει το οικονομικό κόστος των επεμβάσεων. Όμως έχει οδηγήσει σε μια ιδιότυπη "τεμπελιά" τους συμμάχους της, οι οποίοι ακολουθούν οκνηρά. Συνέπεια αυτού είναι να δρουν αναποτελεσματικά και εμφανίζουν (παρά τις νατοϊκές δομές των στρατών τους)σημάδια ανικανότητας (παράδειγμα αποτελί η Λιβύη, όπου αν δεν καθάριζαν οι Αμερικάνοι, οι Αγγλο-Γάλλο-Ιταλοί θα είχαν φτάσει το πολύ μέχρι τη Μάλτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπέρασμα (κατά την ταπεινή μου άποψη):
    Η Αμερική κινείται αμοραλιστικά με μόνο κίνητρο την οικονομική επικυριαρχία και τη λήστευση του ενεργειακόυ πλούτου τρίτων χωρών που τις βάζει στο μάτι (για διάφορους λόγους). Έτσι οι Ταλιμπάν υπήρξαν γι αυτήν, υπάλληλοι της για να κάνει το κομμάτι της εναντίων της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν, εχθροί της για να βομβαρδίσει το Αφγανιστάν, επαναμισθοδοτούμενοι της στη Συρία. Η Αμερική δεν έχει φίλους (ειλικρινείς), έχει μισθοδοτούμενους, εξαγορασμένες καθεστωτικές ελίτ και φίλους με το στανιό, όσο ακουμπάει δολάρια (ή ακουμπούσε μέχρι πρότινος).
    Η Ευρώπη από την πλευρά της είναι μια παιδική χαρά κρατών. Έχουν αφήσει, τεμπέλικα, την εξωτερική τους πολιτική στο ΝΑΤΟ που αυτό κρίνει που και πως θα κινηθούν, οπότε δεν κάνουν τον κόπο να σκέφτονται. Από την άλλη μεριά στο πεδίο της πολιτικής δεν υπάρχουν οράματα όπως των παλιών πολιτικών που διέθεταν μια στόφα και είχαν βαρύτητα (Κολ, Μιτεράν, Πομπιντού, Ντε Γκώλ κ.α.). Αυτό το κενό στην παιδική χαρά ήλθε να καλύψει η Μέρκελ, η οποία επιχειρεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βάλει χαλινάρι στα άλλα παιδάκια.
    Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό της Ε.Ε. αυτή δεν μπορεί να κάνει τίποτε έξω από το μαγαζάκι της.
    Ολοκλήρωση είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί γιατί υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και λείπει ο συνεκτικός κοινός ιστορικός κρίκος μεταξύ των κρατών. Αυτό το κενό ήλθαν να καλύψουν, προσωρινά, τα αντικομουνιστικά αισθήματα των νεόκοπων δημοκρατιών των ανατολικών χωρών, αλλά και πάλι είναι μια πραμάτεια προς πώληση. Αλλά το προϊόν είναι προ πολλού ληγμένο, δεν έχει αποδέκτη.
    Καίει ακόμα κάποια λάδια στο εσωτερικό χωρών, κυρίως για να σφίγκουν οι κώλοι στα εργασιακά δικαιώματα. Άμεση αντανάκλαση αυτού είναι η αντικατάσταση του -ΕΣΣΔ- από το -Ρωσία-.
    Αυτό από μόνο του είναι αντιπαραγωγικό και διεγείρει τα αντανακλαστικά της άλλης πλευράς (Ρωσίας) κάνοντας άγονη την πολιτική της Ε.Ε. αλλά και της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι ακόμα επιμένουν να κάνουν διακοπές στο Γκουαντάναμο και στη Σούδα.
    Που θα πάει σε λίγο οι υπεύθυνοι θα αρχίσουν να σκάνε μύτη στο διεθνές δικαστήριο, και θα τους στέλνει ο ίδιος ο λαός της Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και τώρα θα στάξει η μύτη του Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.